Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Akinek mozgásban el van...

Akinek mozgásban el van maradva a gyereke, bevált az intenzív terápia?

Figyelt kérdés

Van egy 18 hónapos kislányom, aki sajnos nagyon el van maradva a mozgásban. Oka is van, egyrészt koraszülött volt, másrészt agyverzese is volt, ami a mozgás részt érintette az agyában.. Úgy tűnik, ezt csak kB én veszem figyelembe a családban, mindenki más azzal jön, majd beindul meg ugy kezelik, mintha semmi baja nem lenne. Főleg a férjem. A kislányom ugyan kap fejlesztéseket, de én szeretnék kiprobalni egy intenzív terápiát is, hátha jobban beindulna. A férjem erre ellenségesen reagált, közölte, hogy nincs a gyerek elmaradva és igenis fejlődik. Holott még mászni sem tud..

Férjem elejétől fogva ellenezte az összes fejlesztést, merthogy magától is beindul majd.. Stb.

De én nem tudok a babérjaimon ülni és igenis minden lehetőséget ki akarok próbálni, maximum nem válik be, de mit veszitek vele?

Azt mondta, elválik, ha elkezdem szervezni ezt az egészet (megjegyzem a saját pénzemen).

Vállaljam be, lesz ami lesz?

Aki volt intenzív terápiás héten a gyerekével, azoknál bevált a dolog? Volt fejlődés?

2023. jún. 25. 20:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
7es vagyok. Mi is nagyrészt más szülők tapasztalatai és a terapeuták javaslatai alapján járjuk az utunkat. Jó orvosaink vannak, de ők pár havonta látják rövid időre a gyereket, sokszor úgy, hogy előtte órákat utaztunk, mert bpre járunk orvosokhoz vidékről. Így nehéz nekik bármi konkrétat javasolni. Meg minden gyereknek, családnak más válik be. Mások az anyagi lehetőségek, időbeli és fizikai korlátaik. Egy súlyosabb állapotú gyermek esetében ezer és egy tényezőt kell mérlegelni. Olyan terápiákat, terápiás helyszíneket kell választani, amik beilleszthetők az adott család életébe hosszútávon is.
2023. jún. 28. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!