Akinek mozgásban el van maradva a gyereke, bevált az intenzív terápia?
Van egy 18 hónapos kislányom, aki sajnos nagyon el van maradva a mozgásban. Oka is van, egyrészt koraszülött volt, másrészt agyverzese is volt, ami a mozgás részt érintette az agyában.. Úgy tűnik, ezt csak kB én veszem figyelembe a családban, mindenki más azzal jön, majd beindul meg ugy kezelik, mintha semmi baja nem lenne. Főleg a férjem. A kislányom ugyan kap fejlesztéseket, de én szeretnék kiprobalni egy intenzív terápiát is, hátha jobban beindulna. A férjem erre ellenségesen reagált, közölte, hogy nincs a gyerek elmaradva és igenis fejlődik. Holott még mászni sem tud..
Férjem elejétől fogva ellenezte az összes fejlesztést, merthogy magától is beindul majd.. Stb.
De én nem tudok a babérjaimon ülni és igenis minden lehetőséget ki akarok próbálni, maximum nem válik be, de mit veszitek vele?
Azt mondta, elválik, ha elkezdem szervezni ezt az egészet (megjegyzem a saját pénzemen).
Vállaljam be, lesz ami lesz?
Aki volt intenzív terápiás héten a gyerekével, azoknál bevált a dolog? Volt fejlődés?
Budai, Pető, Borsóház? Mindegyik más. Hipotón fb-s csoportban sok véleményt olvasni.
Mi csak a Db-i gyerekrehabon jartunk intenzív kethetesekre, mindig szépen megdobta a fejlődését, DE nem volt ennyire lemaradva, viszont még így is kőkemény munka volt és a mai napig hordjuk és még most se hozta be magát minden területen, pedig elsős nagylány.
Sürgősen fel kellene vilagosítani a férjedet és kirángatni a tagadás mélyéről, mert ezt csak együtt lehet.
Nem lehet úgy küzdeni a gyereked boldogulásáért, hogy az egyik akadályoz.
Vigye el ő a következő kontrollra, beszéljen ő a fejlődésneurológussal vagy a neuropszichológussal!
Ne viccelj már!
Miféle neurológusnál jártatok ti? Az a feladata, hogy terápiás javaslatot tegyen.
Hát igen, egy hét alatt nem lehet megváltani a világot.
Az orvosok semmit nem segítenek terápiás kérdésben sajnos az a tapasztalat. Persze biztos vannak kivételek, de olyannal nem találkoztam.
Ja de, annyit mondott, hogy járjunk korai fejlesztésre. Ami a településunkon egy vicc.
Meg hogy esetleg a Dévényt próbáljuk ki. Addigra mi már rég elkezdtük magán úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!