Az óvónőm mindig piszkál azzal, hogy nem alszik a gyerekem az oviban és ez az én hibám, mert igenis át lehet szoktatni a gyereket hogy azonos időpontban aludjanak?
Csak a saját három gyerekem három különböző módon viszonyult az ovis alváshoz, miközben otthon nyilván egyezett a napirendjük.
Mondjuk a vegyes csoport miatt azért náluk az ovi elég rugalmas volt ebben a kérdésben.
Ismerős. Én is ezért utáltam az ovit, a gyerekeim is ezért utálták.
Nekem is elmagyarázta a 60 éves óvónő, hogy itt ez a házirend, és én oldjam meg.
Kérdezte, hogy mikor fektetem le a gyereket, mondtam nálunk már 8-kor alvás van, és reggel fél 7-kor kel, és jövünk oviba. Erre az volt a válasz, hogy miért nem fektetem le később, vagy keltem hajnal 5-kor.
Aha, persze, mert az biztos normális dolog, hogy 11-kor fektetem le az 5 éves gyereket. Meg majd az egész család kell hajnali 5-kor, hogy óvó néninek könnyebb legyen a dolga?! Eszem megállt ott helyben, hogy volt képe nekem ilyeneket mondani.
A gyermekpszichológusok is leírták, hogy 4 éves kor felett már nem minden gyereknek van igénye a nappali alvásra. Eszméletlen, hogy az óvodákban ezt 50 éve még mindig nem tudták megoldani. Amúgy az óvónőknek ki is van mosva az agya, vagy nem tudom. A szomszédasszony óvónő, és egyszer átmentem hozzá, és ott volt egy másik anyuka, és ő is mondta, hogy a gyereke mennyire szenved a nappali alvástól az oviban. Erre az óvónő felfújta a képét, és kijelentette, hogy rosszul szoktatjuk a gyerekeket, mert igenis szüksége van a nappali alvásra egy gyereknek. Mondjuk egész évben az oviban van nap közben, szóval nem is értem, ez miért az én "szoktatásom", de aztán erre már inkább nem mondtam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!