Az óvónőm mindig piszkál azzal, hogy nem alszik a gyerekem az oviban és ez az én hibám, mert igenis át lehet szoktatni a gyereket hogy azonos időpontban aludjanak?
"súrlódik az ágy és ez zavaró"
Nemár. Ha nem rosszalkodik, nem hangoskodik, hadd forgolódjon már, nem hiszem el hogy az annyira hangos hacsaknem teljes erőből dörzsöli az ágyneműt percekig.
Beszéld meg vele akkor ne dörzsölje az ágyneműt mert másokat zavar. Előbb fog ez sikerülni mint alvást kényszeríteni rá.
Semmi teendő nincs. Ha a gyerek nem álmos, az nem az ő hibája. Persze, hogy forgolódik az ágyban, mert rá akarjàk erőszakolni a délutáni alvást, amire neki nincs igénye.
Inkább adhatna neki mesekönyvet nézegetni vagy engedhetné, hogy csendesen rajzoljon. Persze csak miután elaludt a többi gyerek. Ez lenne a humánus hozzállás az óvónő részéről.
A jó kis magyar nincs elég óvónő, emiatt tartsuk terrorban azokat a gyerekeket, akik teljesen fiziológiásna már nem alszik.
Kettessel értek egyet, oldja meg az óvoda. Nem elvárható hogy mozdulatlanul feküdjön két órát egy gyerek.
Én állítólag 2-3 éves koromtól nem aludtam. 4 éves koromig hazavittek délben, akkor sem.
Öt évesen elkezdtem egész délután menni, eleinte nem aludtam.
Aztán egyszer igen. Onnantól este nem aludtam.
Ha szüksége lenne rá aludna, mivel nincs, nem kell erőltetni.
A fiam 4 éves és ő sem alszik el kb csak havi 1x,én néha megtudom oldani hogy elhozzam, de nem az óvónő miatt, hanem mert nagyon fáradt és itthon van hogy elalszik.
Kisgyermek nevelő vagyok, a fiam már a bölcsiben is ritkán alud hiába volt bent velem már 6.30kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!