Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 8 éves lányom rendkívül...

8 éves lányom rendkívül rendetlen. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Hónapok óta megy a hajcihő, a szép beszéd, a rábeszélés, a hangosabb rábeszélés de nem megyek vele semmire.

Gondoltam arra, hogy egyszerűen bedobozolom az egész játékát, mert amikor rendet rakok , 2 nap múlva nem lehet belépni a szobájába. Játék játék hátán, a ruhásszekrénye kifordulva. Nagyon rendetlen a suliban is, a tolltartója renszeresen hiányos. Mit tennétek? Büntetés, vagy mi? A lelkemet kibeszéltem már...

2023. márc. 11. 16:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
28%

Hát pedig nem valami nagy dolog. Amikor már nincs tiszta ruhája kk fogja tudni vinni azt a szennyest vagy ha már peneszedik a pohárban amit ivott képes mégis kivinni mert az már gusztustalan neki is. Csak nem kell utána megcsinálni és egy idő után rá fog jönni hogy nem fog anyuci kiszutykolni őfelsége helyett.

Nálunk mondjuk annyira nem igénytelen gyerek létére sem hogy a saját szobájában szennyesruhák, piszok meg mosatlan tányérok között éljen...

2023. márc. 11. 20:19
 12/23 anonim ***** válasza:
81%
A kérdésben semmi viselkedési zavarról nem volt szó ezt ne keverjük bele!
2023. márc. 11. 20:21
 13/23 anonim ***** válasza:
91%
#9! Én meg annyira rendetlen vagyok nőként, hogy tényleg csak a higiéniára figyelek. Wc, zuhanyzó, tányérok, evőeszközök, tűzhely tiszta.. de a nappaliban sokszor napok után porszívózok csak fel. Na ezt sajnos a lányom is eltanulta. Egy bomba robbant a szobájában. Takarítani sem szeret. De a tesóm is pont ilyen lusta, mint én, az ő lánya bezzeg mindent rendben tart. Szerintem ez nem is nevelés, hanem lustaság kérdése. Nem is azt mondom, hogy igény. Mert lenne igényem arra, hogy mindig szép legyen a ház... de 120 négyzetméteren egyedül lusta vagyok takarítani. Mire a végére érek, kezdhetem újra. A lányom, meg carik rá, ahogyan az apja is.
2023. márc. 11. 20:23
 14/23 anonim ***** válasza:
83%

13 szerintem nem is kell mindennek pattentnek lenni.

Persze a szèp rendet lenne jó mindig fenntartani, de rengeteg idő eltud menni a takarítással😅, èn ammondó vagyok hogy az ember le van fáradva az iskolába, munkahelyen, legalább az azt követő kis szabadidőt èlvezhesse az ember , ne takarítással kelljen bajlódnia, bele is bolondulnèk az egèsz napos robotolásba. 😁 Èn mindig hètvègèn nagytakarítok, hètköznap csak mosogatás, főzès van, wc pucolás, pont elegendő...

2023. márc. 11. 20:34
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

13#

Nálunk meg nagyvalószínűséggel nővérem és én is adhd-sok vagyunk, nem csak a gyerekeim -.

Csak ugye én már megtanultam magam jobban kezelni, vagy egy rendszerem ami szerint élek, ami számomra megkönnyíti a mindennapokat.

Nekik meg állandó napirend ugyan van, de azon belül még mindig nehezen veszik a dolgokat.

2023. márc. 11. 20:50
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Én is bordelos voltam, bár később kezdődött. Így utólag nem vagyok rá büszke,de volt, hogy a szobaajtót se lehetett kinyitni.

Tisztaságmániás nem vagyok most sem, de napi szinten rakodok, takarítok. Szóval nyugi, nincs minden veszve...🤣

2023. márc. 11. 22:12
 17/23 anonim ***** válasza:
57%
Semmit, hagyni kell megélni.Én is rendetlen voltam 20on valahány éves koromig, aztán átálltam, még a szülői házban. Sokáig - gyerekként - behúzott függöny mögött éltem a napjaimat, most pedig úgy ébredek, hogy reggel besüt a Nap a redőnyrésein és nagyon élvezem. :) Ha nincs belső motiváció erre, akkor nincsen. Arra kell megtaníta és kötelezni, hogy a közös tereket tartsa rendbe, a szobáját meg meghagyni olyannak, amilyen.
2023. márc. 12. 17:44
 18/23 anonim ***** válasza:
36%
Talán meg kellett volna nevelni. A 3,5 éves fiam rendet csinál maga után, összeszedi a játékait stb, mert hozzá van szoktatva.
2023. márc. 17. 20:06
 19/23 NTBS ***** válasza:
67%
Ne csináld meg helyette. Megfogja csinálni-.
2023. márc. 18. 09:23
 20/23 anonim ***** válasza:
37%

"szép beszéd, a rábeszélés, a hangosabb rábeszélés" ezek nem használnak

Kérdező, 8 éves a gyereked és nem tudod, hogy a gyereknevelésben csak 3 eszköz működik:

1. megvesztegetés - kaphatsz valami vágyott dogot, ha ezt vagy azt megcsinálod...

2. zsarolás - csak akkor lesz ez vagy az, ha ezt vagy azt megcsinálod előbb...

3. fenyegetőzés - ha ezt vagy azt nem csinálod meg azonnal, annak ilyen vagy olyan szörnyű következménye lesz...

rábeszélés? szép beszéd? az semmit nem használ.

2023. ápr. 11. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!