Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 15 hónapos a fiam és utóbbi...

15 hónapos a fiam és utóbbi időben borzalmasan hisztis és sírós lett. Ez fog javulni idővel ha neveljük ugye?

Figyelt kérdés
Előtte sem volt soha egyszerű eset, de mostanában egyszerűen nagyon durva az idegrendszerem kikészül minden estére, hogy az egész napos üvöltés, sikítás, elégedetlenkedés megy. Mindenen megy egész nap a hiszti meg az ellenkezés. Bármit szeretnék ő csak azért sem, nem akarja hagyni a tisztába tevést, ha be kell jönni kertből fetreng földön és üvölt. Vannak jobb napjai meg úgy amúgy nevet, játszik, jó kedvű egészen addig amíg minden pontosan úgy történik ahogy elképzeli de amin valami nem tetszik sikít, üvölt. Semmit nem szoktunk ráhagyni, nem az van mindig amit ő akar meg igyekszünk nagyon következetesek lenni és egy nagyon nagyon okos értelmes figyelmes gyerek de olyan szinten akaratos hogy az rettenet...attól félek ez genetika mert anyám és anyósom is iszonyat akaratosak és nem viselik el ha nem úgy történik minden ahogy akarják. De félek hogy mi van ha ő is így marad? Mit lehetne tenni? Rengeteg mindent meg lehet oldani magyarázattal, türelemmel, ha nem elveszek valamit hanem elcserélem vagy ilyesmi de még így is a nap felében minimum megy az akaratos hiszti. Azt hittem ez a hanyatt vágom magam földön stb. csak két éves kor körül kezdődik, nem túl korai ez?

2023. febr. 5. 08:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ilyenkor nem lenne jó elmenni egy pszichológushoz, vajon ő mit mond? Csak ne érezze rajtatok a gyerek, hogy ez titeket kiborít. Ha nem akar bejönni a kertből, lehet mondani (persze még nem érti, gondolom,) hogy 5 percet kap, utána be kell jönni, addig ott álldogáljál, hogy addig hadd játsszon, aztán amikor letelt az öt perc, kézen kell fogni és szó nélkül bevezetni, ha közben dobálná magát, akkor felemelni, és úgy bevinni, és közben másról beszélni hozzá. Hogy mi lesz holnap, hova mentek vele holnap, ilyesmit. De én elmennék egy pszichológushoz is.
2023. febr. 6. 16:04
 12/17 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok pszichológus, de valahogy úgy képzelem, persze nem tudom, mennyire ért már a gyerek, hogy ha úgy megy ki játszani, hogy tudja, hogy utána milyen jó dolog fog történni vele, amikor bemegy majd a házba, talán könnyebben be lehetne csalni. És valahogy egy egész napra nem lehetne felsorolni neki, hogy most fogat mosunk, utána labdázunk, aztán a szobában kockázunk stb.?
2023. febr. 6. 22:11
 13/17 anonim ***** válasza:
Csak kérdezem: az nem lehet, hogy ezek érzelmileg kielégítetlen gyerekek? Már pólyás koruk óta?
2023. febr. 6. 22:15
 14/17 A kérdező kommentje:

Így szoktam ahogy utolsó előtti írja, de ő meg kicsi nem ért meg mindig mindent még. Sokszor bejön sokszor meg nem de ezzel próbálkozom:).

Ezeket a bullshiteket hogy érzelmileg kielégítetlen stb. mindig az mondja akinek sima mázliból könnyebb eset a gyereke azt tapasztalom. Latok a környezetemben szamos gyereket akinek tesznek fejére aztán nem hisztis mert csak. Én rengeteget szeretgetem, puszilgatom, egész nap rá figyelek, játszunk, könyvét nézünk, bármit együtt csinálunk, rengeteget -beszélgetek vele ha ideges vagy sir sosem hagyom úgy. Életben nem hagytam sírni babaként, se egyedül, ezerszer okosabb és többet tud a koránal mert rengeteget foglalkozom vele. Szóval tudod ezek miatt a hozzászólások miatt érzik magukat sokan szar anyának. Hany de hány családot ismerek ahogy szószerint elmondták hogy az ő babájuk nem sírós nem hisztis mert ők remek szülők és valamit nagyon tudnak de ne aggódnjak mert majd én is belejövök és másodiknál ügyesebb leszek aztán nagy pofára esés volt mikor jött a 2. gyerek és olyan hiszterika volt hogy ott es rögtön eldőlt nem kell mégsem 3. Gyerek

Közben megkérdeztek védőnőt és azt mondta ez totál normális ennyi idősen es ne beszelgessek mas anyakkal mert akinek könnyebb eset a babája majd csak leolt és elveszi az onbizalmam xD. Genetika is ki milyen gyerek ki tudja melyik felmenőtöl épp mit örököl és az mivé áll össze. Ezer meg egy családot lat ahol az egyik gyerek a nyugalom szigete a másik meg nem és meg abban is egyezés hogy ez első szülött vagy második vagy harmad. Tartsak ki legyek türelmes és lesz eredménye. :)

2023. febr. 10. 11:24
 15/17 anonim ***** válasza:
34%
Az a lényeg, és már születésétől kezdve az lett volna, hogy a gyerek semmiféle feszültséget ne érezzen a szülő részéről, mert átveszi. Akárhogy hisztizik is, csak úgy lehet leszerelni, ha a szülő teljesen nyugodt marad, tudom, mondani könnyű, de nem veszi figyelembe a hisztit, nyugodt mozdulatokkal csinál mindent tovább, mintha nem is rúgkapálna az a gyerek pelenkázás közben, hogy lássa, vagy inkább érezze, hogy úgyis az történik, amit a szülő akar, és ha nyugodt marad közben a szülő akkor nem az idegesség lesz úrrá a gyereken még jobban, hanem talán meg fog nyugodni.De következetesnek és nagyon határozottnak kell lenni, akárcsak amikor egy kutyát idomít a gazda, akkor sem az történik, amit a kutya akar, és a kutya is megtanulja, hogy mit lehet, mit nem. Egy gyereknevelés is ilyen, de később már a szavakból is fog érteni. Fő a következetesség, és az, hogy nem engedünk.
2023. febr. 11. 11:14
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
A nevelés ugye nem azt akarja jelenteni, hogy majd mindent megengedtek neki, hogy ne hisztizzen, mert ezzel csak ellenkező hatást lehet elérni.
2023. márc. 11. 14:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Tudom hogy kell gyereket nevelni, kutyám is van baromi makacs önfejű fajta és sikerült megnevelni...nyilván következetességel és nem két nap volt. És nem engedünk meg neki mindent szabályok vannak és nem kap meg semmit csak meg hisztizik ugye ha igy lenne nem hisztizni állandóan.... általában a nevelés következménye a hiszti. Elveszek valamit aminek nem szabad nála lennie és nem hajlandó odaadni ha kérem avagy be kell menni kertből és nincs kedve. De most már javul egyre több mindent megért és így egyre kevésbé hisztizik. Én nyugodt maradok ha hisztizik de ő nem azért csinálja hogy engem idegesítsen hanem nem tudja h kezelni a saját indulatait. Üvölt toporzékol, újabban köpköd is és dob mindent ami kezében van, látszik h mindjárt felrobban kb és már nem tud mit kitalálni hogy kimutassa mennyire ideges. Ez most már nem tart tovább egy két percnél aztán megnyugszik és megy tovább mintha mi sem történt volna. Pár hete meg nem nyugodott meg hanem behergelte magát és zokogott a végen. Szóval most már rövidebbek és magától abbahagyja ezeket és ritkábbak is jóval viszont amíg tart nagyon intenzívek.
2023. márc. 20. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!