Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista vagy Adhd gyanús inkább?

Autista vagy Adhd gyanús inkább?

Figyelt kérdés

Kisfiam 4 éves múlt szeptemberben. Most januárban hallókészüléket kapott mind2 fülére. Tehát a jelenlegi vizsgálatok azt mutatják a hallás miatt vannak a viselkedés zavarok. De kezdek kételkedni:(

Tehát a fő problémánk az hogy a gyermekkel nem igazán lehet elmenni kb sehova mert bármikor robbanhat vagy túlpöröghet..

Nagyon nehéz rá venni is hogy elinduljunk itthonról,hogy öltözzünk stb. Mutatok képet is arról hova megyünk hogy biztosan értse, ennek ellenére vagdalózás ,sírás a 80_90%a az egésznek.

Aztán a másik hogy van hogy harap,ráordít az emberre ha a kedve épp olyan hogy kiakad épp valamin,vagy ami nem úgy van ahogy ő akarná ütögeti akár magát akár mást. Mint aki irányítás mániás vagy nem is tudom hogy fogalmazzak. Rengeteget harcolunk vele sok mindenért!

Van egy 8éves nővére sokszor megüti ha bekattan nála valami.

Borzalom..nem tudom már hogy lehetne ezt szabályozni. Rengeteget beszélünk s magyarázkodunk neki de ha meg is bánja rá nemsokra kezdődik elölről..

Egyébként ez a harapás, üvöltözés 1x egy jó időre eltűnt nála és most kb 2 hónapja ismét vissza tért.

Segítségünk senki sincs sajnos. Jelenleg zajlanak a vizsgálatok. Jár logopédiára.

Járunk hallás gondozóba is.

Azt mondták nem autista. De én már nemtudom. Autikkal dolgozom és van akire sajnos hasonlít..teljesen kimerültnek érzem magam sokszor holott aztán egy nyugodt család voltunk. Ezek leginkább 3éves kora óta állnak fennt.

2023. jan. 15. 20:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10!

Normális vagy? De komolyan!

5.5 évesen kapta az Asperger diagnózist, Nyíregyházán, dr. Török Beáta gyermekpszichiátertől.

1 éve. Igen,bemondásra.

Komolyan, meghatodtolsz? Normális vagy?

Nincs elég bajom a beteg gyerekemmel, még ilyen cédulás idiótáknak is bizonygassam...

120 feletti IQ-ja van,azért nem autizmus lett a diagnózis, hanem Asperger.

2023. jan. 16. 11:56
 12/15 anonim ***** válasza:

Várd meg a vizsgálatok eredményét, de simán lehet csak egy erős dackorszak + a hallássérülésből eredő kommunikációs nehézségek miatti frusztráció. Érdekesek egyes válaszadók, SNI-s gyerekkel nem tudják, hogy ennyiből nem lehet rásütni senkire sem az autizmust, sem az ADHD-t. Millió kérdés van az oldalon, hogyha néha lábujjhegyen jár a gyerek + sorba rendezi a játékokat, akkor autista-e, és nem értik, hogy ettől sokkal több tünet kell, ill. úgy is lehet valaki autista, hogy ezeket nem csinálja. Az ADHD is összetett.

11-es: Aztán le ne harapd nekem is a fejem... Biztos születnek így is jó diagnózisok, de nem tartom helyesnek autizmusgyanú esetén. Az én gyerekemet anno több napon keresztül nézték napi több órában, csoportos és egyéni helyzetekben is, ill. természetesen engem is kérdezgettek. Így kapott diagnózist (egyéb pervazív fejlődési zavar) több szakember egybehangzó véleménye alapján.

2023. jan. 17. 16:01
 13/15 anonim ***** válasza:

12! Tudom,hogy fejlettebb helyeken így megy. De Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nem nevezhető fejlett helynek.

Szerencséje a gyerekemnek,hogy amúgy pedagógus vagyok/lennék,ha ő nem lenne autista, ugyanis miatta váltanom kellett.

De itt így megy. Bemégy,elmondod a tüneteket és már kapja is a diagnózist.

Szerencsés, vagy nem,az már más kérdés.

Engem csak az zavar,ha hazugnak állítanak be.

Van nekem elég bajom így is.

Leírok egy példát. Ugye a lányom Asperger szindrómás.

Mindig kitalál valamit, amit utál,amitől fél. Most pl utálja a nevét,ezért egy iskolai nyílt napra se tudom elvinni,mert egy szimpla bemutatkozástól "rohamot kap".

Van olyan iskola,amitől így estünk el. Szomorú, de ez van.

2023. jan. 17. 16:26
 14/15 anonim ***** válasza:
A hallókészülék is okozhat nála szorongást,mint másodlagos tünet,a hangok megijeszthetik.Ha kiskorában 1,5 évben nem jelentek meg nála az autisztikus tünetek,mint most akkor hallásfejlesztésre kell vinni tanuljon meg hangokkal,zajos ingerekrel teljes életet élni.
2023. jan. 22. 11:21
 15/15 anonim ***** válasza:
A zaj fájdalmas a hallássérülteknek amíg nem tudnak megbarátkozni vele ez okozhat nála tüneteket.
2023. jan. 22. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!