Ezek autizmusra utaló jelek, vagy csak beképzelem?
Extra parázós anyuka vagyok, van egy 2 éves kisfiam (26 hónapos). Kommunikáció, szocializáció terén, mozgásban sincs eltérés nála. Imád a gyerekekkel játszani, mindennel játszik nagyjából, sokáig matricázunk stb, de mozogni is szeret nagyon, bölcsiben kisangyal, a gyógypedagógusunk szerint is rendben van. Amik miatt felmerült bennem:
Kisautókat és állatait sorba szokta tenni, de máshogy is játszik velük.
Pár hete napi többször rövid ideig lábujjhegyen jár, inkább bent.
Eddig bombát lehetett mellette robbantani, most, ha kattan a hűtő, mondja hogy hang! Vagy kicsit megijed.
Néha amikor már fáradt és eszünk, az etetőszékben rázza a fejét rövid ideig.
Már elkezdett szólni, hogy kaki, cseréljük ki, napi többször járt a wcre, hogy pisilni kell, most ez nem teljesen, de visszaesett. Már a pelus is száraz volt délutáni alvás után, de most újra nem hetek óta. Azt hittem már szobatiszta lesz, de úgy néz ki nem.
A beszéde eddig is szépen alakult, de most nagyon beindult, igennel is válaszol nekünk, szépen beszélgetünk.
Lehet, hogy csak egy dologra tud koncentrálni, azért esett vissza a szobatisztaság?
Hinnem kéne a körülöttem lévőknek tudom, de mentségemre szóljon, az unokatesóm autista, nincs jól, nagyon rossz őt így látni, talán emiatt van egy szorongás bennem.
3-as vagyok. Debrecenben az autizmus ambulancián kaptuk a diagnózist 20 hónaposan.
18 hós kortól már diagnosztizálható, amennyiben egyértelmű. Nálunk az volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!