Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ezek autizmusra utaló jelek,...

Ezek autizmusra utaló jelek, vagy csak beképzelem?

Figyelt kérdés

Extra parázós anyuka vagyok, van egy 2 éves kisfiam (26 hónapos). Kommunikáció, szocializáció terén, mozgásban sincs eltérés nála. Imád a gyerekekkel játszani, mindennel játszik nagyjából, sokáig matricázunk stb, de mozogni is szeret nagyon, bölcsiben kisangyal, a gyógypedagógusunk szerint is rendben van. Amik miatt felmerült bennem:

Kisautókat és állatait sorba szokta tenni, de máshogy is játszik velük.

Pár hete napi többször rövid ideig lábujjhegyen jár, inkább bent.

Eddig bombát lehetett mellette robbantani, most, ha kattan a hűtő, mondja hogy hang! Vagy kicsit megijed.

Néha amikor már fáradt és eszünk, az etetőszékben rázza a fejét rövid ideig.

Már elkezdett szólni, hogy kaki, cseréljük ki, napi többször járt a wcre, hogy pisilni kell, most ez nem teljesen, de visszaesett. Már a pelus is száraz volt délutáni alvás után, de most újra nem hetek óta. Azt hittem már szobatiszta lesz, de úgy néz ki nem.

A beszéde eddig is szépen alakult, de most nagyon beindult, igennel is válaszol nekünk, szépen beszélgetünk.

Lehet, hogy csak egy dologra tud koncentrálni, azért esett vissza a szobatisztaság?

Hinnem kéne a körülöttem lévőknek tudom, de mentségemre szóljon, az unokatesóm autista, nincs jól, nagyon rossz őt így látni, talán emiatt van egy szorongás bennem.

2023. jan. 12. 16:18
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
De volt, betegség igen! Azért járunk, mert enyhén hipotón és csináltunk egy időben emiatt TSMT-t is. Nekem csak ez a sorba rendezés, meg a wc, lábujjhegyezés fura, őt is zavarja ha kajás/koszos a keze, de azért nem akad ki tőle, csak meg kell törölni.
2023. jan. 13. 07:54
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Akkor én a játékok sorba rendezésével kapcsolatban nyugtatnálak meg: az én gyermekeim (egészségesek, és már régóta iskolások) is 2 éves koruk körül kezdték őket sorba rakosgatni, időnként. Nagyon aranyosak voltak ezzel :D
2023. jan. 13. 08:24
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2023. jan. 13. 10:29
 14/15 anonim ***** válasza:
81%

3-as vagyok. Debrecenben az autizmus ambulancián kaptuk a diagnózist 20 hónaposan.

18 hós kortól már diagnosztizálható, amennyiben egyértelmű. Nálunk az volt.

2023. jan. 13. 18:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Kedves utolso valaszolo megirnad nektek mik a tunetek jelenleg?
2023. jan. 13. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!