Ezek autizmusra utaló jelek, vagy csak beképzelem?
Extra parázós anyuka vagyok, van egy 2 éves kisfiam (26 hónapos). Kommunikáció, szocializáció terén, mozgásban sincs eltérés nála. Imád a gyerekekkel játszani, mindennel játszik nagyjából, sokáig matricázunk stb, de mozogni is szeret nagyon, bölcsiben kisangyal, a gyógypedagógusunk szerint is rendben van. Amik miatt felmerült bennem:
Kisautókat és állatait sorba szokta tenni, de máshogy is játszik velük.
Pár hete napi többször rövid ideig lábujjhegyen jár, inkább bent.
Eddig bombát lehetett mellette robbantani, most, ha kattan a hűtő, mondja hogy hang! Vagy kicsit megijed.
Néha amikor már fáradt és eszünk, az etetőszékben rázza a fejét rövid ideig.
Már elkezdett szólni, hogy kaki, cseréljük ki, napi többször járt a wcre, hogy pisilni kell, most ez nem teljesen, de visszaesett. Már a pelus is száraz volt délutáni alvás után, de most újra nem hetek óta. Azt hittem már szobatiszta lesz, de úgy néz ki nem.
A beszéde eddig is szépen alakult, de most nagyon beindult, igennel is válaszol nekünk, szépen beszélgetünk.
Lehet, hogy csak egy dologra tud koncentrálni, azért esett vissza a szobatisztaság?
Hinnem kéne a körülöttem lévőknek tudom, de mentségemre szóljon, az unokatesóm autista, nincs jól, nagyon rossz őt így látni, talán emiatt van egy szorongás bennem.
Az én kisfiam is pont 26 hónapos és auti.
Ezek alapján, amiket leírtál szerintem nincs félnivalód!
Enyhe szenzorosság lehet a háttérben (lábujjhegyen jár, hangok zavarják). Ez TSMT tornával könnyen korrigálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!