Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Azt mondtam neki, hogy csalódt...

Azt mondtam neki, hogy csalódtam benne, és nem hiszek már abban, hogy tud viselkedni?

Figyelt kérdés

A lányom 10 éves és vannak problémák vele, újabban elég sok.

Nem akarom részletezni, de bele vagyok fáradva. Milliószor ígért, jutalmazva volt, de max 1-2 napig tart. És ma mikor hazajött és megint a sulis magatartásáról kellett beszéljünk, nem lettem mérges, nem fenyegettem, nem kérleltem, nem akartam elmagyarázni ezredszer. Annyira rosszul esett hogy a szünet utáni első nap ez van.

Annyit mondtam neki, hogy nem tudok mit mondani, feladom. Hogy látom, hogy képtelen viselkedni, ne is ígérjen semmit, mondja meg, hogy nem megy, én meg elfogadom, nem idegesítem sem magam, sem őt. Hogy én nem beszélni sem fogok vele erről, csináljon amit akar.

Nem vagyok ilyen. Nyilván nem pont ezt gondolom, de tényleg azt érzem, hogy elég volt és most már azt is, hogy hiába lenne képes viselkedni, mert nem őrült, nem fog, mert ez a vicces, ez a vagány, ezt csinálja még másik pár is.

Persze lefekvés előtt mondtam, hogy szeretem bármit csinál, de értse meg, hogy elfáradtam.

Olyan rossz érzéssel telt el az este. Szerintem tényleg csalódottnak látott. Játszottunk, de nem tudtam őszintén mosolyogni. Bújt hozzám, átöleltem, de olyan rossz érzés volt bennem. Bánt, mert nem szoktam ilyen lenni és nem szeretném ha azt gondolná, nem szeretem vagy nem hiszek benne. Szerintetek ez lehet valamilyen törés benne?

2023. jan. 9. 21:50
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
83%
A nevelés hosszú -hosszú folyamat, nem egy alkalom teszi ki. Ha érted, mire gondolok. Még ennél sokkal durvább eseteket is elfelejt a gyerek, ha utána helyén van kezelve.
2023. jan. 10. 08:24
 22/23 anonim ***** válasza:
75%
Nehogy már még te érezd rosszul magad, mert megmondtad a lanyodnak, hogy eleged van. Eleged van, ez az ivazság. Tíz eves, ha tud rendbonrani a suliban, akkor tudja már felvallalni a következményeit. Láthatóan egyelőre a kortárs hatás erősebb a tiednél, gyenge, nem rud ellenállni, birka. Nem tudod megtanulni helyette, hogy nem érdemes birkanak lenni. Vagy megtanulja, vagy nem.
2023. jan. 10. 09:58
 23/23 anonim ***** válasza:
en csak egy rovid peldat mondok. az en gyerekem maniakus hazudozo volt kiskoratol. 4 evesen mar lopott mindig mindenkor a rossz tarsasag volt a huzoereje.15 eves koraig a poklokat jartam el mellette. aztan 15 evesen megallapitottak hogy skizofren. mivel olyan orszagban elunk ahol senkit (gyereket se!!!) lehet akarata ellenere semmifele gyogyszeres vagy egyeb beavatkozasra kenyszeriteni nehany foglalkozas utan nem ment az orvoshoz se es a gyogyszert se volt hajlando beszedni. 18 es fel eves mult amikor elkoltozott a berelt lakasaba pedig gyonyoru csaladi hazban laktunk, 18. szuletesnapjara az apjatol egy Mazda kocsit kapott, nem akart velunk lakni. a koltozese napjatol szamitva 9 honap mulva halt meg. leugrott egy uzlethaz 6. emeleterol. valoszinuleg az LSD hatasara bar a boncolas szerint heroin es kokain is volt jocskan a szervezeteben. szornyu volt az elveszitese de elobb utobb a bortonben vegezte volna ha meg nem olik a haverjai. regen tortent megtanultunk egyutt elni a fajdalommal de oszinten bevallom azota vannak nyugodt ejjeleink hogy nem jon a rendorseg a drog kutatok, vagy valamelyik bandatag fegyverrel, machetevel felszerelve. Mint anyanak faj az elvesztese de mindenki szamara jobb igy foleg az o szamara. es higgyetek el ha valaki rossz uton jar es nem akar valtoztatni nem is fog. a kerdezo lanya oromet leli abban hogy gyotri az anyjat a viselkedeservel es mindezt gonoszul es tudatosan teszi. nem tudom fog e valtozni , csak kivanom az anyanak hogy legyen ugy. de reszemrol nem bizom az ilyen valtozasok tartossagaban . sajnalom .
2023. febr. 17. 06:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!