Szegregáltból integrálóba?
Nyilván maradjon ki egy évet, de nekem csak az nem oké, hogy nincsenek körülöttetek gyerekek. Tessék fogni, és elvinni emberek közé, gyerekek közé. Ringatóra, gyerekprogramra, budapestiek vagytok, itt csak úgy nyomják rátok a programokat. Mi agglomerációban élünk a budai oldalon, közel hozzátok, 30 nap alatt legalább 10 csoportos program jött szembe! Menjetek játszóházba, csak nemrég lett rossz idő, játszótérre is lehetett volna menni..
Szobatisztasággal nincs elkésve, az enyém is hasonló volt, ő bölcsiben maradt plusz egy évet, de amúgy is nyári és alacsony, annyira nem lógott ki. NE VIDD szegregált oviba, vagy ha igen, emeld ki egy év után, 4 éves kortól már nagyon muszáj lenne a nap nagyrészét átlagos gyerekek közt lennie. Ha 3 évesen nem eszik rendesen, nem szobatiszta, akkor még úgy ahogy belefér a szegregált, hisz az átlagosok is üvöltenek és balhéznak és sírnak néha, de 4től felfelé, mikor már kommunikációra kerül a hangsúly és barátkozásra már ne legyen szegregáltban. Az enyém pl 3 évesen még halandzsázott, addig jól érezte magát, 3,5 évesen megtanult beszélni és igénye lett volna komplexebb játékokra, úgyhogy már alig vittem bölcsibe az utolsó fél évben. De ott is az átlagos gyerekek hisztiztek, verekedtek, lökdösték egymást.. Csak türelmesebb volt velük a gondozó néni(mi miatta maradtunk, a gyerek imádta) A fejlesztések 45 percesek, ennek a nagyrésze közlekedés a fejlesztő helyre oda-vissza, kb fél órát számolj csak fejlesztésre. Az az előnye, hogy másokkal is együtt fog tudni működni.
Én a szakszolgálattal próbálnám lemeccselni, hogy menne szegregáltba egy évet, de utána írják át integráltan oktathatóvá, hogy rendes helyen lehessen. Elég rugalmasak szoktak lenni. 2 éveseknél nem tűnik fel a szegregált szint, csak ha középsúlyos ért fogy gyerek is van a csoportban, na akkor feltűnik.
Játszóházba, játszótérre meg csak úgy csavarogni bármerre rendszeresen járunk. De ez mégse olyan, mintha oviban lenne fél napot. Ringatót nem bírta, mert hangos volt neki a zene, a közös ének. Sokan is voltak szerintem is, a terem méretéhez képest, de lehet teszünk ezzel is még egy próbát.
A szakszolgálatban ennyire lehet bízni? Mármint azt mondják amit hallani akarok, hogy jó járjon csak 1 évet szegregáltba, aztán meg tojnak rá, nem teszik át.
Nem, úgy kell odamenni, mintha vásárolni akarnál egy diagnózist.
Felméred mik vannak, miket tudnak adni, próbálod belőni mit akarnak rádsózni, majd próbálod velük érvelve megmondani, te mit szeretnél elérni, és ha szerencséd van, összejön, de legalább valami köztesben maradtok. Jó benyomást kell tenni, képben kell lenni minden lehetőséggel, hogy lássák "érted a dolgod", és akkor így szépen meg lehet oldani.
Én azt mondanám: "hogyha nem megy az integrálás, úgyis szegregáltba fog kerülni, de legalább egy esélyt adjunk neki. Igaza van, én is látom, hogy fejlesztésre szorul, de mindkét helyen ugyanannyi fejlesztést fog csak kapni, nem? (de). A kis létszám meg szegregáltban szélsőséges ingerekkel párosul, sima suliban nem lesz más, akinek meltdownja lesz, szegregáltban viszont esélyes.."
Ha a ringatóval is gond volt, akkor ez egy jó kis magatartászavar lesz(aminek általában szenzorosság az oka, túlérzékenység), szegregáltban és integráltban is szívni fogtok, akkor már inkább utóbbiban. Játszóházba járjatok többször, az zárt tér, többen vannak, had szokja! Ringatóra is, meg ilyen baba-mama tornára, meg mindenhova, ahova tudod vinni és több korabeli van vidd. Ha nincs összehasonlítási alapod, nem jártok eleget el. Babás anyukák az allee, etele pláza gyerekrészén is szoktak lenni, a Pagonyba is járjatok, ott van a gellért téren! Ott is tele van minden kis nudli gyerekekkel, illetve sok a foglalkozás is, kicsiknek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!