Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autizmus vagy más probléma?...

Autizmus vagy más probléma? Egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet?

Figyelt kérdés

A probléma 1 éve kezdődött, amikor 4 évesen elkezdte kislányom az ovit. Most 5 éves. Beilleszkedesi, tanulási nehézséggel küzdő gyereknek találta a pedagógiai szakszolgalat. Nehezen vette az új akadályokat, szabályokat, gyerekek felé olykor hevesen közeledett. Ezek a dolgok szépen kialakultak nála, csak neki kellett pár hónap.Amikor vizsgálták autizmust kizárták, ez ugyan leirva nincs sehova, de én mindegyik vizsgáló személytől megkerdeztem mi lehet... A feljebb említett dolgot mondták, később kezdte az ovit, itthon kicsit engedenyen lett nevelve, és szabályozás megviselte az idegrendszerét.Most az 5 éves státusznál gyerek pszichológiára, és neurologiára küldtek minket, mert azt mondta a drnő hogy a viselkedése furcsa számára, (elvette az asztalárol a lámpát amivel a szájüregbe néz be , és a pólóját nem húzta fel elsőre. Máskor is csinálta.)

Semmi autizmusra utaló dolgot nem vettünk észre rajta soha. Makacs, önfejű természetű, de már szépen megérti, ha pl valamiről meg szeretn~nk győzni, hogy az a jó. Fejlődésében a beszéd csúszott, de szépen magától indult be. Nagyjából helyes néha nem abban a szám, személyben mondja, ami a helyes, de szólok neki, és azonnal javítja. Elvinném egy konkrét helyre, ahol 100% kiderítenék, hogy mi ez. Gyerekorvos autizmus gyanút írt a beutslóra ezt nekem nem is mondta, csak itthon vettem észre.

2022. szept. 18. 14:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok, miért pontoztatok le?

A pontozás gond a hasznosságot mutatja. Nem az, hogy tetszik-e vagy egyetértesz-e vele. A témához írtam. Bocs, többet nem fogok.

Le kéne már szakadni arról, hogy minden gyerek autista, akinek kicsit is eltér a fejlődése az átlagtól.

2022. szept. 21. 12:54
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha 5 évesen nem tud helyesen ragozni, az elég figyelemfelhívó. Enyhe asperger esélyes, de ha kaptatok beutalót a gyerekorvostól ez irányba, akkor hamarosan úgyis kiderül.
2022. szept. 21. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!