Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a teendő ha a rosszcsont...

Mi a teendő ha a rosszcsont gyereket legszívesebben felpofoznàm?

Figyelt kérdés

Nem akarom megtenni de néha bizsereg a tenyerem annyira kikèszít..

Bennevan az is , hogy fáradt voltam , 4,5 éves kisfiú.. hiába kértem szépen hogy osztozkodjon a testvérével a játékon, nem akart. Mondtam hogy utána visszakapja, de kicsit hadd játszon vele a kisebbik is… nem adta. A kicsi meg üvöltött , odaadtam a játékot erre a nagyobbik háton ütött engem és becsapta az ajtót..

Nem az én gyerekeim, rokoni látogatás volt .. én sosem ütöttem meg, mindig kedves vagyok vele.. de ez a viselkedés… majdnem mondtam hogy Te engem nem ütsz meg még 1x az biztos , aztán felpofoztam volna.. szégyellem hogy ilyen gondolatom van, de többszöri szèpen kérlelésre sem csinálja meg, csak röhög a képembe akkor mit tegyek?

Tapasztalatok esetleg? Valami bevált jótanács?

2022. jún. 18. 22:20
1 2
 11/14 Derjaderja ***** válasza:
Visszaütni
2022. jún. 19. 08:41
 12/14 A kérdező kommentje:

A házigazda ajándéka volt, egy macska játék.. és a cicával játszott vele. De màr jó ideje.. és élvezte. De a kislány is szerette volna ( ő rövidebb ideig).. figyelem elterelés kellett volna? Lehet tudtam volna másik játékot .. csak a kislányt meg nem lehet otthagyni a macskával, miközben mutatom a másik elfoglaltságot a fiúnak.

Na szóval igaz, hogy rossz mintát sem kéne mutatnom.

Én hozzá vagyok szokva, hogy engem senki nem üt meg mert meg tudjuk beszélni.

Kicsi gyerekekkel csak néha töltök időt ezért még nem tudom a technikákat.. mit tegyèl ha nem követi a szót.

2022. jún. 19. 08:44
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt a szülőknek kellett volna beavatkozni, nem Neked.

Kivenni vmit a gyerek kezéből erőszakkal és a másiknak adni, az nem jár lelkesedéssel. Persze nem kellett volna ütnie, és remélhetőleg a szülei úgy reagálták le a helyzetet, hogy ezt meg is tanulja.

Kicsi még, az osztozkodást és a dühlevezetést is tanulni kell, nem úgy születünk, hogy ez egyből megy.

2022. jún. 19. 10:57
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez nem idegen, szerintem minden szülő életében eljön ez a pont amikor hirtelen már ütne. Apám egyszer azt mondta, hogy minden gyerek megfogadja, hogy ő bizony nem üti me SOHA a gyerekét - aztán egyszer szülő lesz és röhög ezen. Mondjuk apám minden f.aszság miatt megütött, olyanokért is hogy elmesélem a barátnimnek és nézznek hogy wtf. De mindegy, nem ez a lényeg.

Külső szemlélőként ez elég elkeserítő.

Én egyszer láttam egy nőt, aki a kisfia fejét az utcán verte a falba meg ütötte a gyerekeit ahol érte és amikor szólt neki egy férfi hogy esetleg álljon le akkor üvöltözött hogy "De akkor is!".

Ott ült a 3 gyereke a patkán, az egyik sírt és a nő ordibált, csapkodott, ütötte a gyerekeit, megragadta az egyiket és a fejét a falba verte.

Oda is szóltam neki hogy fantasztikus anya. Igen, nekem könnyebb volt beszélni, hiszen én nem voltam a cipőjében, de azért egy hirtelen felindulásól lekevert pofon nem egyenlő azzal hogy agykárosultá teszed a gyerekedet fényes nappal az utcán, mert éppen felidegesítettek a tesóival és a férjed se b.aszott meg tegnap...

Tehát van különbség, hogy milyen az a pofon és szerintem minden szülő kerül olyan állapotban hogy egy hirtelen pillaantban már meglendül vagy meglendülne a keze.

2022. jún. 20. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!