Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tehet a szülő, ha a 20...

Mit tehet a szülő, ha a 20 éves lányt (tanul még, elég jól) a tanuláson kívül csak a buli és a hangulatbefolyásoló szerek érdeklik?

Figyelt kérdés
2010. szept. 18. 16:36
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Ha jól tanul, és nincs Vele különösebb gond, szerintem nem kell piszkálni. Fiatal, most van itt az ideje, hogy bulizzon :)
2010. szept. 18. 16:42
 2/10 anonim ***** válasza:
62%
Semmit. Fiatal, most van itt az ideje. El fog múlni, majd kinövi, hidd el. Gondolom azért tudod, hogy használ ilyesmiket, mert beszélgettek. Akkor pláne nincs okod aggódni.
2010. szept. 18. 18:07
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
vidd el olyan intézetbe, ahol megtekintheti, hova jutnak, mivé lesznek azok, akik rászoknak ezekre a szerekre.
2010. szept. 18. 22:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Na most mit értesz a bulin és a hangulatbefolyásoló szereken? Azért van különbség mondjuk egy haverokkal való szórakozás és a minden másnapi mattrészegre vedelés között, ahogy van különbség két pofa sör és a heroinfüggőség közt is, ha érted mire gondolok...
2010. szept. 20. 16:32
 5/10 anonim válasza:
100%

a buli az oké!a többi már sántít:-(

a többi miatt viszont van miért aggódnod.

mi az h érdekli?

jobban hangzott volna hogy:héba-hóba HASZNÁLJA.

De az,h érdekli??

Mindenesetre próbáld kipuhatólni,hogy amikor használja(reméljük még nem a szerek használják őt)

akkor miért is kell ez??

tudod miféléket használ?hogy érzed,mennyire őszinte veled álltalában és mondjuk ebben a témában?eltudsz vele jutni barátnő "feelengbe"??mert az ő korában,már lehet nem fog sikerülni ezt megbeszélni mint anya.ennél közvetlenebb hangulatot kell teremtened.

kérdésedre:

először is amit nem tehetsz:nem tilthatod!

ne zárkozz el a témától,ha pl te ezt az egészet gyűlölöd és hallani se akarsz róla.

-Most ennyi elég.

ami tehetsz(tenned kell):tudj meg ezekről minél többet!

olvassál róluk a neten.melyik mit?mit okoz?drog fogyasztok -és a drogok kapcsolatól...stb, kérdezgess embereket..

akár kérdezd őt ki ,hogy hogyan él ezt meg.akár egy tök laikus látszatát keltve.mi van itt a világba amit annyira nem tud elfogadni,vagy nem akar látni esetleg érezni,hogy időnként oda át kell mennie?

Ha értelmesen akarsz vele erről beszélni,akkor kell h legyen fogalmad róla valamilyen szinten.Amit nem ismersz arról nem fogsz tudni vélekedni.

Könnyen lehet lerendez egy kézlegyintéssel,amikor már pont ott lennétek h érvekkel meggyőzd esetleg,h miért csapja be magát amikor azt hiszi kell neki.

És azt mondja majd:anya te ezt az egészet nem érted!Fogamad sincs semmiről,te nem vagy benne,hogyan is értenéd.Te csak tönkre ment és családjaikat tönkre tett embereket látsz magad előtt,rémképeket.Túladagolásban meghaltakat vagy háztetőről leugrálókat tudsz csak elképzelni.Ez másról szól,sokkal többről,de úgyse érted.

Igaza lesz.És nem tudsz majd mit lépni erre.Ezért kéne kicsit képezned magad.Mert valójában tényleg nem ezért kezdi el csinálni senki.Mindegyinek megvan a maga kis hamis magyarázata rá h ezért kell éppen ekkor éppen akkor.Ezt jó lenne tudni neki miért?

De persze az is lehet h sokkal többet tudsz ezekről,és velvilágosodott vagy a témában.

Akkor pedig hajrá beszélgess vele mint baráttal.Nem mint a lányoddal.

A kérdés minden szülőhőz szólt álltalános értelembe,

ezért még egy gondolat minden szülőhöz:

amikor eljön aza pillanat a gyerekkel h megbeszéljük ezt is,mint a sex rejtelmeit...

Szerintem kb ,ez legyen ami legméllyebben tudatosuljon belőle és megértse:Fiam,Lányom!nem tudom megtiltani h kipróbáld,SZERETÉM ha soha semmilyen formáját,fajtáját nem próbálnád ki.Ez álom világ.

DE!tudjuk,h eljön 1x a pillanat h kipróbálod.Ez nem vita téma ,kipróbálja szerintem az emberek 95%!Legtöbben fiatalon,valaki csak felnőtt fejjel,de kipróbálja.

Azt akarom,h amikor előszőr kipróbálod azt tartsd szem elött ,hogy TÚL ÉLD!!!nem tudod mi az és milyen és honnan kitől van,és főleg hogy fog hatni rád...nem vagánykodni kell és követni a többit akik lehet évek óta csinálják...

nagyon keveset szívj,egyél,igyál..stb belőle elsőre.AZ elsőt éld túl és majd ha vége és tiszta vagy eldöntöd akarod -e vagy sem,Lehet akikell kipróbálod már rég függők!Tudnia kell h ami mennyiséget lát h magukba veszik

az lehet a sokszorosa már annak mint ami neki még simán elég ahoz h ugyan azt a hatást elérjék.A minőség mindig és sose a mennyiség!Ha rossz akkor bármennyi is rossz marad és kevés!ha "jó"akkor igen kevés is elég!

Szóval felkészíteni kell a gyerekeketés nem tíltani,elsősorban arra h h helyes ítélőképességel rendelkezzenek majd és maguktól nemet mondjanak.Ez örökké nem fog senkinek sikerűlni,Ezért mondom a túl élést!

Mert haza várjuk a gyerekeinket elsősorban!Akkor van esélyünk legalább még beszélni a hibáról és kapunk esélyt

javítani,segíteni.Ha ott ragad az első esetbe,mert tudatlan volt,hagytuk annak lenni ,a haverok meg megvezették.ez mindenképpen a mi hibánk!!!

2010. szept. 20. 18:20
 6/10 anonim ***** válasza:
76%
A hangulatbefolyásoló szerek alatt drogokat értesz? Mert akkor nagy a baj!
2010. szept. 22. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:
34%
A drog minden élvezeti cikket magában foglal, a kávét, teát is. Amire a kérdező gondol, az a kábítószer. És nem kell ennyire nagy feneket keríteni a dolognak, végülis gondolom nem heroinnal lövi magát, ha meg alkalmanként előfordul, hogy bedob valamit, attól még nem válik valaki függővé. 20 évesen már el tudja dönteni, hogy jó-e ez neki.
2010. szept. 23. 09:46
 8/10 anonim válasza:
82%

utólsóhoz.

részben osztom csak,valóban ide lehet sorolni minden ilyen kávé cigi,tea dolgot,vagy ha valaki ahoz szokott,h mindennap beverjen 2 tábla csokit és ennek hiányában ideges,akkor még azt is.

de a drog is rendbe van amennyiben hébe-hóba.

de az hogy a gyereket ez érdekli ez így érdekes kifejezés.

én azért kerítek neki feneket mert magam is szülőként nézem a kérdést.és jobb ha tisztában van vele a kérdező h mégis hányadán áll a gyerek a szerekkel.és senki se gondolja ,h 20 évesen el tudja dönteni ...lehet el tudja de 25 évesen vagy akár 40 majd másik szituba máshogy dönt.felnöttekre is igaz h belső hangulat függő h képes-e magával ragadni vagy sem,és nem feltétlen életkórtol.nem tartom kielégítőnek azt h valaki erős jellem és józan ésszel él, akkor az megvan védve egész életében.

mindenkivel történhetnek sajnos olyan dolgok az életben amikor kicsit(vagy nagyon) maga alatt van, megfáradt valamibe,magányba vonul,és flegmábban áll a dologhoz ...aztán kipróbálja.

jó esetben semmi jó élmény nem éri így hajlamot sem fog érezni rá h megismételje.totálisan fölöslegesnek tartja.

legjobb esetben kifejezetten rossz hatások érik,rosszul lét,hasfájás,szédülés...akármi,már akkor a végét várja és bánja...ebből főleg nem lesz következő alkalom szerintem.

és sajnos van az az eset mikor az embernek bejön és jól érzi magát.képes megváltoztatni a közérzetet,a gondok távolibbnak tünnek akár(vagy abszolút nem is érdekli akkor)érzelmeket erősen tompíthatja,(mondjuk 1 szerelmi bánatban lévőnél ez nem utolsó),képessé tehet sok dolgot

több féle oldalról megvizsgálni-átgondloni amit addig sosem tett úgy az ember,ezáltal más vélemény alkotódik ugyanazon dologról,erre mondják:megmutatott dolgokat amit a szer nélkül sosem látott volna meg!

szóval rengeteg "jót"adhat.(Ha nem így lenne akkor nem lenne veszéllyel a világra).Ami sosem jó igazából csak akkor neki ez éppen akkor jó, vagy kevésbé rossz mint nélküle.De az a világ sosem valós és becsapás.Ilyen esetekben ,ha valaki ezért nyúl hozzá az van valóban veszélyben.Lehet vissza kívánkozik oda(én úgy nevezem hamis világ).Sőt lehet aztán ott akar élni benne ezt a normálisat már nem akarja elviselni,se látni ,sőt meggyőződik róla h az a jó és normális,a miénk nem az.és én sem egyből a heroinos belövős filmjelenetekre gondolok!

Aki tudja magáról ,h hébe-hóba KIFEJEZETTEN A BULI KEDVÉÉRT és nem csak bemagyarázza magának hanem ŐSZINTÉN így is gondolja az nincs veszélyben!akkor tényleg nem kell félni 1-2 csíktól vagy jointól.

Bár én azt vallom,h nélküle is lehet nagyot bulizni.

Én ezért a kérdező helyében mindenképpen azon lennék h megtudjam a gyerekről h miért nyúl hozzá.

2010. szept. 23. 19:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen mindegy, milyen drogot használ, könnyűt vagy keményet, így is-úgy is tönkreteszi magát (anyagilag is, és fizikailag, szellemileg is). Egyszer jártam látogatóban elvonón egyik ismerősömnél.... Sokkoló, milyen roncsok lettek az egykor egészségs, fiatal emberekből.

Én már unom ezt a hülye liberális hozzáállást, hogy "á, nem vészes" meg "á, nem lesz semmi baja" stb. De. Lesz.

2010. szept. 23. 19:19
 10/10 anonim válasza:
100%

természetesen,bármilyen kis mennyiség akár csak egyszer használva,mindenképpen káros.de eza része nem vita téma itt most.

Nagyon sok más káros dolgot is teszünk önmagunk ellen mégis tesszük.én feltétlen liberális szerettem volna lenni!olyan országban élek ahol valóban igaz h a emberek többsége képesek bizonyos "élvezeti cikkeket"ésszel használni alkalmanként.

lehet kemény fába vágtam a fejszét ,h meggyőzzelek,akkor még mindig ott a tiltás lehetősége!Ezért is vezetnek olyan sokan alkohol fogyasztás után olyan sokan,mert a tiltás annyira célra vezető!!!Valahol képes müködni egy minimum szint betartatása valahol nem.

Drogra visszatérve-

hasonló mikor a szülő (mivel megteheti)eggyértelműen tiltja egy nagy teljesítményű motor megvételét a gyereknek.ez működik addig amíg megteheti amit mond az van.

később amikor a gyerek önálló életet kezd és megszerzi élete álmát, motorját ,mert neki már nem parancsolnak lehet egyben a sírját is megvette!aztán lehet ácsorogni a sírja szélén gyűrögetni a zsebkendőt.ahelyett h megtanította volna motorozni már gyerekkortól,felkészíteni amennyire az lehetséges.kb ilyesmire céloztam amikor azt mondtam h mire készítsük fel a drogokkal kapcsolatban és inkább legyen rálátásunk mint elzárkozunk.De mindenki ugy neveli a gyerekét ahogy jónak érzi.

2010. szept. 23. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!