Ha elöző kapcsolatból autista gyerek született , mennyi a valószinüsége , hogy új párral is autista baba szülessen ?
Nálunk a férjem autista. Magasan funkcionáló, nem is tudott róla. A három gyerekünk közül kettő auti, egyikük aspergeres, a legkisebb súlyosabban érintett(ő kapott először diagnózist). A gyerekek vizsgálata során merült fel először, hogy apuka is az lehet.
Nekünk azt mondták, hogy nem lehet magzati korban szűrni és ha esetünkben lenne még tesó akkor nagyjából 80÷, hogy ő is auti lenne. NEM tervezünk több gyereket.
Általában apai ágon öröklődik, de nálunk kifejezetten női ágon.
Egy gyerekünk van,Asperger szindrómás kislány.
Van valami vizsgálat, ami magzati korban kimutatja, de nem 100 %, szóval most emiatt elvetetnél egy magzatot, amelyik lehet, hogy mégis egészséges?
Egyik ismerősömnek mondták, és semmi baja a gyereknek.
Egyébként a hivatalos álláspont szerint genetikus, de szerintem sem biztosak benne. Sajnos én mozgok ilyen körökben, és elég sok anyukával beszélgettem, szinte mindegyiknek gond volt a szülésnél. Persze a dokik nem ismerik el, hogy ez lehet ok, mert akkor jönnének a kártérítési perek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!