2 éves kisfiam, tavaly szeptembertől hisztis, földhöz veri magát stb. Azt mondták dac korszak. Most már azt mondja a védőnő erős az akarata. Igazából mindegy hogy nevezzük, nagyon elkeserít.
Délelőtt játszottunk egy vonattal, amit tegnap kapott. Állomást építettünk, sokat nevettünk. Úgy láttam boldognak tűnik, élvezi a közös játékot. Egyszer csak felpattan, és két kézzel elkezd ütni-verni pofozni.
Nagyon sokszor történik ilyen. A legnagyobb játék közepette eszébe jut valami, és elszabadul a pokol.
2010. szept. 16. 14:56
1/4 anonim válasza:
Sajnos én sem tudok mást írni, mint a : dackorszak.
2010. szept. 16. 16:11
2/4 anonim válasza:
23 hónapos a kisfiam, nálunk akkor van ilyen ordítós földhöz verős hiszti ha valamire azt mondom "nem" vagy "nem szabad" vagy valamit mondok hogy csináljon meg amit ő nem akar (főleg peluscsere, öltözködés, korán kelés). Ilyen rendszeresen van sajnos, napi többször is és eléggé régóta, de ezt tényleg dackorszaknak gondolom, hiszen dacol a szülő akaratával. De úgy hogy szépen játszunk és egyszer csak kattan valami és rákezd olyan még sosem volt, és olyan sem hogy nekem esik vagy az apjának. Őszintén szólva még meg sem próbálta. Ha odasóz nekünk az inkább a játék hevében van vagy amikor szeretetrohama van és a nagy lendülettől az ölelésből nyakon vágás lesz. Szóval nekem kicsit furcsa a kisfiad viselkedése, ha tényleg nincs konkrét kiváltó oka a hisztirohamnak. Szerintem nyugodtan hívj fel nevelési tanácsadót, gyerekpszichológust vagy szólj a gyerekorvosotoknak hogy téged megnyugtatna ha megnézné egy szakember is a kicsit. Ebből baj nem lehet, ha nem találnak semmit te is megnyugszol, ha meg mégis lenne valami gond minél előbb megoldódik annál jobb.
2010. szept. 16. 20:46
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ha csak a játék hevében véletlenül kapott ütés lenne, (ami van is) ez teljesen természetes. Ez valami más. Ijesztő...
Az hogy folyamatosan földhöz veri magát, már "megszokott". Tudom, ez durván hangzik, de sajnos ez van.
Megkérdezek egy szakembert. Köszönöm, még egyszer!
2010. szept. 17. 15:09
4/4 anonim válasza:
A dackorszakban mindig konkrét ok, elutasitás, tiltás miatt tombol a kétéves. Olyan nincs, hogy a semmiből jön a visitás, verekedés. Vidd szakemberhez, hogy segithessenek a megoldáson.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!