Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Nevelési tanácsadóba lehet...

Nevelési tanácsadóba lehet menni 2 éves gyerekkel?

Figyelt kérdés
Magamtól is mehetek,vagy védőnőn keresztül esetleg?Hogyan működik?
2010. szept. 14. 07:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem le fognak rázni, mert inkább csak 3 év feletti gyerekekkel foglalkoznak, velük is csak akkor, ha tényleg gáz van.

Az én fiam pont 3 éves volt, amikor az állandó hiszijei miatt (akkor született a kistesója) 2x voltam a nevelési tanácsadóban, de el sem kellett őt vinnem, mert szerintük nincs semmi gáz, majd kinövi.

2010. szept. 14. 10:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, mindig mindenhol a "majd kinövi " a válasz....
2010. szept. 14. 17:01
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon hasznos lehet a nevelèsi tanácsadó....mi az az orvosolhatatlan problèma, amivel képtelen vagy, az anyja, megbirkózni? Két èves...
2010. szept. 16. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Annyira jó, ha olyan ember ír véleményt, akinek fogalma nincs arról, hogy igenis van olyan, hogy egy gyerek kezelhetetlen - és egyáltalán nem biztos, hogy a szülei hibájából.

Nem emlékszem melyik színész volt, aki egyszer nyilatkozott a rádióban. A szomszédjában egy anyuka valami borzalmas módon üvöltött a gyerekével. Ő megdöbbent és elképzelhetetlennek tartotta, hogy van ilyen, üvölteni egy gyerekkel: jól kell nevelni és kész. Aztán pár évvel később, amikor már neki is volt gyereke rájött, hogy igenis van olyan. Van az a pont, amikor az ember "nem bír magával" és bizony a gyerek személyisége és viselkedése nem csak a szülőn és a nevelésen múlik.

Gondolom neked nincs gyereked - vagy ha van, akkor azok közé a szerencsések közé tartozol, akik "kifogtak egy jó gyereket". Vagy esetleg abba a kategóriába, aki kifelé adja a tökéletes "mintaszülőt a mintagyerekkel", de ha senki nem látja, hallja, kiborul...

2010. szept. 16. 19:25
 5/7 anonim ***** válasza:

szia, leírnád mi a probléma?

amúgy lehet , de első körben inkább a területileg illetékes korai fejlesztőt javaslom, 3 év alatt hozzájuk kell fordulni a problémás gyerekekkel.a védőnő el tud irányítani.

2010. szept. 17. 14:23
 6/7 A kérdező kommentje:
A 16:43-as biztos itt vezeti le a feszültséget,amit a neveletlen gyereke okoz...
2010. szept. 21. 08:05
 7/7 A kérdező kommentje:

Az a probléma -ami gondolom sok hasonló korú gyereket nevelő szülő problémája-,hogy a dackorszak kellős közepén állunk,ami a fiamnál -hú,hát hogy is mondjam- eléggé "intenzív". Anyukám és anyósom is azt mondta,hogy egyik gyerekük sem volt ilyen,pedig együttvéve 7 gyereket neveltek fel.

Egyrészt a hiszti a gond,de nem abban az értelemben,hogy akar valamit,és ennek hatására megkapja,ez sosem működött.Hanem olyankor,mikor mennei kell kezet mosni,pelust cserélni,öltözni stb. nincs olyan eset,hogy ne az lenne a vége,hogy oda vonszoltam a helyszínhez,mert különben nem hajlandó!A másik,hogy állandóan kiabál,nyafog,nyüszög,és elég jó beszélőkéje van,egész nap megy az anya,anya,anya,anya...,mindez kiabálva sikogatva stb.Még emellett ott van,hogy hihetetlen eleven.Egyik pillanatban még mellettem van,a másikban már az asztal tetején.Egyfolytában pörög,fél percre sem ül le.És ez nem túlzás.

Azért gondoltam a nevelési tanácsadóra,hogy esetleg tudnának pár tanácsot adni,hogy mégis hogyan kezeljem,mert volt egy hét,amikor annyira tetőzött a dolog,hogy nyugtatót szedtem(igaz,csak gyógynövényeset),hogy ne ordibáljak vele.A legjobban az készít ki,hogy minden azonnal kell neki.Például,ha szomjas,de én épp mosogatok,nem tudja megvárni,míg azt a bizonyos tányért gyorsan elmosom,ami épp a kezemben volt,már kiabálva szajkózza,hogy ANYA,INNI,INNI!

Hát ez lenne a történet,biztos más könnyebben vesi ezeket a dolgokat,de nekem "beletörik a bicskám"...

2010. szept. 21. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!