Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Normalis, hogy egy 8 eves...

Normalis, hogy egy 8 eves gyerek bepisil ejszaka?

Figyelt kérdés
Az anyja meg meg pelenkat is ad ra. Nem vesebeteg, nem autista, nem is hiperaktiv, csak kezelhetetlen. Nyilvan psziches eredetu, pedig az anyja sokat van vele. Mi lehet a gond? (aupair vagyok)
2010. szept. 13. 18:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát normálisnak nem normális, az biztos. De én is 8 évesen bepisiltem éjszaka párszor,meg az óviba jársom alatt egyszer sem pisiltem az ottani wc-be... a jó ég tudja miért...anyukám óvónő, cipelt összevissza, de nem derült ki semmi rossz. Lehet,hogy rosszat álmodott,de a pelenka túlzás sztem.
2010. szept. 13. 18:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én hat éve koromig pisiltem be éjszaka, de nekem pszihés eredetű volt. A főnököm viszont még a mai napig bepelenkázatja a feleégével a 9 éves lányukat, ha beteg, mert akkor lehet a pelusba pisilni kakilni. Hát nem igazán értem miért is.
2010. szept. 13. 18:56
 3/9 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem az egész csak figyelemfelkeltés. A kis drága megszokta, hogy ő a világ közepe, és hát valamivel fenn kell tartani az anyja érdeklődését. Anyuci meg van olyan bolond, hogy adja alá a lovat azzal, hogy még a seggét is kinyalja.

Bocsánat, ha kicsit kemény volt a véleményem, de a leírtak alapján egyből ez ugrott be.

2010. szept. 13. 18:59
 4/9 anonim ***** válasza:
71%

hát utolsó, te már beteg vagy. Nem tudom miért kell mindenre ráfogni, hogy elkényezteted a gyereked, holott erről nem is biztos, hogy szó van.

Egyébként egy urológus ismerősőmet kérdeztem, mert a kisfiam, aki 4 éves a mai napig előfordul baleset kb havonta egyszer bepisil. És ő mondta, hogy fiúknál 10 éves korig teljesen normális, mivel anatómiailag alkalmatlan lehet arra, hogy visszatartsa a vizeletét. Mondjuk a kérdés feltevő nem írta kislány vagy kisfiú az illető. És a legnagyobb hiba pelenkát adni rá (ebben mondjuk anyuka hibázott) hiszen így nincs is alkalma fejleszteni a záróizmait addig a pontig, amíg nem pisil be. És amíg pelenka van alatta, persze, hogy abba pisil és nem veszi a fáradtságot, hogy kimenjen éjszaka visszatartsa a pisit.

Én két évesen levettem róluk a pelenkát. A kicsi érdekes visszatartja, nem fordult még elő baleset vele. A nagy kijár pisilni.

2010. szept. 13. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon nem, urológus, pszichológus kell neki első körben.
2010. szept. 13. 21:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp szakember segítségére van szükség!
2010. szept. 14. 06:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Szerintem is dokihoz kelene vinni. Tényleg nem tudjuk, hogy kisfiú e vagy kislány az illető, de szerintem is ki kéne vizsgálni. A barátnőm 6 évesen vitte dokihoz a kisfiát, mert ő is sokszor bepisilt éjszaka, aztán kiderült, hogy nem fejlődött ki rendesen a hugyhólyagja, és nem tudta egész éjjel tartani, mert nem volt annyi helye szegénynek. Úgyhogy fél évig kaptak gyógyszeres kezelést, meg tuti étrendet, mire sikerült megnöveszteniük, és azóta nincs gondja.

2010. szept. 14. 09:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

18:59 es vagyok.

Nem fogom rá mindenre, hogy elkényeztetés, én erről a konkrét esetről mondtam el a véleményemet. A kérdésben leírtak alapján nekem úgy tűnt, hogy már minden létező orvosnál megfordultak a gyerekkel, tehát nem szervi eredetű a baj. Az anya sokat van a gyerekkel, az mégis kezelhetetlen. Nekem erről bizony a nem jól nevelés jut eszembe.

2010. szept. 14. 12:06
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén,ha MINDEN ok kizárható,szerinted normális?!Itt valami rejtett probléma lehet.Azt megértem,hogy anyuka ad rá éjszakára pelenkát(mivel képtelenség annyi ágyneművel,pizsamával rendelkezni),de talán utána kellene járni a dolgoknak(én nem aupair,"csak"2 FIÚ gyerekes anyuka vagyok).Olyan meg,hogy CSAK KEZELHETETLEN nincs!Annak OKA van!Talán a szülőknek utána kellene járni.
2010. szept. 14. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!