Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit lehetne tenni egy ilyen...

Mit lehetne tenni egy ilyen gyerekkel/szülővel, hogy lehet ennyire korlátok és szabályok nélkül "nevelni" egy gyereket?

Figyelt kérdés

Van a környezetemben egy kislány, akit a szülei egyenrangúként nevelnek. Ha a gyerek bármit AKAR, akkor annak úgy kell lennie, visszautasítást soha nem kap.

Ha öltözni kell, anyuka öltözteti, de ha a gyerek nem kíván öltözködni, és vergődik a földön hisztizve, akkor anyuka csak nézi és csak nyöszörögve egy "Kicsim, jössz?" -el intézi el a helyzetet. Ha a gyerek négykézláb mászva gondol kimenni az ajtón, akkor anyuka hagyja.

Ha valami megtetszik egy gyereknek és azzal fogadja az anyját, hogy "Anya, vegyünk ilyet!", akkor a válasz mindig az, hogy "Persze, hogy veszünk!".

A lényeg, hogy a gyerek soha nem kap visszautasítást, nem ismeri a "NEM!" tiltást, azt csinál, amihez épp kedve van, ellenkező esetben jön a hiszti és anyuka egy "Na jó!" után beleegyezik. Talán nem számít, de anyuka egy magamutogató, "ha tehetném, nem lépnék a földre" típusú seggbuta nő.

Sajnálom a gyereket, mert értelmileg kifogástalan, de a nevelése véleményem szerint nagyon el van rontva és hiába jelzik többen is anyuka felé, hogy ez így nem helyes, mégis mindenre van magyarázat, és nem érdekli, hogy ez nem a jó irány.

2022. febr. 13. 17:41
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
71%

Most az a bajod, hogy a gyerek kimegy négykézláb az ajtón és megveszik neki a babát, meg nem muszáj neki pár jelentéktelen dolgot? Gondolom fogat kell mosnia, fürdenie kell, fel kell öltöznie.. Párszor én is megcsinálom a gyerekkel, hogyha hülyeséget akar és ragaszkodik hozzá ráhagyom és had szívjon(kócosan, nem megfelelő ruhában kiviszem), aztán meggondolja magát.. szerintem fontos a tapasztalás is, koppanjon párszor. Egyébként egy egész nevelési irányzat épült arra, hogy a gyerek ne hallja a nem szót, hanem azt hallja, hogyan kéne csinálni a dolgokat, nem azt, hogyan ne..

Biztos vagyok benne, hogy ők is beadják a gyógyszert a gyereknek, ők is tisztán tartják a gyereket, és ők sem vesznek neki delfint meg pónit, csak mert azt akar, illetve abban is biztos vagyok, hogy nem csak csokit eszik napi 5x, amennyiszer egy gyerek szeretné.

Az autó meg elcsapja az összes gyereket, akinek nem fogják szorosan a kezét, ez nem nevelési elv kérdése, a jólnevelt gyerek is gondolhat rosszat és kimegy. Mert gyerek.

2022. febr. 13. 20:57
 12/23 Derjaderja ***** válasza:
85%

Az autóról azt írja, mintha nem lenne gyermekülése a gyereknek. Ami egyébként kresz szerint kötelező. Ha így van, az kvázi veszélyeztetés, de nehéz elhinni.

A többi probléma nem lett meggyőzően leírva.

2022. febr. 13. 21:47
 13/23 Derjaderja ***** válasza:
31%

Legjobb az anyuka leírása:

- magamutogató

- seggbuta

- ha tehetné, nem lépne a földre (ezt amúgy nem értem, mit jelent).

Közben meg túl engedékeny és túlszereti a gyereket.

Nekem ebből nem állt össze egy karakter. De ha ennyire utálod, nem mindegy hogy neveli a gyerekét?

2022. febr. 13. 21:50
 14/23 anonim ***** válasza:
5%
Tényleg, azt írja nincs ülés.. Hát nem tudom, nekünk azért van, de mikor két utcát megyünk csak a kisvárosban fényes nappal, nem erőltetem, hogy kösse be magát. Ha legalább 5-10 percet tölt autóban, akkor azért igen. Ha falun laknak, vagy a miénknél is kihaltabb helyen(a miénk kisváros kertvárosa), akkor viszont a többség nem köti be a hisztiző kisgyereket. Rokonaim falun nem, ott nem szokás rövidtávra falun belül. Ha mondjuk bemennek a városba, vagy falu egyik végétől a másikig, akkor igen.
2022. febr. 14. 06:45
 15/23 Derjaderja ***** válasza:
73%

Pedig erőltesd. Veszélyeztetés, és egy koccanásban meghalhat amiben alig sérül az autó.

Pont ilyen vasárnap kirándni mentünk 10 perc távolságra balesetben meghalt 1 évesnél volt tavaly mentőtisztként a párom. A szülőknek karcolásaik lettek.

2022. febr. 14. 08:05
 16/23 anonim válasza:
75%
Régen amúgy engem is idegesített más neveletlen gyereke, főleg ha egy légtérben voltunk huzamosabb ideig. De ma már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, hála Istennek nem nekem kell szenvedni a gyerekkel, egye meg mindenki amit főzött, semmi közöm hozzá.
2022. febr. 26. 18:08
 17/23 anonim ***** válasza:
28%
Majd lesz, ha sok ilyen lesz és felnőnek, és azt hiszik, joguk van BÁRMIHEZ.
2022. márc. 11. 21:08
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egy gyerek ne csak azt hallja, hogy hogyan ne(!) csinálja a dolgokat, hanem föként(!) azt kéne hallania, hogy hogyan KELLENEE csinálni a dolgokat.."!

És LÁTNI, hogy hogyan csinálják jól a felnőttek a dolgaikat!

Hogy legyen mit leutánozni!

Ennyi...

Nem kell a felesleges dráma!

2023. jan. 10. 04:56
 19/23 Kistál_és_a_torz ***** válasza:
"Nem kell a felesleges dráma!"
2023. jan. 10. 05:04
 20/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Számomra nem derült ki az ön által ideírt kérsésből, hogy ez a szóban forgó család (anyuka) miért pont így indítja a gyermeke életét.

Ön tájékozódott ezügyben?

Írna nekünk néhány sort erről, kérem!

Mert azért nagyon(!) nem mindegy ám...

2023. jan. 11. 20:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!