Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogyan dolgozod fel te (mint...

Hogyan dolgozod fel te (mint szülő), hogy beteg a gyereked?

Figyelt kérdés

Kislányomnál megkésett beszédfejlődést és magatartászavart diagnosztizáltak, nagyon-nagyon keveset kooperál, autisztikusság is felmerült... 4 éves. Óvoda helyett heti 4X gyógypedagógus fog vele foglalkozni. Már most valószínű, hogy nem csak az óvodakezdés napolódik, de az iskola is kérdéses lesz.

Én meg nyelem a könnyeimet csendesen. Ti hogyan tudjátok feldolgozni, ha a gyermeketek nem teljesen ép?

Rengeteget foglalkozunk a kislányunkkal, fejleszteni járattuk eddig is, éreztük mi, hogy baj van, de most, hogy papirunk van róla, hogy SNI, valahogy összeomlottam. Azt tudom, hogy segíthetnék rajta, és teljes vállszélességgel ott vagyok neki, meg az egész család is, de belül vérzik a szívem.

Lehet, hogy naív vagyok, de valahogy neki úgy szerettem volna egy teljesebb gyermekkort...Tudom, hogy másoknak sokkal nagyobb bajuk is van, de mégis, nekem ő van, az ő baja az enyém is, és fáj.

Hogy lehet ép ésszel kibírni, hogy ott lehessek neki?

Tudtok tanácsot adni, milyen életszemlélettel álljak neki, hogy kibírjuk?

2010. szept. 10. 21:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi szomorú történetet még nem olvastam egy helyen. Csorognak a könnyeim értetek és a gyermekeitekért. Kívánom mindenkinek, hogy kapaszkodókat találjatok a holnapokhoz!
2010. szept. 14. 21:46
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mintha én irtam volna a kérdést csak az Én fiam 4,5 éves. 2 éves kora óta tudom, hogy baj van. 2-4 éves koráig megkésett beszédfejlödés volt a diagnózis. 4 évesen Autismus SNI kódot kaptunk kérdöjellel. Igazad van ez sokkoló. De én még mindig a kérdöjelet látom és hiszem, hogy minden rendbe jön. Amikor 3,5 évessen nem beszélt féltem, rettegtem, sirtam. Aztán elkezdett majdnem 4 évesen beszélni és boldog voltam. Nekem a felnöttekkel van inkább bajom. A megjegyzések, Pl "ne játsz vele" stb. TISZTELET A KIVÉTELNEK és hála az is van. Tudod én azt mondogattam magamnak az autista papir kiadás utam " tegnap is az én fiam volt, ma is az én fiam csak kaptunk egy kodot". Érdekes de én jobban kétségbe esnék egy olyan betegségnél amin én nem tudok fejleszteni és segiteni. Ha gondolod irj privit és beszélgethetünk.
2010. szept. 15. 16:35
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

én fiam súlyosan értelmi és mozgássérült.ez 3 hónaposan kezdődött,most 12 éves.gégekanűllel gyomorszondával él, túl agyvérzésen ,lélegeztetőgépen,tüdőgyulladások miatt.mi teljesen belebetegedtünk,kerestünk kutattunk természetgyógyász abrakadabra mindent kipróbáltunk ,én 40 kilósra fogytam depresszióval,rentgeteg keserűséggel.fel kell tudni állni!!!ezt el kell fogadni,és segíteni a gyermekedet amiben lehet.és a legfontosabb:Szeretni! heti 2 szergyógypedagógus foglalkozik vele itthon(sajnos a súlya miatt nem tudom hordani már, de régebben viziterápiára és plusz gyógytornára is jártunk)

nem tudni igazábol mit is ért meg a világból de én ugy érzem boldog,és ha nekünk sajnos ez jutott ezt kell teljesíteni!Üdv:canavan beteg gyerkőc anyuja.

2010. okt. 2. 18:13
 14/17 A kérdező kommentje:
Iskolában tanítok, és egy durva incidens után ma odajött hozzám egy szülő, hogy elmesélje, miért viselkedik időről időre az ő angyal kisfia úgy, mint aki kifordult magából. Nekem egyből a kislányom ugrott be, hogy majd mi is tuti így fogunk suliba járni, hogy látszatra aranyos helyes gyerek, csak néha sokkolóan viselkedik és akkor majd én mehetek be magyarázkodni egy idegennek mit miért csinál. Majdnem elbőgtem magam :-(
2010. okt. 6. 20:16
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Istenem,olyan rossz ezeket olvasni :(

Igaz nekem nincs gyerekem,sőt még 20 éves se vagyok,de én mindenkinek csak annyit tudok mondani,hogy reménykedjen és küzdjön azért,ami fontos neki(jelen pillanatban a gyerekéért)

Anyukám sokat mondta,hogy ha én nem lennék,akkor semmi érelme nem lenne az életének.

Ti is éljetek a gyerekeitekért,a családért,és gondolkodjon mindenki pozitívan.

Az tényleg nagyon sokat segít,és ne lássa a gyerek,hogy szomorú vagy,fáj neked,hanem azt lássa,hogy milyen erős anyukája van és,hogy mennyire szereti őt :)

Mindenkinek sok-sok kitartást kívánok!

2010. okt. 9. 23:17
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönjük!
2010. okt. 10. 13:52
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok érintett, viszont fogyatékos emberekkel foglalkozom, gyerekekkel is. Elsősorban erre vagyok kiképezve. Dr. Kálmán Zsófia írásait ajánlom Neked. Ha jól emlékszem, az egyik cím Bánatkő, vagy valami ilyesmi.

Többször lehetsz krízisben a kicsid mássága miatt. Az egyik éppen, amiben most vagytok. Én sok olyan szülőt ismerek, aki ilyenkor átállt a segítő oldalra. A saját tapasztalataival igyekezett azokat segíteni, akiknek még éppen most született meg a fogyatékos, vagy beteg kicsijük. Alapítványok jönnek létre ezekből az okokból.

Az én fiam visszahúzódó volt, és nehezen illeszkedett be a közösségbe. Alapítottunk egy ovit, később egy iskolát. Már felnőtt, és tanár lett belőle. Ő is egy alapítványiban dolgozik. Hasonló nehézségekkel küzdő szülőkkel összefogva valami egészen klassz dolgot is össze lehetne hozni addigra, amikorra majd iskolás lesz. Az egyetemen mellettem egy vak asszony ül, akinek a szülei is vakok voltak. Egy egyesületet hoztak létre vak emberek számára.

Erős vagy, látom, és mindent meg is tesztek.

Amilyen helyzetben vagy, annak szakértőjévé válsz. Tudsz segíteni másokon. Addig is, azoktól kaphatsz sok erőt, akik hasonlóképpen küzdenek gyermekükért, mint te is.

Nem vagy egyedül a problémáddal, látod, mások is éreznek így. Az is teljesen rendben van, ahogyan érzel most. Beszélj róla, akkor valahogyan a végén ott lesz a saját megoldásod. Az érzelmekről beszélni kell, meg kell fogalmazni. A gyerekek tanítanak ám minket (inkább, mint büntetés lenne nektek). Tedd fel a kérdést, mire tud tanítani a kicsinyetek benneteket?

Mondok néhány példát. Egy pszichiáter nő 4. lánya enyhe ért.fogyatékos lett. Azt mondta nekem, arra tanít, hogy hangsúlyosabb legyen a családban a szeretet, mint érték, mert eddig az értelem, mint érték volt túl fontos.

Hogy ez a te családodban hogy van, ezt te érezheted meg leginkább.

A többit, amit még írnék, már mások megosztották veled.

2010. okt. 10. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!