Autista gyerekek esetében ezt mire szokták mondani?
Sokszor olvasom, hogy az autista gyerekek ha felnőnek, egy kis szülői segítséggel önálló életet fognak tudni élni, tehát lesz munkájuk, párjuk stb
Mit takar ez a "kis szülői segítség?" És ha valaki képes önálló életre, miért van szüksége a szülei segítségére?
Szerintem arra utal, hogy pénzügyek terén, ilyen olyan ügyintézésben, esetleg ha megzuhan párkapcsolati gondokkal vagy mással, akkor támogatni kell anyagilag, tettekben és persze lelkileg.
Mittudomén nem mer nagy tömegben utazni, ezért csak napközben tömegközlekedik, így autóval kell vinni ide oda.. vagy nem akar várni 1 órát kormányablakban, ismeretlennel beszélni meg ilyenek, akkor vele kell menni. De amúgy elvan otthon, nem jelent veszélyt magára, elvégzi a napi teendőket és képes dolgozni is. Így értik.
Nem idióta, hanem nyilván autista.
Azért fél tőle, hogy a gyereke is az lesz.
Az autistáknál általában a másik ember értelmezésével, és az érzelmekkel van gond.
Abban kell segítség, hogy a másik ember mikor, mit, miért és hogyan csinál.
Ezt gyakorlatilag meg kell tanulniuk, vagy pedig segítség kell, aki megmondja nekik az adott helyzetben.
Köszönöm szépen! Igen, ehhez hasonló problémákra gondoltam, csak mivel engem nem érint a téma, nem láttam még ilyenekre példát. A kérdésemet az utolsó autistákról szóló kérdés ihlette, ott olvastam már ezt sokadszorra, hogy tudnak önálló életet élni, de azért mégsem.
“Nem idióta, hanem nyilván autista.”
Nem minden autista hülye.
"kis szülői segítség" : mintha mama pici fia lenne. Vagy egy elkényeztetett kamasz.
Kitakaritasz, főzöl rá, intezed a csekkjeit, segítesz munkát találni neki, kikapcsolódást szervezni.
Akinek ennél több segítség kell, az nem alkalmas szerintem arra hogy külön éljen. Meg ez is sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!