3 éves gyerek mennyire játszik szépen és mennyire vigyáz a játékra, otthoni berendezére?
Mennyi játékotok van szem előtt? Nekem kevés játék van nekik kipakolva, de az rendszerezve átláthatóan van nyitott polcon. Én azt tapasztalom, hogy ha alapvetően nagyobb kupi van, vagy sok a játék, akkor nem tudnak érdemben játszani, csak összetúrnak mindent. Én rotálni szoktam a játékaikat. Kb olyan nekik mintha 2 hetente új játékot kapnának.
Nem lehet hogy túl sok a játéka?
Illetve én mindig azt tanítottam nekik, hogy elpakolunk. Leültünk együtt és délutáni alvás és esti lefekvés előtt elpakoltunk. Persze csak a maguk szintjén de most az 1,5 éves fiam is egész ügyesen elpakol, de persze idő volt amíg megértette, mi a lényeg.
Az én fiam vigyáz a játékaira. Természetesen elejti, van hogy dobja is őket, de alapvetően szépen játszik velük. Unokaöcsémék viszont nagyon nem figyelnek oda, simán rálépnek meg minden...
Ha csak az én gyerekem és az unokaöcsémékét nézem, akkor közöttünk az a különbség, hogy én sokszor együtt játszottam a fiammal, ők meg hagyva voltak. Én beleépítettem a játékba az elpakolást is, meg ilyesmiket és most 5 évesen is alap neki, hogy a játékokat hogy kell elpakolni, hogy kell vigyázni rájuk.
Ettől függetlenül ő sem angyal, ő is gyerekként hebrencskedik sokszor. Nincs ezzel gond. A gyereknek az a dolga hogy gyerek legyen. Egy 3 éves még nem érti az érték fogalmát. Csak a szabályokat tudja követni ha vannak.
Az ovitól ne félj, ott alap szabály lesz az elpakolás, meg a többi. A mi ovinkban is megvannak a szabályok, pl hogy vannak játékok amikkel csak asztalnál lehet játszani, mert több darabból állnak.
3 éves kislányom van. Mindig is vigyázott a játékaira. Kezdetektől erre tanítottuk, és 'át is ment' (tudom, vannak gyerekek, akiknél mindez olyan, mintha a falnak mondaná az ember).
Az összepakolásnál nógatni kell, de előbb-utóbb elpakolja.
A fiam szintén 3, átlagban jól vigyáz a játékokra, de történnek balesetek. Én már ebben a korban beszéltem neki arról, hogy a jatékért Apának, Anyának dolgoznia kell, nem lesz rögtön másik ha eltörik.
De nem fogok okoskodni, mert én is azt hittem csak nevelés kérdése, de nem. Egy ebben rossz természetű gyereknél ez szenvedős folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!