Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 2 évesem kezelhetetlen,...

2 évesem kezelhetetlen, semmire nem reagálva ordít és még aludni sem hajlandó nélkülem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Délutáni alvásnál úgy alszik el, hogy melléfekszem és fogja a kezem. Utána kimegyek, hogy legalább alvás alatt tudnak főzni, mert amúgy hiperaktív és mindig hisztizikvmi miatt, dacos, semmit nem lehet csinálni mellette. Ha felriad (ált. 20perc múlva), sír és ha nem érek oda 5 másodpercen belül (pl.mert kezet mosok), akkor fél óra folyamatos ordítás következik és persze nincs több alvás. Már nem bírom... Van valakinek ötlete, mit tehetnék? Ha pedig nem akar eleve aludni, akkor órákig ordít.

Éjszaka is felkel még természetesen. Szerintem esélyem sincs arra, hogy valaha külön szobája legyen. Soha nem tudok semmit csinálni mellette.

Orvosok szerint idegrendszeri éretlenség, de amit javasoltak, semmi nem használ. Bölcsiben nincs hely jó darabig.

2021. dec. 9. 15:11
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
39%
Ok, bocs hogy egészséges gyereket szültem. Én kérek elnézést...
2021. dec. 9. 16:46
 12/32 anonim ***** válasza:
81%
Aláírom a 10-es írását. Minden gyerek más és nekem jutott egy "normális" és egy ilyen, mint ami a kérdező leírásában van. Ugyanolyan napirend és rendszer van, szabályok is. Nem hagyom sírni én sem és ezután sem fogom. Nyilván a hisztik mások, ott lenyugszik majd mindig megbeszéljük. Erős akaratú, ez van. A fiam hozzá képest maga Buddha. Elnézést, hogy gyerek és gyerek között óriási különbségek vannak.
2021. dec. 9. 16:55
 13/32 anonim ***** válasza:
71%
10. A düh és a frusztráltság beszél belőled, meg ez a szuperanyuzás is szánalmas. Azért, mert a te gyereked olyan, amilyen attól még más elmondhatja a nevelési elveit.
2021. dec. 9. 17:29
 14/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Hát igen, akinek "normális" gyereke van, az könnyen azt hiszi, hogy ő csinált jól valamit és ő szoktatta ügyesen a gyereket a saját szobához meg ilyesmikhez. És van olyan, hogy az ember szép saját szobával készül a gyerekének és vannak elvei (az én gyerekem mindig külön szobában fog aludni) ,de amikor hónapok óta napi 2x20 percet alszik az egész család, maga mellé veszi és ezt a szokását meg is tartja, mert különben nem élné túl egyikük sem.Aztán nehéz leszoktatni a segítséggel alvásról, de ha nem hozzám bújva aludt volna, már nem élnénk szerintem. Természetesen a nagy megmondóemberek, nagymamák stb sem tudták elaltatni sehogy.

Az a baj, hogy a lányom mindig egyformán sír, akár fáj valami akár hiszti, krokodilkönnyekkel, vigasztalhatatlanul és aztán öklendezve. Na mindegy, majd pár év múlva csak kinövi.

2021. dec. 9. 17:33
 15/32 anonim ***** válasza:
93%
Azért úgy sem kell tenni, mintha nem lenne egy rakás elkényeztetett gyerek aki nem ismeri a nem fogalmát. Családban is vannak ilyenek, hisztivel mindig mindent elértek aztán anya, nagymama meg folyamatosan panaszkodik, hogy kezelhetetlen a gyerek. Meg kell találni a középutat, de ha az anyuka rámegy idegileg akkor az nem jó. A gyerek ÉS az anyuka javát is kell nézni. Én nem vagyok a ridegség híve sem, szerintem mindenképp empatikusnak kell penni a gyerekkel, ha fél akkor aludhasson anyával de szokja meg, hogy anya mást is akar csinálni és nem mindig csak vele foglalkozni. Mondjuk ilyenkor jó lenne apukára bízni (akinek amúgy is a gyereknevelésből majdnem ugyanakkora részt ki kéne vennie, mint az anyának).
2021. dec. 9. 17:36
 16/32 anonim ***** válasza:
85%
Kedves kerdezo, hagyjad. Az ilyenek ugy sem ertik meg mi az, hogy HONAPOKIG nem aludni egyben max 1-2 orat legjobb esetben. Az en fiam a kisagyaban 5 hos alvasborulasa utan orditott fel orankent,orankent. Beutott a mozgasfejlodes is, allandoan vandorolt, hiaba volt racsvedo mindig oriasiakat koppant mar, mikor felhuzta magat allasba meg allva orditott, amint felebresztette magat valamivel 🤷 Ugy beutotte a fejet 1x, hogy napokig lila volt a feje, ekkor lett elegem, meg akkor, mikor mar nem tudtam a napokat, kimaradtak dolgok pl megetettem e ejjel? Csereltem pelust? Stb. Ringattuk, elaludt, letettuk,felkelt. Ha szerencsenk volt aludt 2 orat. Attertunk fel evesen a tapszerre, mar annyira kivoltam, hogy a tejem is elapadt. Az sem hozta meg a jobb alvast, a majd kiuti a tapszer tanacsok... 8 honapig birtuk idegekkel, ekkor mar ezerrel allt, maszott es ult a fiam. Ekkor szedtuk szet a kisagyat es a ferjem osszedobott egy hazikos agyat, amit osszetoltunk a mienkkel. Igy velunk is van,de kulon agyban. Vegre alszunk, mar sokszor ataludta az ejszakat es rohadtul nem erdekel mikor fog kulon szobaban aludni. Mostanaban biztos nem, ovis korara mindenkepp at lesz szoktatva, max ordit egy hetit vagy szivacson alszom a foldon,mig igenyli s meg nem szokja 🤷 De ez most jo, bar mar a szepa is jelen van, de vegre alszik. Altatas csak annyi, hogy melle fekszem es varok. Ez brutal elore haladas, minden elethelyzet, baba mas. En sem hagytam volna soha hanyasig orditani, mert ez nem hiszti, ez segelykialtas, anya kell, ennyi. Csak mindennek vannak hatarai, az emberi turokepessegnek is. Mi eddig birtuk a ferjemmel. Nem mindenkinel jon be a hordozas, az espumisan, a polya, ahogy a kulon alvas sem. Ez van! Ja es az egyutt alvas ellenes anyukakat megnyugtatnam ettol meg van hazaseletunk, tokeletesen mukodik, gyerek elott eddig is inkabb a nappalit, furdot preferaltuk jobban, szoval nem nagy tores az eletunkben. Erre mondjak, valamit valamiert, hat nekunk megerte, hogy vegre alszunk. Osszebujni is tudunk, mivel a fiunk sajat reszen alszik. Na jo, neha atmaszik, amikor mar apa elmegy meloba, de en imadom :) bèke!
2021. dec. 9. 17:58
 17/32 anonim ***** válasza:
29%

Senki nem kap normális, meg nem normalis fyereket. Szuletesetol te alakitod, a hangulatod, beszéded, viselkedesed stb. Később nevelésed.. Akinek ilyen "nem normalis" gyereke van, az nézzen magába.. Ugyanis valamiért a gyerek olyan amilyen.. Ez nem szerencsekerek, ne fogd masra. Mez a TE felelosseged. Ha a gyereked kezelhetetlen, azért van mert neveletlen. Ami pedig azért van mert nem értesz a gyerekhez. Ha egyik nap se alszik rendesen, addig változtatok mindig valamin, amig javulást nem érek el. Ugyanis EN felelossegem.

Idegrendszeri eretlensege ilyen esetben max az anyukának van

Attól hogy a gyerek kicsi, nem hülye. Ha keptelen vagy megfelelő napokat, rendet, szokasokat kialakitani.. Akkor vmit elcseszel.

Nem szuperanyuzni kell azt, aki nem rest és lusta addig csinálni valamit amig valtozast nem ér el, hogy az egész család jól működjön.

2021. dec. 9. 18:02
 18/32 anonim ***** válasza:
79%
17-es te nagyon okosat irtal most. Olyanrol meg nem hallottal, hogy ugyanazon szulok gyereke egyik pockafajos, orditos, rossz alvo, matrica baba, a masik gyerek meg total az ellentete az elsonek, nyugodt, elalszik magaban akar a kisagyban, elvan egyedul is stb. A neveles, szulok meg ugyanaz. Mar a fogantatasnal eldol milyen lesz a baba kulseje, sok belso tulajdonsag is eldol kkor. Errol is hallottal mar, ugye ?
2021. dec. 9. 18:07
 19/32 anonim ***** válasza:
86%
17, magyarázd ezt légyszives el a gyerekeimnek mert az egyik ilyen a másik olyan. Valószínűleg akkor gyári hibásak 🤦
2021. dec. 9. 18:46
 20/32 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Mostanaban kezdodott el vagy szuletesetol kezdve ilyen habitus? Mert ha igen akkor eselyes hogy tobbemberes Ok pedig kinovik legkesobb iskolas korukra. Zajra fenyre erzekeny?
2021. dec. 9. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!