Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 21 hónapos nem mutogat egyálta...

21 hónapos nem mutogat egyáltalán (nem is beszél), illetve nem teljesít egyszerű utasítást, mint pld. " Hozd ide az autót" ?

Figyelt kérdés
Ezek még "beleférhetnek" a "majd belejön", "majd kinövi" kategoriaba? Valakinek volt így a babája, és később nem volt gond? Vagy ez mindenképp gondot jelez?
2021. dec. 8. 12:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
#2 És kiderült, hogy mi a gond? Nővérem kislányánál pont ez a helyzet, mint nálatok volt.
2021. dec. 8. 18:54
 12/20 A kérdező kommentje:
Ha valamit nem szeretne, rázza a fejét és azt mondja,H "nem". Ért sokmindent, látni a reakciojabol. Ma pl kértem tőle a labdát, odaadta. Csak a mutogatás abszolút nincs. Ha én mutatok valamerre, odanéz. A védőnő szerint nevtanba elvihetem, de nem inkább korai fejlesztobe? Illetve most januártól bölcsis lesz, ott is sokminden kiderül, illetve a bátyja beszede is azután indult be.
2021. dec. 8. 20:47
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Így azért már maskepp hangzik.

Ti szoktatok mutatni? Én olvastam már olyat hogy valahol családilag kevéssé mutogattak, ezért a gyerek sem használta ezt a kommunikációs formát.

Szerintem ha úgyis bolcsis lesz akkor ott fel fog tűnni a gondozóknak ha baj van, és úgy tudom gyogypedagogusok is szoktak menni a csoportba. De valószínűleg be fog indulni nála a beszéd ahogy az idősebb gyerekednel is :)

2021. dec. 9. 06:38
 14/20 anonim ***** válasza:
A nevtan küldi el korai fejlesztésre.
2021. dec. 9. 07:34
 15/20 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2021. dec. 10. 06:53
 16/20 anonim ***** válasza:

Nevtanba lehet, de ott általában nem alaposak, csak súlyosabb eltérésekkel foglalkoznak.

Emiatt mondtam én a magán utat.

A lányom mindent éttett csak mutogatott, de nem beszélt.

Vésőnő egyetértett velem, hogy van elmaradás.

Nem amiatt, mert ilyenkor tudni kell, hanem mert önmagához képest megállt/ nem fejlődött tovsbb.

Nevtanba viszont mondta h nem is küld mèg, mert ők az önmagához képesti fejlődéssel nem foglalkoznak, és mèg nem késett, plusz a nagyon problèmásoknak is hónapokig tart bejutni.

Elvittem 2 èv 4 hónaposan.

Megkapta a beszédindítós fejlesztést.. kiderült ez-az

-

beragadt csecsemőreflexek, -ortopédiailag észre nem vehető ferdesèg ( szájpad), amit szèpen helyrehúztak neki osteopatánàl

A gyerek 2,5 èvesen beszélt.

Most 3 èvesen annyira és néha jobban beszél, mint a társai.

Óvónők és a logopèdus azt mondjàk èszre sem vehető, hogy 2 évesen még semmit ( azt se, hogy cica.. anya -apa ment azért)

Szóval a nevtanba most lennénk soron kb

Mire ovis lett megoldódott.

Emiatt javaslom a koràbbi menetelt.. anyai megérzés általában helyes

💕

Sok sikert

2021. dec. 10. 12:09
 17/20 A kérdező kommentje:
Magánban mit ajánlasz konkrétan?
2021. dec. 10. 12:56
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Nàlunk van egy olyan, hogy “fejlesztőkuckó”

Teljesen àtfogó fejlődéstani vizsgàlaton esett àt.

Logopédus, gyógytornász is làtta.

Tsmt felé mentünk..

De megelőzte egy 10 oldals kérdőív, majd a gyerek személyes vizsgálata.

Korának megfelelő feladatokkal.

Mind mentálisan, mind kismozgasok( kézügyesség) nagymozgásosfeladatok is voltak.

Hosszú

1,5 órás volt játékosan…nem mindenben volt partner nàlunk.

Nézték az autizmusra utaló jeleket is ( nem beszélő gyerekeknèl alap)

Innen indult, h tsmt kell, dèvény nem

Ugye a mozgások hatnak az agyi fejlődésre.

Döbbenet.

Pàr hét után elindultak a szavak.. onnan rohamszerűen javult a helyzet.

5 hónapot jàrtunk

Havi kontroll és heti 4 otthoni torna kellett.

Nyilvàn ez a mi esetünk.

Èn a környéketeken egy àtfogó fejlesztéssel foglalkozó helyet keresnék szintèn.

2021. dec. 11. 06:41
 19/20 A kérdező kommentje:
O nagyon köszi. És a mozgásforma nálatok el volt maradva? Mert nálunk nem, inkább túl ugyes.
2021. dec. 12. 13:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia van valami valtozas azota?
2022. febr. 19. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!