21 hónapos nem mutogat egyáltalán (nem is beszél), illetve nem teljesít egyszerű utasítást, mint pld. " Hozd ide az autót" ?
Így azért már maskepp hangzik.
Ti szoktatok mutatni? Én olvastam már olyat hogy valahol családilag kevéssé mutogattak, ezért a gyerek sem használta ezt a kommunikációs formát.
Szerintem ha úgyis bolcsis lesz akkor ott fel fog tűnni a gondozóknak ha baj van, és úgy tudom gyogypedagogusok is szoktak menni a csoportba. De valószínűleg be fog indulni nála a beszéd ahogy az idősebb gyerekednel is :)
Nevtanba lehet, de ott általában nem alaposak, csak súlyosabb eltérésekkel foglalkoznak.
Emiatt mondtam én a magán utat.
A lányom mindent éttett csak mutogatott, de nem beszélt.
Vésőnő egyetértett velem, hogy van elmaradás.
Nem amiatt, mert ilyenkor tudni kell, hanem mert önmagához képest megállt/ nem fejlődött tovsbb.
Nevtanba viszont mondta h nem is küld mèg, mert ők az önmagához képesti fejlődéssel nem foglalkoznak, és mèg nem késett, plusz a nagyon problèmásoknak is hónapokig tart bejutni.
Elvittem 2 èv 4 hónaposan.
Megkapta a beszédindítós fejlesztést.. kiderült ez-az
-
beragadt csecsemőreflexek, -ortopédiailag észre nem vehető ferdesèg ( szájpad), amit szèpen helyrehúztak neki osteopatánàl
A gyerek 2,5 èvesen beszélt.
Most 3 èvesen annyira és néha jobban beszél, mint a társai.
Óvónők és a logopèdus azt mondjàk èszre sem vehető, hogy 2 évesen még semmit ( azt se, hogy cica.. anya -apa ment azért)
Szóval a nevtanba most lennénk soron kb
Mire ovis lett megoldódott.
Emiatt javaslom a koràbbi menetelt.. anyai megérzés általában helyes
💕
Sok sikert
Nàlunk van egy olyan, hogy “fejlesztőkuckó”
Teljesen àtfogó fejlődéstani vizsgàlaton esett àt.
Logopédus, gyógytornász is làtta.
Tsmt felé mentünk..
De megelőzte egy 10 oldals kérdőív, majd a gyerek személyes vizsgálata.
Korának megfelelő feladatokkal.
Mind mentálisan, mind kismozgasok( kézügyesség) nagymozgásosfeladatok is voltak.
Hosszú
1,5 órás volt játékosan…nem mindenben volt partner nàlunk.
Nézték az autizmusra utaló jeleket is ( nem beszélő gyerekeknèl alap)
Innen indult, h tsmt kell, dèvény nem
Ugye a mozgások hatnak az agyi fejlődésre.
Döbbenet.
Pàr hét után elindultak a szavak.. onnan rohamszerűen javult a helyzet.
5 hónapot jàrtunk
Havi kontroll és heti 4 otthoni torna kellett.
Nyilvàn ez a mi esetünk.
Èn a környéketeken egy àtfogó fejlesztéssel foglalkozó helyet keresnék szintèn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!