Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit szólnál, ha lenne egy...

Mit szólnál, ha lenne egy edukációs célú "Szülőjogsi" program, hogy a gyereket vállalók jobban felkészüljenek a gyerekvállalásra, és könnyebben értsék és kezeljék a problémás helyzeteket?

Figyelt kérdés
2021. okt. 11. 13:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
26%

"Egy gyerek életre szóló kötöttség, de minimum nagykorúságáig tartó kötelezettség, nem csak öröm, nem csak játék, nem csak móka, sok lemondás, alkalmazkodás, újratervezés"

:D Szerinted ezt ki nem tudja? :D Ezzel minden leendő szülő tisztában van, elhiheted nekem.

2021. okt. 11. 15:55
 22/25 A kérdező kommentje:
Szerencsés vagy, ha nem találkoztál még az ellenkezőjével.
2021. okt. 11. 15:57
 23/25 anonim ***** válasza:
30%
Meséld már el, hogy mégis milyen tanfolyam lenne. Mire tudna felkészíteni? Ahány gyerek, annyi megoldás. Ahány szakember, annyi tanács. Az iskolában kéne inkább a tudatos családalapításról és fogamzáagátlásról többet beszélni.
2021. okt. 11. 18:12
 24/25 anonim ***** válasza:
72%
Nagyon jó ötletnek tartom, de még akár egy (teljesen opcionális) tesztet is támogatnék ahogy felmérik milyen szülő alapanyag vagy. én pl nem tartom magam jó szülőnek, pont ezért (is) nem is akarok gyereket de egy ilyenre kíváncsi lennék mert ha az jönne ki hogy azért bírnám a dolgot, lehet mégis elgondolkoznék rajta.
2021. okt. 11. 21:47
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem a gond a “jogsi” kifejezéssel van. Az edukáció szerintem rendben lenne. De azért ez nem feltétlenül új keletű dolog. Pl a családsegítő nyújt ilyen lehetőségeket nálunk, vannak előadások és lehet kérni szülőkonzultációt is. Az oviban is van ilyen előadás most, és van ovipszichológus is. Ebbe lehetne szerintem több pénzt feccölni.

Ami még esetleg jó lehetne, hogy a médiában is foglalkozzanak gyereknevelési kérdésekkel és ne csak a cukiskodás menjen.

A Jocó bácsis linkhez: egyszer olvastam tőle pepitába ugyanezt, csak akkor épp szállodában volt. Én nem tudom, ez az ember hol járkál állandóan. Engem akkor se zavartak a gyerekek, amikor még nem volt sajátom és akkor sem értettem azokat akik mindenhol neveletlen rossz gyerekeket vizionáltak. (A bunkó felnőttek sokkal jobban zavarnak, de ez más történet. ) De nyilván bloggerként mindig kell valamit írnia es úgy tűnik, ezt a témát imádják a népek, repkednek a kattintások es a lájkok. Szintén ehhez jutott még eszembe: az, hogy az iskolában a gyerekek máshogy viselkednek mint a szüleikkel, azért az eléggé normális. Pont azért is tombol sok gyerek a szüleivel, mert velük végre -úgy érzi- elengedheti magát a frusztráló es sokszor feleslegesen korlátozó iskolai/óvodai környezet után. És ezt nyilván nem tudja, mert nincs saját gyereke.

2021. okt. 12. 20:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!