Mit szólnál, ha lenne egy edukációs célú "Szülőjogsi" program, hogy a gyereket vállalók jobban felkészüljenek a gyerekvállalásra, és könnyebben értsék és kezeljék a problémás helyzeteket?
"Egy gyerek életre szóló kötöttség, de minimum nagykorúságáig tartó kötelezettség, nem csak öröm, nem csak játék, nem csak móka, sok lemondás, alkalmazkodás, újratervezés"
:D Szerinted ezt ki nem tudja? :D Ezzel minden leendő szülő tisztában van, elhiheted nekem.
Kérdező, szerintem a gond a “jogsi” kifejezéssel van. Az edukáció szerintem rendben lenne. De azért ez nem feltétlenül új keletű dolog. Pl a családsegítő nyújt ilyen lehetőségeket nálunk, vannak előadások és lehet kérni szülőkonzultációt is. Az oviban is van ilyen előadás most, és van ovipszichológus is. Ebbe lehetne szerintem több pénzt feccölni.
Ami még esetleg jó lehetne, hogy a médiában is foglalkozzanak gyereknevelési kérdésekkel és ne csak a cukiskodás menjen.
A Jocó bácsis linkhez: egyszer olvastam tőle pepitába ugyanezt, csak akkor épp szállodában volt. Én nem tudom, ez az ember hol járkál állandóan. Engem akkor se zavartak a gyerekek, amikor még nem volt sajátom és akkor sem értettem azokat akik mindenhol neveletlen rossz gyerekeket vizionáltak. (A bunkó felnőttek sokkal jobban zavarnak, de ez más történet. ) De nyilván bloggerként mindig kell valamit írnia es úgy tűnik, ezt a témát imádják a népek, repkednek a kattintások es a lájkok. Szintén ehhez jutott még eszembe: az, hogy az iskolában a gyerekek máshogy viselkednek mint a szüleikkel, azért az eléggé normális. Pont azért is tombol sok gyerek a szüleivel, mert velük végre -úgy érzi- elengedheti magát a frusztráló es sokszor feleslegesen korlátozó iskolai/óvodai környezet után. És ezt nyilván nem tudja, mert nincs saját gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!