Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit szólnál, ha lenne egy...

Mit szólnál, ha lenne egy edukációs célú "Szülőjogsi" program, hogy a gyereket vállalók jobban felkészüljenek a gyerekvállalásra, és könnyebben értsék és kezeljék a problémás helyzeteket?

Figyelt kérdés
2021. okt. 11. 13:22
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

"Az ember sokkal többre képes a gyermekéért, mint amit gondol alapból magáról." - Igen, ha akarat is van. Bennetek volt.

Én nem korlátozást szeretnék, nem erről szól a kérdés, egy edukációs programot viszont nagyon hiányolok. Nagyon sok változás történt, amióta én gyerek voltam, mentalitásban, életmódban, nevelési módszerekben... stb.

Pedagógusgyerek vagyok, anyukámon keresztül pedig nagyon sokféle élethelyzetet láttam.

2021. okt. 11. 14:18
 12/25 anonim ***** válasza:
81%
Az anyasági támogatást kizárólag akkor adnám, ha a szülők elvégeznének egy tanfolyamot aminek a végén sikeres vizsgát tennének
2021. okt. 11. 14:21
 13/25 anonim ***** válasza:
64%

És mit tanítanál benne, kérdező? Ahogy mondod, rengeteg változás történt mentalitásban, nevelési módszerekben, de ezekben közel sincs egyetértés. Gyakorlatilag bármit is gondol valaki egy adott gyereknevelési kérdésről, talál egy szakkönyvet, ami alátámasztja, hogy azt úgy kell csinálni.

Miből vizsgázzanak? A gyerekek és a vele járó lehetséges problémák csecsemőkorban még úgy-ahogy egységesek, de már ekkor sem egyformák. Később pedig ahány gyerek, ahány család, annyi élethelyzet és vele együtt lehetséges problémás helyzet.

2021. okt. 11. 15:12
 14/25 anonim ***** válasza:
23%
#13 Az a lényeg, hogy ő tudja mit kell tanítani. A gyerektelenek értenek a legjobban a gyerekneveléshez 😂😂😂😂
2021. okt. 11. 15:20
 15/25 A kérdező kommentje:

Vannak általános dolgok, amik függetlenek gyerektől, családtól. Lehet, hogy sok ilyen evidensnek tűnik, mégis vannak, akiknek nem az.

Egy gyerek életre szóló kötöttség, de minimum nagykorúságáig tartó kötelezettség, nem csak öröm, nem csak játék, nem csak móka, sok lemondás, alkalmazkodás, újratervezés. Életeket lehet elcseszni azzal, ha valaki meggondolatlanul indul neki, és a legrosszabb a gyereknek.

2021. okt. 11. 15:22
 16/25 anonim ***** válasza:
50%
Csak ne olyan legyen, mint a "Gazdijogsi". 10 perc alatt kitöltöttem, nem mondott semmit újat.
2021. okt. 11. 15:30
 17/25 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ami neked evidens, az sokaknak nagyon nem az, és ha neked nem is mond újat, még lehetnek olyanok, akiknek nagyon is. :-) Volt, amikor még én is meglepődtem ilyen dolgokon, ma már nem.
2021. okt. 11. 15:32
 18/25 anonim ***** válasza:
80%

Én ezekkel mind egyetértek. De azzal is, hogy nem csak a gyerekedet ismered meg születése után, de magadat is akkor ismered meg szülőként. Ahogy korábban írta valaki, lehet valaki papíron nem nézett ki jó szülőnek, de megszületett a gyereke, és felnőtt a feladathoz. Valószínűleg senki nem fog jelentkezni, de olyan is van, aki úgy gondolta érti a feladatot, a vele járó felelősséget és felkészült, de már megbánta, hogy gyereket vállalt. Nem lehet a jogát elvenni senkinek, hogy gyereket vállaljon. Ez az elméleti oldala.

A gyakorlati, hogy hogy akadályozod meg bárkinek, hogy gyereket vállaljon. Vagy elveszed a gyereket, mert nem vizsgázott le a szülő, és te jobban tudod, mi kell neki?

2021. okt. 11. 15:32
 19/25 A kérdező kommentje:
Egyébként tényleg érdekes olvasgatni azt a korábban linkelt bejegyzést meg a hozzászólásokat, a szülők véleménye is eltérő.
2021. okt. 11. 15:33
 20/25 A kérdező kommentje:

Szó sincs róla, hogy akadályoznám a gyerekvállalást, de ezt már írtam is. Nem volt egyértelmű?

Mellesleg pl. azt hiszem, a családi pótlékot kötötték ahhoz, hogy iskolába kell járatni, de nem tudom pontosan, de ugye régebben ez is gond volt, hogy nem mindenki járatta iskolába a gyerekét.

Nem baj az, ha valaki ösztönből jó szülő, vagy megérik a feladatra a gyereke mellett, az sem baj, ha valaki tudja, hogy lesznek nehézségek és ezzel együtt vállalja, ez már tudatos hozzáállás. De amennyire én látom, nem minden szülő ilyen, nem mindenki gondolja át, nem mindenki úgy szocializálódik, hogy felelősen vállalnak gyereket.

2021. okt. 11. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!