F - 70 s kódot kapott a gyermekem , miért neveti ki sok felnőtt ?
Fiúnk speciális iskolába kell , hogy járjon és folyton azt kapjuk az emberektől , főleg ismerőseinktől s rokonoktól , hogy mi tehetünk róla mert nem foglalkoztunk vele , ezért buta lett !
Valamint ahogyan kifejtik a véleményüket nekem , vagy páromnak , a végén egy óriásit nevetnek a fiamon s rajtunk !
Ezt egy nagyon borzasztó és fájó dolognak tartom az emberek részéről , nem beszélve arról , mikor egy - egy idióta megkérdezi a fiamat , na mi leszel ha kijárod az iskolát , segédmunkás ? És utána meg jön tőlük a nagy s gúnyos nevetés !
Más is járt már így ?
Mit lehet ez ellen tenni , ennek nincsen valami jogi megoldása ?
Hu igen , nálunk is volt cirkusz ebből , Anyám és Apám is nekiestek , főleg a páromnak , először azt mondták , hogy a párom hibája , mert megszülte a fiunkat , ere én is ki fordultam magamból , miért !? - kérdeztem tőlük , talán az lett volna a megoldás , hogy megöljük , még világra sem jött !? Akkor még nem is tudtuk , senki sem tudta akkor még , hogy nem lesz átlagos gyermek .
Majd nálunk is jött az , hogy nevelési hiba , meg hanyag szülők vagyunk , meg hogy párom nem anyának való , magára hagytuk a gyermeket , majd az élet fogja nevelni , hagyjuk őt elveszni , mi rosszat akarunk neki mert pl: nem álltunk ki érte és mert nem szálltunk harcba a szakemberek véleményével , akár jogilag , akár a szájunkkal , meg hogy bennünket a szakemberek az orrunknál fogva vezetnek , mert hagytuk , hogy a gyermeket speciális iskolába tegyék át a normál suliból ezért alkalmatlanok vagyunk a szülői feladatunk ellátására , a gyermekünknek jobb helye lenne egy állami intézetben , mint nálunk stb !
Én nagyon szomorú vagyok , hogy ilyen helyzetben legalább a szüleink támogatására nem számíthatunk és gondoljunk csak bele , ha a saját szüleink így támadnak bennünket , akkor nem is kell csodálkozni egy rokonon , vagy egy idegenen !
Nem is értem , olyan mintha eddig nem is ismertem volna igazán , hogy milyenek is valójában a szüleim , nem gondoltam , hogy ők is ilyen brutális módon nekünk esnek , főleg páromnak .
De legyen bármilyen is a fiunk , én mindig szeretni fogom s akarom és igyekszem őt mindenben támogatni és ha ehhez az kell , hogy megszakítsam a szüleimmel a kapcsolatot , akkor azt is vállalom !!!
Én soha nem akarok ilyen szülő lenni és remélem nem is így fogok gondolkodni , ahogyan az én szüleim teszik !
Sajnálom kedves / 11 / : ik válaszadó , hogy ilyen körülményeknek lettünk kitéve a gyermekeinkkel együtt , holott ha valaki , akkor bizony ők csak áldozatok , ahogyan mi is azokká váltunk , de tudnunk kell , hogy gyermekeink csak mi ránk számíthatnak egyedül .
Az ilyen helyzetek , rá világítanak ara , hogy kik is állnak mellettünk és kikre számíthatunk és bízhatunk meg igazán .
Remélem a ti kapcsolatotok és a miénk is rendeződhet majd idővel a szüleinkkel .
De addig is , fel a fejjel és teljes erőnkkel csak előre a gyermekeinkért !
Nos, először is nyugodj meg.
Másodszor, zárt ki azokat az embereket az életedből, akik szorult helyzetben nem melletted állnak. Legyen az anyád.
Hülye példa, de az én családom sem egy nagy összetartó família, de amikor kiderült az epilepszia és SNI-kód, a kőkemény alkoholista apám letette az italt, és anyám elmondása szerint hetekig letargiás volt, hogy az egyszem unokája "más". De ugyanúgy szereti a maga módján, és várja a látogatást.
A barátkozás nekem is nagyon nehezen ment, de elkezdtem hasonszőrűeket keresni! Javaslom nektek is, hidd el, remek érzés, ha olyanokkal ismerkedsz, barátkozol, akik megértik a problémát!
Két SNI csoport van a facebook-on, erősen ajánlom, rengeteg tanács, megértés, ötlet van itt.
SNI = Sajátos nevelési igényű gyerekek és szüleik + szakemberek
SNI gyerekek, szülők, szakemberek. Országosan: városok szerint
Próbálok nyugodt maradni , bár nem könnyű .
Beszélgettünk párommal együtt , 2 szakemberrel , akiknek mindent elmondtunk .
A szakemberek azt tanácsolták , ha ez az állapot nem változik , néhány hónapon belül és legalább a szüleim nem térnek jobb belátásra , akkor ha kell , ők segítenek nekünk akár egy önkormányzati lakás hozzájutásához , soron kívül .
A néhány hónap türelmi időt azért javasolták , mert állításuk szerint nekik az a tapasztalatuk , hogy a hasonló esetek többségében , ennyi idő után szokták a nagyszülők feldolgozni és elfogadni az adott körülményeket .
Nem lesz egyszerű , főleg nem a páromnak , de ha azt látom , hogy páromnak esnek napi szinten , nem várok hónapokat , nem engedem hogy bántsák páromat , amikor szegény amúgy is nagyon szomorú !
Természetesen a szüleimnek is folyamatosan próbálom elmagyarázni a lehetőségeket és megértetni velük azt .
Reméljük a legjobbat .
Végezetül pedig , köszönöm a segítséget az SNI - s csoportokkal kapcsolatban ...
Hát őszinte leszek úgy hangzik itt nem a fiad az igazi értelmi fogyatékos.
De komolyan mondom ilyen büdös bunkó tirpák "rokonokat" hagyd ott a fenébe, tele van az ország normális emberekkel akik nem csak a másik szomorúságán tudnak állatokként röhögni.
Nos az én szememben az olyan ember , aki kiröhög egy olyan , vagy hasonló gyermeket , mint a mi gyermekünk és az lehet rokon , ismerős vagy idegen , az számomra nem minősül embernek és a későbbiekben sem fogom őket annak tekinteni !
A szakemberek , akikkel beszéltünk párommal , ők azt mondták hogy az ilyen felelőtlen emberek , csak akkor fogják tudni igazán megérteni a mi és hozzánk hasonló helyzetű emberek helyzetét , ha egyszer nekik is hasonló problémájú gyermekük , vagy unokájuk fog születni " sajnos !
De én még az ilyen embereknek sem kívánok hasonlót , mert azzal nem őket büntetné igazán az élet , hanem ismét egy ártatlan gyermeket !
Nem tudom, itt vagy-e még.
Olvasni is fájó volt, amiket leírtál.
A kislányomnak is ez a kódja, így főleg.
Lehet tudni, azóta mi van veletek?
18.
Igen itt vagyok .
Nos az óta kerülöm azokkal az emberekkel a kapcsolatot , akik ki nevették és ezzel megalázták a fiamat és vele együtt bennünket is , mint szülőket , mert ezzel a tiszteletlen és embertelen viselkedésükkel nem csak a gyermekünknek , de nekünk szülőknek is óriási fájdalmat okoztak .
Hála istennek a fiunk kitűnő tanuló az iskolában és számos oklevelet kapott már azóta .
De mind ezek ellenére újra és újra fel elevenedik bennem a sok bántalom , amiket nekünk okoztak , még ha "csak szavakkal is okozták azokat .
Hogy mit érzek azok iránt , akik így megbántották a gyermekemet és vele bennünket is !? - nos egy állatot többre becsülök .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!