Akinek a gyereke "lassabban" vagy eltérően fejlődik gondolt arra, hogy?
Hogy talán be kellett volna tenni az inkubátorba csecsemőként "kék fény" alá?
Az osztályon, ahol szültem, meg gondolom mindenhol, mérik a baba sárgasági szintjét, ha besárgult, akkor még berakják egy fény alá, hogy "érleljék".
Az én gyerekem nem érte el a besárgulás határát, de viszonylag közel volt hozzá. Megkérdezték, hogy berakják e, én pedig nemet mondtam, hisz nem volt a határon, csak közel hozzá. Gondoltam nem kellene egyedül lennie órákat, illetve iszsz baba volt, alig cuppant le ciciről. Gyakran eszembe jut, hogyha nem tulajdonítok akkora jelentőséget a szoptatásnak(ami csak pár ml volt), és elfogadom a fényt, akkor nem lennének gondjai.. Egészséges 3 kilós baba volt, könnyű szülés, 9es apgar, eszembe nem jutott, hogy pont velünk fog megtörténni, hogy máshogy fejlődik.. az a kihagyott fény már nem jön vissza..
Nálatok volt ilyen? Akinek idegrendszeri éretlensége vagy eltérő fejlődése van, vagy bármi, az ő gyerekük volt inkubátorban "érlelésen"?
Egyik gyerekem sem került kék fény alá.
Első lányomnak még nincs meg a diagnózis, ő sni-s lesz, de nem ez miatt.
Szerintem emiatt ne ostorozd magad, azért ahhoz, hogy igazán idegrendszeri gondokat okozzon, igen magas bilirubin szint kell. A gyakori szoptatással, tehát folyadékpótlással pedig pont segítettél neki.
Nálunk is határon volt, de még épp nem kellett kékfény, semmiben sincs lemaradva, sok dolgot még előbb is csinált, mint a kortársai.
Nem tudom mennyire súlyos az idegrendszeri éretlenség nálatok, de biztos lehet rajta javítani és ez nem a kékfényen múlt, most pedig biztos megteszed, amit csak lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!