Lehetséges, hogy autista a fiunk?
autisztikus tünetek 3 éves korig lehetnek, kinőhetik. én a helyedben felkeresnék magán úton egy gyógypedagógust, vagy konduktort, aki megvizsgálja, ír össze fejlesztést (torna mondókákkal főként), az ártani tuti nem fog ha van baj, ha nincs. esetleg egy gyerekneurológust is felkereshettek, hogy ő mit mond.
lehet rá esély hogy vmi van, de az is lehet, hogy csak lemaradt kicsit, később fog csak jobban kommunikálni.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves utolsó! Köszönöm a véleményt. A para egyik fő tárgya a mutogatás hiánya.
Kedves második! Köszi a választ, egyetértek. A lemaradassal kapcsolatban az furcsa h csomó területen egyáltalán nincs lemaradva, pl nagyon ügyesen és biztosan mozog
Gyerekekkel foglalkoztam (a végzettségem miatt). Kb 2 és fél éves korig nem lehetnek, hanem VANNAK autisztikus jellegzetességek. Épp úgy, ahogy tök normális dolog, hogy egy néhány hónapos csecsemő még nem tud járni. Az sem lehetséges, hanem VAN, jellemző, és normális.
Nyugalom. Aki 2 és fél éves korúnál fiatalabbról autizmust diagnosztizál, az sarlatán (hacsak nem 24 hósról súlyos, Kanneres autizust, de azt még te is felismernéd, olyan ordító nagy volna a baj).
Nem tudni még kb 2 és fél éves kor előtt, mivel ez "fekete doboz" (nem lehet előre tudni). Épp úgy, ahogy, modjuk, egy fél éves babánál a jó ég se tudja, hogy fog-e járni (idejében) - de a legtöbb esetben nyilván fog tudni. Kivéve, ha ordító előjelek volnának, pl fél lábbal született.
Az autizmus tünetEGYÜTTESE hasonló eset. Egy ideig nem, hogy lehet, hanem nagyon is része az egészséges fejlődésnek.
Megnyugodtál, kérdező? :)
Kedves utolsó! Köszönöm szépen a válaszodat, nagyon értékelem h raszantad az időt, minden válasznak örülök, és érzem a valaszodon az őszinte segítő szándékot. Igen, diagnózis nincs ilyen korban, de 2,5 éves korig még sok idő van, majd ha akkor oké lesz, megnyugszom:)
Mások személyes v nem személyes tapasztalataira is nagyon kíváncsi lennék.
Kedves kilences! Köszi h újra itt:)
Nem tudom hova tenni h ennyit hisztizik sokszor ok nélkül, van h a kaját csak szobahőmérsékletűre melegítem neki a mikróban, mert annyira kivan h nem kapja rögtön és várni kell, amíg melegszik. A pelenkazashoz is keresem a nyugodtabb pillanatokat, stb. Ez lehet h normális, csak nincs kivel megosztanom a félelmeimet. Az is aggaszt h nem int pápát, az h oda-vissza nem labdazik szintén nem nyugtat meg. Meg egy homályos érzés, benyomás: olyan flegma, mi többiek akkor erdekeljuk, ha kell vmi, a jatszon 30-40 méterre elmegy visszanézés nélkül. Kb ezek. Ja és h mintha csak ezen a szociális téren lenne lemaradva.
Amúgy simán lehet h velem van a baj:) Ez nekem annyira új helyzet, nem ismertem soha közelről ennyi idős gyereket, gyerekeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!