Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Sokszorosára nőtt a hiperaktív...

Sokszorosára nőtt a hiperaktív és figyelemzavaros gyerekek száma. Lehet kapcsolat a nagyobb mobil és mindenfelé sugárzás hatása és ezek között?

Figyelt kérdés
2021. jan. 25. 06:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem adhd-s mindkét gyerekem, és elég sokat olvastam a dologról, a szakemberek állítják, hogy örökölt. Hát, én nem vagyok meggyőzve.

Mi mindketten diplomások vagyunk, soha nem volt gondom a tanulással, persze tudom, hetedíziglen visszaüt, de mindkét gyerek?!

De alapvetően sok minden ronthat a helyzeten, pl. a tévé és a számítógép mindenképpen. Nekünk azt mondta a pszichiáter egy percet se engedjem a gép elé ülni, ezt még valamennyire tudtam is tartani, a tavalyi online oktatásig, amikor is a férjem betett egy számítógépet a gyerek szobájába. Onnantól végünk van.

A lányom csak enyhén, ő régen biztos nem tűnt volna fel senkinek. 136-os az IQ-ja állítólag, elsőre mindent megjegyez, de a matek komoly gondot okoz neki, de ilyenek miatt, hogy pl. két egymástól független feladatot old meg együtt, mert elnézi a sorokat. Hiába ért mindent matekból egyszerűen hármasnál jobb jegyet nem tud írni belőle. A hétköznapi életben iszonyat szétszórt, tényleg mindenét elhagyja, de annyira, hogy ez már kóros. Ő nagyon tudna fejlődni, szerintem ezzel az ésszel, és ki is tudna alakítani megoldási stratégiákat a problémára, de valahogy nem érdekli. A fiam is csak a kötelező leckét csinálja meg, eszében sincs bármi mást olvasni.

2021. febr. 3. 22:07
 12/15 anonim válasza:
34%
A mi időnkben ezeket "rossz gyerek"-nek nevezték és felpofozták, oszt' ennyi. Túlélték. Most meg minden okosságot kitalálnak rájuk és lehúzzák a szülőket szaktanácsadással, valamint betegségtudatot ültetnek a gyerekbe, amit egész életében viselni fog. Pedig csak egy szerencsétlen hülyegyerek. Ki is nőhetné, de nem, terápiázni kell a szülők lelkiismerete miatt. Balekok.
2021. febr. 10. 20:37
 13/15 anonim ***** válasza:
79%

12-es, látom nincs gyereked.

Az emberi agy nem ilyen egyszerű.

A lányomnak 136-os iq-t mértek. Matekból mégis 3. Hülye? Nem, nem az. Figyelemzavaros. Fejlesztéssel és odafigyeléssel még akár orvos, mérnök is lehetne belőle. De pl. az elsős tanítónéni hozzáállásával talán ha takarítónő lehetett volna belőle.

Iskolát váltottunk, most 4,75 volt félévkor az átlaga 7. osztályban. Ha beletörődünk abba, hogy csak "hülye", akkor sehol nem tartanánk. Nem az a cél, hogy betegségtudatot ültessünk el a gyerekekbe, hanem az, hogy megértse, hogy nem ő hibás, ha bizonyos dolgok nem sikerülnek elsőre. Nem szabad feladni, mert ha másképp áll neki a dolgoknak, akkor menni fog. Enélkül már rég feladta volna. Lehet fejleszteni ezeket a gyerekeket, és nem szabad őket leírni.

Na, meg ha én nem pofozom otthon a gyerekemet, akkor a tanárnak sem engedem meg. Ha megtudom, bemegyek én aztán keljünk birokra, kezdjen saját magával egy súlycsoportú emberrel, nem a gyereket kell verni.

2021. febr. 12. 14:48
 14/15 anonim ***** válasza:
60%

A "háttérsugárzással" meg egyéb ilyesmivel kár összefüggésbe hozni. De a tv, számítógép, plusz a többi kütyü egy kisgyereknek valóban túl sok ingert ad, és nem egészséges nekik. Komolyan hat a pszichés fejlődésre. Folyamatosan kapja az ingereket, hozzászokik és még több kell, mint a drog.

De biztos soktényezős is ez a dolog.

2021. márc. 2. 15:00
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

12-es

Ez egy igazán értő, intelligens hozzászólás volt. Hagyjuk a gyereket úgy ahogy van, lusta, semmirevaló, elkönyveljük hülyének...Ma már tart ott a tudomány, hogy felfedezték, ez egy zavar. Azzal, ha megalázzuk a gyereket, hogy lusta, buta, azzal csak hátrafelé megy, biztos nem előre. Az a rossz, aki keresi a megoldást, és szeretne utánamenni a gyereke problémájának? Bizonyított dolog, hogy a fejlesztés, a harmonikus családi légkör sokat dob a gyerek önbizalmán és teljesítményén. Bár tény, hogy ma valószínűleg több a figyelemzavaros gyerek, amiben a felgyorsult életritmusnak, feldolgozott élelmiszereknek is szerepe van. De ebben kell élnünk, a figyelemzavar létező dolog, én magam is ettől szenvedek. Ugyanezt éltem át kisiskolásként, hiába értettem például a matekot, nem tudtam belőle teljesíteni. Amikor nem voltam lusta, naponta órákat gyakoroltam, különórákra jártam. Rengeteg dolgomat elhagytam, ma is nehezebben boldogulok.Felnőttként tudtam meg, hogy mi is az ADHD. Megértettem minden gyerekkori szenvedésem, élethelyzetem okát. Egy az egyben illett rám a figyelemzavar "diagnózisa". És ebből is jöttem rá, ez nem véletlen, ez egy létező dolog, működési mechanizmus. Aminek oka lehet az idegrendszer éretlensége, szerepet játszhatnak benne genetikai tényezők. Jó lett volna, ha régen a szüleim is értették volna ezt, mert engem pont úgy kezeltek, amit te írsz. Buta vagyok, lusta, semmitérő. A tanárok szintúgy. Ennek a következtében egy szorongó, gátlásos, totál életképtelen ember lettem, aki nem igazodik ki a hétköznapok viharaiban. Aki káoszosnak látja a világot. Ma már nehéz ezt fejleszteni, a munkában, az életemben is szétszórt vagyok. Nem oldódott meg a szidással a problémám, csak mélyebbre sodródtam ezáltal. Felnőttként is kaphatsz gyógyszert, de ez sem megoldás teljesen, ha a gyerekkori fejlesztés elmaradt. Igen, felnőttem én is, csak roncs lettem, lelkileg, fizikailag egyaránt. Nem is tudtam a képességeimet kamatoztatni.

Úgyhogy köszi az okos hozzászólást, látszik magas EQ-val rendelkezel.

2022. ápr. 3. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!