Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mi a véleményetek a védőnőnk...

Mi a véleményetek a védőnőnk javaslatáról? Rosszevő gyerekről van szó.

Figyelt kérdés

3 éves kisfiam pékárun, sült krumplin és néhány gyümölcsön kívül nem fogad el semmit.

A védőnőnk javaslatát kezdtem el követni (2 kemény napja) és érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok.

Kap napi 1 deci Kinderglück vaspótlást (bár lassan azt sem fogadja el). Étkezései: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora. (Tízórai azért nem, mert 10-kor kel annak ellenére, hogy este 8-kor fekszik. Tudom, kapjuk be a szerencsénket.) Reggeli valamilyen pékáru. Ebéd, amit mi eszünk, semmi más, nincs aludozás, tukmálás, könyörgés. Ha nem eszi meg, akkor azt kapja újra vacsorára. (Ha megeszi ebédkor -amire még nem volt példa-, akkor felvágottas kenyeret ehet, mint mi.) Uzsonna pedig valamilyen gyümölcs, amit megeszik (pl. egy mandarin).

Ez szép és jó, csakhogy így tegnap megevett 1 kis szelet kalácsot, 1 mandarint és megivott 2 deci tejet lefekvéshez. (Persze folyadékot iszik szépen víz formájában.) Ma elkezdődött a 2. nap: fél szelet kalács van a gyomrában...

A védőnőnk szerint hónapokig, akár fél évig tarthat ez. De félünk, hogy tönkretesszük az emésztését. Oké, éhen nem hal, de gondolom a legtöbb szülő nem csak az életben tartást tűzi ki céljául...

(Természetesen mindig együtt étkezünk, gyakran részt vesz az ételek elkészítésében, minden nap megyünk futóbicizni, nem nassol és cukrozott üdítőket sem adunk neki stbstb.)

2021. jan. 5. 16:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%
Hát nekem nagyon fura, hogy este 8tól másnap 10-ig alszik. Mennyi a percentelis értéke egyébként?
2021. jan. 5. 16:24
 2/21 anonim válasza:
90%

Szerintem jót mond a védőnő. Azonban ne erőltessétek rá, amit nagyon nem szeret. Legyen változatos az étkezése, ehessen azt is, amit szeret.

Az alvás nekem is elég soknak tűnik ennyi évesen.

2021. jan. 5. 16:26
 3/21 anonim ***** válasza:
78%
Tehát jól értem, hogy reggelire kap egy péksütit, aztán nem ebédel (mert nem kell neki az ebéd), uzsonnára egy mandarint és vacsorára egy felvágottas kenyeret?
2021. jan. 5. 16:33
 4/21 anonim ***** válasza:
90%
De mit is mondott a védőnő? Ahogy olvasom, ugyanazt eszi most is, mint eddig (mínusz sültkrumpli, de ugyanúgy üres ch pékáru + minimális gyümölcs).
2021. jan. 5. 16:35
 5/21 anonim ***** válasza:
80%

A védőnő valószínűleg jó dolgokat mond.

Viszont kicsit alakítani kellene magán a kínálatot is és a motivácion. Kerületek ha nem eszi meg azt kapja újra ezzel csak büntették és rontjatok az étvágyat

Ne kapjon semmiképp közel azonos időben vaskeszitmenyt és tejet / tejterméket mert rontja a felszivodast

Így keirtak alapján nagyon alzszekonynak tűnik gondolom vashiany gyanús vagy igazoltan az ezért fáradt és ezt ezért írták fel neki

Írtad hogy szereti a mandarint így gondolom a narancslét is a vaskeszitmenyt öblítse le pl narancslével mert abban sok a C-vitamin és tabletta formájában is szedjetek C-vitamint mert azzal hasznosul a vas és úgy tud belpulni hatni ha nem visz be elegendő C - vitint feleslegesen szeditek a vasat

Legyenek változatosak az etkezesek, több zöldség gyümölcs teljes értékű pekaru nem csak fehér, reggelire vacsira akár lekváros tobbmagvas valami, minél több fajta dolog hogy megszeresse az etkezeseket

Nem értem a kérdésedbol egyébként az alap problémád

2021. jan. 5. 16:44
 6/21 anonim ***** válasza:
22%
Enyém volt, hogy 11ig aludt. Ezzel semmi gond nincs. Szerintem ez így nem jó. Este mindenkép adjáp neki valami mádt mint ebédre.
2021. jan. 5. 16:54
 7/21 anonim ***** válasza:
82%

Az alvásnsk szerintem ne örülj.

Ezt vizsgálni kellene. 14 óra ebben a korban meglepően sok

Egyébként mostanában nálunk is válogatós a gyerek. De ha valamit nem eszik meg délre én azt már soha nem adom újra vacsorára. Minek? Ha ebédkor nem szerette talán estére majd megszereti?

Mikor ebédeltek? Csak mert ha kB 10:15 körül eszik peksütit reggeli címszóval talán ebédre még nem is éhes. Gondolom 12-13 között

A lányom is olyan ha igazán jól lakott akkor simán 4 óra is kell, hogy újra megéhezzen

Ebből kiindulva simán lehet, higy csak 14:30 körül lenne éhes ebédre.

Amúgy semmit nem szeret? Tésztát, levest sem? Azt kB minden gyerek szereti

Ezekbe egy csomó zöldséget lehet rakni

Az jutott még eszembe, hogy lehet az állaga nem tetszik neki. Pl nem szereti látni a zöldségeket. Pl levesben. Akkor próbáld meg a krém levest

Sok gyerek pl úgy szereti az ételt ha nincs összekeverve. Legyen sima rizs mellé még a szószos dolog. Vagy ha ő pont fordítva hogy csak keverve szereti

Tészta szószba is lehet rejteni egy csomó zöldséget bele purésítve

Én így trükköznék. Szerintem ez jelentős javulást okozhat.

Én külföldön magán oviban főzök és tapasztalatból mondom, hogy működik.

Sokszor a gyerekek az egyszerűbb ételeket szeretik.

2021. jan. 5. 16:58
 8/21 anonim ***** válasza:
95%

Az én 2évesem nem alszik ennyit. Reggel fél8-8kor kel, este 10 mire elalszik. Nappal nem alszik... de nem hiszem, hogy ez lenne nálatok a baj.

Én egyszerűen nem adnék neki, csak miután evett a rendes kajábol. Azt nem eröltetném. Ha éhes ugyis enni fog.

2021. jan. 5. 17:33
 9/21 anonim ***** válasza:
90%
Simán lehet aluszékony a vashiány miatt.
2021. jan. 5. 17:42
 10/21 anonim ***** válasza:
48%

Én amúgy olyan kíváncsi lennék, hogy ez a sok rosszevő gyerek anyukája mit és hogy főz otthon?

Mert emlékszem, én is mindig megkaptam gyerekként, hogy válogatós vagyok, de basszus... Felnőttként visszagondolva nem is csoda, olyan ízetlen, semmire való módon főztek otthon.

Folyton ezek a liszttel meg rántással be sűrített levesek, rakott krumpli, krumplis tészta, főzelék, zsíros és max. sóval-borssal ízesített húsok, csupa üres kalóriát meg egészségtelen dolgot ettünk.

Oké, hogy akkor még nem volt olyan hétköznapi dolog a brokkoli meg tejszín, mint most, de érted... Nem lehet, hogy az elkészítés módjával van a baj nálatok is?

2021. jan. 5. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!