Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy értessem meg vele, hogy...

Hogy értessem meg vele, hogy ő is ugyan olyan függő? (többi lent)

Figyelt kérdés

Van nekem egy bátyám. Az első gépünket 6-7éve kaphattuk meg. Amikor otthon volt a gép, már akkor is mindig rajta akart lógni. Volt olyan, hogy addig elment, hogy lekódolta, hogy senki se tudja használni. Amikor szüleink elváltak, apám elvitte a gépet. Nála is kb ez volta helyzet. Örökké nála volt. Majd megharagudott apámra, amikor azt mondta neki, hogy engedjen oda. Örökké azt mondta, hogy "Ő csak elrontja a gépet, és nem akarom, hogy ideüljön.". Ezután vett saját pénzén egy másik gépet. Oda se akar odaengedni, de végül is saját pénzéből vette. Nálam az a helyzet, hogy elég régóta dohányzok, elég fiatalon is kezdtem. Anyám és nevelőapám elfogadtak, meg minden, bátyám viszont nem. Nem érdekelte, de mindig basztatott miatta, hogy "Mindig anyutól kérsz cigire pénzt." Tegnap fizetésből vettem egy dohánytöltőtt meg az egyébb kellékeket saját fizetésemből, amit tegnap a kukába akarta kidobni.A kérdésem lényege az lenne, hogy hogyan értessem meg vele, hogy attól hogy dohányzok, attól még az öccse vagyok, és, hogy úgyis csak akkor fogok leszokni amikor én akarok, és hogy hívjam fel a figyelmét szolidan, hogy ő meg gépfüggő, mert reggel felkel 6 kor, bekapcsolja a gépet, majd este 11 kor kikapcsolja.

előre is köszönöm.

2010. aug. 12. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Ha kapnál Te is egy külön gépet, valószínű ugyanolyan függő lennél és mellé még cigizel is.

Miért állítod párhuzamba a cigizést a gépezéssel?

Nem gondolod, hogy kettőtök közül nem az ő szenvedélybetegsége a károsabb?!

Csúnya, hogy nem enged oda a géphez, de bagózni még gázabb, szinte egy lapon se lehet említeni ilyen szövegkörnyezetben.

2010. aug. 12. 08:49
 2/5 A kérdező kommentje:
o hey. nem párhuzamba akarom vonni. mellesleg van saját gépem de lényegtelen. A kérdés konkrétabban: Haggya hogy azt csináljam magammal amit akarok ugy ahogy akarok. nem beleszolni akarok hogy ne gépezzen, mert azt szarom le. De ő is szarja le hogy dohányzom. Ezt hogyan magyarázzam el. Mellesleg 18 vagyok.....
2010. aug. 12. 12:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Mondd meg tesódnak, hogy te sem piszkálod őt azzal, hogy folyton gépezik, ezért ő se piszkáljon a cigizéssel. Egyébként meg tökre te döntöd el, hogy mit akarsz tenni magaddal. Én is dohányzom, és mikor piszkálnak vele, én is csak azt tudom mondani, hogy az én testem és azt csinálok vele amit akarok.Különben is, mi joga van a tesódnak ahhoz, hogy a te cuccodhoz hozzányúljon? Mert szerintem semmi.
2010. aug. 17. 09:10
 4/5 netzsaru válasza:

18 vagy

normális ember, te döntöd el hogy mit csinálsz, vagy milyen tanácsot fogadsz meg, én azt ajánlom hogy mond meg neki hogy ne nyuljon a cuccaidhoz mert azok a te dolgaid( vagy ha mégis (kidobja a cigitömődet vagymidet akk pl. vedd ki az adatkábeljét és dobd a kukába)mond meg neki hogy: ne foglalkozzunk egymással, ne szoljatok egymáshoz, és kész vagy ha beszól szóljál vissza ne hagyd magad, amugy meg szard le hadd éljen ő a kis VIRTUÁLIS világában...

remélem tudtam valamennyit segiteni.

2010. aug. 25. 00:07
 5/5 anonim válasza:

hát, szerintem gépfüggőnek lenni sokkal károsabb, veszélyesebb, mint dohányosnak lenni, olyan szempontból, hogy a gépfüggő lassan felszámol maga körül minden emberi kapcsolatot, sőt, gyakran egy képzelt világba éli bele magát...

a cigizést mindig fedezd a saját, megkeresett pénzedből, és ezt tudatosítsd benne is, bár leszokni is megpróbálhatnál :)

aztán ha ilyen téren javul a viszonyotok, lassan szóba hozhatod nála a túlzott gépezés témát is.

2011. jan. 28. 03:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!