Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Gyermekem 5 éves és még...

Gyermekem 5 éves és még éjszaka bepisil, mi a teendő?

Figyelt kérdés
2008. nov. 30. 12:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Millió oka lehet ekkora korban a bepisilésnek. Először zárd ki a szervi okokat dokival. Ebben még vérvétel is indokolt lehet, mert egy hormonhiány is okozhatja.

A lelki okokat gondold át. Kistesó miatti féltékenység, anyahiány, félelem, "ovis terror". Bábozz a gyerekkel sokat és játszátok el azt is, hogy a kismackó éjjel bepisil. Kérdezd meg a gyereket, hogy miért pisil be. Ez nagyon fontos, hogy ne azt kérdezd, hogy "te miért pisilsz be?", mert ekkor bezár a gyerek. Szakembertől is kérhetsz segítséget.

2008. nov. 30. 13:00
 2/13 anonim válasza:
100%

Az én kisfiam is most töltötte az 5 évet.Néha még bepisil ő is,én ugy gondoltam tavaszig várok,aztán kivizsgáltatom,ha nem szünik.

A szarazejszakak.hu-n találsz érdekes dolgokat és segitséget. :)

2008. nov. 30. 13:15
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én 7 éves koromig bepisiltem néha éjjel.A szüleim orvosról-orvosra jártak velem, de semmit nem tudtak mondani.Csak hogy majd kinövöm.Úgy is lett!!Állítólag örökletes .Akár a nagyszülőktől is.Az én kislányom most 2 éves és szobatiszta, viszont a tesómé 4 és még néha becsurgat.Én hiszek a kinövés dologban.
2008. dec. 3. 20:09
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiamnak gyenge volt a hólyagja,kaptunk rá gyógyszert ami jó volt.Megszünt neki a gond.
2008. dec. 5. 10:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
nézesd meg orvossal,lehet csak egy enyhébb hormonális problémája van,ami könnyen kezelhető.ha nem találnak semmit,akkor se ess kétségbe,van még ideje a kisfiadnak:)
2008. dec. 8. 21:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
5-6 éves korig normális az ha egyszer egyszer bepisilnek a gyerekek éjszaka. ennek az oka, hogy az idegrendszere még nem kellőképpen fejlett, bonyolult idegi müködés az, hogy felébredjen az ingerre és vissza is tartsa amig kimegy wc-re. sokszor amint becsurog, már fel is van ébredve. az esetek nagyon kis százalékában van szervi oka, úgyhogy én a helyedben még várnék az kellemetlen orvosi vizsgálatokkal. idősebb gyerekkorban is inkább lelki oka van, mnt szervi. a lényeg, hogy soha se szégyenitsd meg emiatt, ez a legeslegfontosabb.
2008. dec. 18. 11:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam márciusban lesz 6 éves és kb. 1 hónapja nem pisil be éjszaka! Szervi oka nem volt (kivizsgáltattuk), idő kellett neki. Eleinte éjszaka kb. 3 óránként felkeltettük, utána kétszer, majd egyszer. Aztán ez is elmaradt. Mondjuk ő nagyon lassan tette le a pelenkát nappalra is és a nagydologgal is voltak gondok. 6 éves korig állítólag nem kóros. Türelem!
2008. dec. 27. 13:41
 8/13 anonim ***** válasza:
tesómék kicsi szerkezetett használtak a 7évesnek és bevált bugyihoz csiptették ha érdekel írj.
2009. jan. 10. 18:06
 9/13 anonim ***** válasza:
80%

WET-STOP3 cseppcsengő - hordható vizelet stop készülék

Termékjellemzők:

Mágneses kivitel a ruhára rögzítéshez

Hang ÉS/VAGY vibrációs riasztás

Cserélhető, felcsatolható vizeletszenzor

5 különböző váltakozó dallam

2009. jan. 13. 13:13
 10/13 anonim ***** válasza:
Az enyém is még bepisil(ne) éjszaka, de kb. 1 óra körül felkeltjük (félig) és kivisszük a wc-re. Nem túl jó megoldás ha korán fekvő vagy. Szerintem még olyan mélyen alszanak ebben a korban, hogy egyszerűen nem érzik meg. Nem itatjuk sokat este 7 óra után, és 8-kor ágyban van, de ha elmarad az éjjeli pisiltetés, szinte mindig bepisil. Ki fogja nőni! Én is bepisiltem ennyi idősen, pedig lány vagyok, és a fiúknál nehezebben megy a dolog. Meg egy csomó példát tudok akik így voltak vele és kinőtték! Türelem, száraz ágyat terem! :)
2009. jan. 21. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!