Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Sógornőm teljesen ellenem...

Sógornőm teljesen ellenem fordítja a saját lányomat?

Figyelt kérdés

Sajnos alányom egy hete itthon van betegség miatt. (12 éves). A férjem és én is dolgozom. A kisebb gyermekünk iskolába jár. Így a nagylányom egyedül van/volt otthon. Annyi lett volna a feladata, hogy tanuljon, és ne maradjon le az órai anyagokkal. Sógornőm megtudta, hogy egyedül van otthon a lányom. Így felajánlotta, hogy lehetne nála. Ugyan is ő otthonról dolgozik. Így nem lenne egyedül betegen otthon a lányom, mégis felnőtt felügyelet alatt lenne. A férjemmel megvitattuk a dolgot, arra a döntésre jutottunk, hogy mehet a lányom. Mégis jobb ha van vele valaki, és nem csak akkor mikor délután/este hazaérünk a munkából. A lányom nagyon örült neki, nagyon szereti a sógornőmet, mert mindent magad neki. 4 napja nem akar a lányom hazajönni, ott alszik. Azzal indokolja, hogy ott nyugodtabban tud tanulni, aludni. Mert, hogy ott külön szobája van. Itthon nálunk közös szobája van a testvérével. Mai napon mentem érte, hogy most már jöjjön haza. Azzal fogadott, hogy délután voltak téli csizmát venni, ruhákat, drága parfümöt kapott. Nagyon nem esett jól, hogy a lányomnak ilyen holmikat vesz a sógornőm a tudtom nélkül. Persze a lányom hisztizett, kiabált, hogy ő nem megy haza. Mert otthon csak egyedül lenne. Meg, hogy én mindig csak parancsolgatok neki. Ami nem igaz, csak vannak szabályok amit be kellene tartani. Sógornőm azt mondta, hogy addig marad amíg akar mert úgyis nagy a ház elfér. Szerintem meg egy 12 éves gyereknek otthon lenne a helye a szüleivel. Férjem szerint túlgondolom ezt az egészet. Azt mondja, hogy tinédzser, szüksége van a magán szférára, amit mi nem tudunk neki biztosítani. Mert hogy a testvérével van egy szobában. A magánszférát pedig a sógornőm tudja biztosítani. Illetve az anyagiakról nem is beszélve, mert bármit kiejt a lányom a száján, hogy mit szeretne azonnal megkapja. Nyilván mi is igyekszünk mindent megadni a gyerekeknek. Sajnos nekünk nem olyan az anyagi helyzetünk mint a sógornőmnek.

A férjem azt mondja, had maradjon ott a gyerek addig ameddig szeretne. Úgyis haza fog jönni amint hiányzunk neki. Én attól félek, hogy ez az idő nem fog eljönni. Nem fogunk neki hiányozni. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak...

2020. nov. 24. 23:57
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
59%
Mi lenne, ha a ti szobátokat választanátok ketté? Hangsúlyozom továbbra is: Te szültél két gyereket, oszd meg te a szobádat, ne a kislánynak kelljen.
2020. nov. 27. 18:59
 22/26 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem szülj egy harmadikat, hátha a kisebbik is lelép.

Sok mindent már nem tudsz csinálni. Hazaviheted, hisz te vagy az anyja, de sok jóra ne számíts, ellened fog fordulni, hisz te nem tudod neki biztosítani a privát területet.

Ott is hagyhatod a sógornődnél, de akkor is eltávolodik tőled.

Nekem 11 éves a lányom, tudom hogy igénylik az privát szférát. Neki azért is nem lett testvére többek között, mert két gyereknek nem tudnám az biztosítani amit egynek. Azt is tudom, hogy átköltözne apja házába simán, ha hirtelen én lebabáznék.

Azt nem tudom, hogy ellenkező neműek-e a gyerekeid, de ha igen, akkor még rosszabb a helyzet. Ha azonos neműek, akkor sem könnyű, hisz látod, hogy nem érzi jól magát otthon.

Amit fentebb javasoltak, csak azt tudom mondani én is. Vagy elköltöztök, vagy a ti szobátokat alakítjátok át.

2020. nov. 30. 07:15
 23/26 A kérdező kommentje:

A lányok vannak a nagyobb szobába. Mint már írtam korábban szerettük volna ketté választani a szobát. Vagy úgy tudnánk, hogy az egyik szobából lehetne át menni a másik szobába. Vagy, hogy ne egymáson járjanak át, akkor az egyik szobán nem lenne ablak. Mert Azon a részen nem tudunk ablakot nyitni, mert közös a fal a szomszéddal.

A költözés az nem lenne jó, mert a hitelt még most is fizetjük a lakásra.

2020. nov. 30. 12:09
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor marad minden így egyenlőre.

Csak sajnos később még jobban fogja őket zavarni, mert ugye a kicsi is nőni fog.

2020. nov. 30. 12:26
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy meg lehet úgy csinálni, hogy ne kelljen átjárni, egy mini előszoba rész beépítésével.
2020. nov. 30. 12:54
 26/26 anonim ***** válasza:
82%
Vagy ti költöztök abba amin át kell járni.
2020. nov. 30. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!