Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Sógornőm teljesen ellenem...

Sógornőm teljesen ellenem fordítja a saját lányomat?

Figyelt kérdés

Sajnos alányom egy hete itthon van betegség miatt. (12 éves). A férjem és én is dolgozom. A kisebb gyermekünk iskolába jár. Így a nagylányom egyedül van/volt otthon. Annyi lett volna a feladata, hogy tanuljon, és ne maradjon le az órai anyagokkal. Sógornőm megtudta, hogy egyedül van otthon a lányom. Így felajánlotta, hogy lehetne nála. Ugyan is ő otthonról dolgozik. Így nem lenne egyedül betegen otthon a lányom, mégis felnőtt felügyelet alatt lenne. A férjemmel megvitattuk a dolgot, arra a döntésre jutottunk, hogy mehet a lányom. Mégis jobb ha van vele valaki, és nem csak akkor mikor délután/este hazaérünk a munkából. A lányom nagyon örült neki, nagyon szereti a sógornőmet, mert mindent magad neki. 4 napja nem akar a lányom hazajönni, ott alszik. Azzal indokolja, hogy ott nyugodtabban tud tanulni, aludni. Mert, hogy ott külön szobája van. Itthon nálunk közös szobája van a testvérével. Mai napon mentem érte, hogy most már jöjjön haza. Azzal fogadott, hogy délután voltak téli csizmát venni, ruhákat, drága parfümöt kapott. Nagyon nem esett jól, hogy a lányomnak ilyen holmikat vesz a sógornőm a tudtom nélkül. Persze a lányom hisztizett, kiabált, hogy ő nem megy haza. Mert otthon csak egyedül lenne. Meg, hogy én mindig csak parancsolgatok neki. Ami nem igaz, csak vannak szabályok amit be kellene tartani. Sógornőm azt mondta, hogy addig marad amíg akar mert úgyis nagy a ház elfér. Szerintem meg egy 12 éves gyereknek otthon lenne a helye a szüleivel. Férjem szerint túlgondolom ezt az egészet. Azt mondja, hogy tinédzser, szüksége van a magán szférára, amit mi nem tudunk neki biztosítani. Mert hogy a testvérével van egy szobában. A magánszférát pedig a sógornőm tudja biztosítani. Illetve az anyagiakról nem is beszélve, mert bármit kiejt a lányom a száján, hogy mit szeretne azonnal megkapja. Nyilván mi is igyekszünk mindent megadni a gyerekeknek. Sajnos nekünk nem olyan az anyagi helyzetünk mint a sógornőmnek.

A férjem azt mondja, had maradjon ott a gyerek addig ameddig szeretne. Úgyis haza fog jönni amint hiányzunk neki. Én attól félek, hogy ez az idő nem fog eljönni. Nem fogunk neki hiányozni. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak...

2020. nov. 24. 23:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%
Ha ennyire nem akar hazamenni, akkor nagyon komolyan zavarhatja két dolog. Az egyik, ami ki is derült, a külön szoba hiánya. A másik az, hogy külön figyelmet és minőségi időt kap a nagynénjétől, hidd el ez nem az anyagiakról, meg a drága parfümről szól, hanem arról, hogy a nagynénjével tud igazi csajos "anya-lánya" programokat csinálni. Te magad írtad, hogy este értek haza a munkából fáradtan, még ott a háztartás, a kistesója, tehát túl sok minőségi időt tőletek nem kap. Szerintem nektek is változtatnotok kell. Kompromisszumként hagyhatjátok a hét végéig a nagynéninel, hétvégén meg szervezzetek közös programot, akár társasozás, sütisütés, kirándulás. Kapjon több figyelmet, a kulön szobát pedig oldjátok meg.
2020. nov. 25. 20:12
 12/26 A kérdező kommentje:
Sajnos a különszoba dolog nem megoldható. 2 szobás lakásban élünk.
2020. nov. 26. 15:16
 13/26 anonim ***** válasza:
70%
A költözés miért nem megoldható? Én egyedülálló anyaként vállaltam be, hogy másfél szobás lakásból kétszobásba költözzek a gyerekemmel, hogy normális külön szobája legyen, mert a félszoba sötét volt, kicsi, és a mosdóba a nagyszobán keresztül kellett menni. Azt akartam, hogy a gyerekemnek legyen egy normális szobája mire elkezdi az iskolát. Csak és kizárólag ez volt a költözés indoka. És nem vagyok és nem voltam szuper gazdag, de spóroltam, külön munkákat vállaltam, hogy sikerüljön. És sikerült viszonylag kevés ráfizetéssel egy kicsit nagyobb, de kétszobás, jobb beosztású lakást venni, ahol most a gyereknek van egy normális méretű, saját szobája. Az, hogy a gyereketek szenved otthon, pont indok egy költözésre. Gondolom a lakásotok, ha kétszobás, legalább 50 nm. Csak pár négyzetméterrel (pl. 55-60) nagyobb lakások között már találni 1+2félszobásat, ahol kényelmesen lennétek.
2020. nov. 26. 15:29
 14/26 anonim ***** válasza:
15%

Utolsó, én azért nyomorgok a gyerekemmel az anyámnál, mert ebben a körzetben van a legszuperebb fejlesztéseket és integrációt tartalmazó állami iskola a gyermekem számára, itt pedig egy másfél szobás albi 250+rezsinél kezdődik. Nem, itt nincsenek rosszabb állapotú olcsóbb albérletek.

Továbbá ezzel a lakcímmel 65 ezer forint értékben ha magán intézménybe is íratnám a gyerekem bárhol Budapesten vagy agglomerációban, támogatják a havi tandíjat!

Rohadt sokat számít egy jó lakcím. Ismerek gyereket, akinek csekkolták az ottlakását, kiderült, hogy nincs ott fogkefe(csak ismerősnél volt bejelentve, hogy az álom suliba kerüljön), ágya, ruhái, nem voltak otthon, és hopp, át kellett íratniuk. Persze őket felnyomta egy szülő, akinek a gyereke nem jutott be, pedig körzetesek..vannak ilyenek

Lehet nem lehet eladni a lakást, vagy haszonélvezete van rajta másnak, vagy pusztán gyerekkel nehéz albérletet találni, vagy rohadt olcsó

Nagyon sok normális oka lehet annak, hogy abban a lakásban vannak, mellesleg egyáltalán nem akkora dráma, ha ketten vannak egy szobában. Mások 5en vannak így. Szegény tiniszíve biztosan nagyon meg van bántódva, de majd kiheveri. Egyáltalán nem kell bezárva lennie a tesójával, ott a másik szoba, a konyha, a fürdő, napközben meg kb bármilyen hely, ahol egyedül lehet.

Arról nem is beszélve, hogy egyszer azért nyafog, mert nem akar egyedül lenni otthon náthásan, utána meg nehezményezi, hogy miért nem lehet egyedül eleget. Egyszerűen drámázik, ennek nem szabad utat engedni, mert a fejedre nő!

Érdekes, mikor egy ovis nyafog azon, hogy nem ehet számára finom ételt(számára kb csak a csoki finom), akkor senki sem szánja, pedig pont olyan fontos számára a problémája, mint a tininek a külön szoba. Mindkettő nevetséges kérés.

Egyébként vannak remek térelosztási lehetőségek, ha 12nm legalább a szoba, simán ketté lehetne választani, ha mással nem, középen függönnyel. Hangszigetelt szobája meg senkinek nincs, ez a masszív téglaház 120 nm, mégis hallom mi történik az egyik sarkában a másik sarkából.

"jajj, nem elég gazdagok a szüleim, hogy külön szobám legyen.. " ezt nem szabad támogatni, egy lépésre van csak a "miért csak középkategóriás a telefonom és miért csak közepes az autónk és miért csak ilyen étteremben eszünktől" !

Tini, ha csak 8nmes szobája lenne, azon nyafogna, hogy miért nem tudja rendesen áthívni a barátait, vagy miért nem lehet franciaágya sima ágy helyett. Az elégedetlenség és a lázadozás, a saját igények túlértékelése ennek a gyönyörű életszakasznak a részét képezik! Most kell megfogni, különben brutális túlkapásai lesznek!

2020. nov. 26. 17:30
 15/26 anonim ***** válasza:
76%

14-es, abban egyetértek veled, hogy nem kell minden nyávogására ugrani. Még hogy ezer oka lehet annak - főleg az anyagiak -, hogy miért nem lehetséges a saját szoba.

De másfelől meg azért valami priváttér kell egy gyereknek, ez egy teljesen jogos igény, és nem azt kell neki mondani, hogy bezzeg mások öten laknak egy szobában és Afrikában a gyerekek éheznek, hanem pl. "Zsófikám, apád keres 160ezret, én 110et, rohadtul nem lehetséges másik lakásba költöznünk, ha nem tanulsz, a te gyereked is így jár majd."

2020. nov. 26. 20:04
 16/26 anonim ***** válasza:
23%

Ja, mondd ezt a 150ezres kétdiplomás szocmunkásnak..

Van saját tere, a szoba fele az övé. Okoskodjon, hogy tudja leválasztani, illetve, mindig menjen abba a helyiségbe, ahol nincsenek!

Én pl imádok fürdeni egy órán át, ha épp elegem van. Szuper kis saját tér mindenre

2020. nov. 26. 20:29
 17/26 A kérdező kommentje:

Jelenleg is van hitel a lakásunkon. Illetve egyenlőre nem szeretnénk még egy hitelbe beleugrani. Mikor született a második gyerekünk jó ötletnek tűnt, hogy a lányok egy szobában lesznek.

A szoba ketté választásán már mi is gondolkoztunk. Sajnos úgy tudnánk, hogy vagy az egyik szobán átmenve lehetne bemenni a másik szobába. Vagy a másik lehetőség az, hogy az egyik szobán nem lenne ablak. Ami kicsit morbid lenne.

2020. nov. 26. 21:16
 18/26 anonim ***** válasza:
89%
És ha a nagyszoba - ami a tiétek - lenne kettéválasztva? Ti pedig beköltöztök a kicsibe egy összecsukható kanapéággyal.
2020. nov. 27. 11:17
 19/26 anonim ***** válasza:
77%
Jóötlet, de ha a kisszobába elfér két nagy gyerek ágya, akkor egy sima franciágy is elférne benne.
2020. nov. 27. 15:54
 20/26 anonim ***** válasza:
61%

Ugye jól gondolom, hogy sógornődnek nincs gyereke?

Azok az idősödő nőszemélyek szoktak így viselkedni rokon- vagy más elérhető gyerekekkel, akik nem élhettég meg saját anyaságukat. Mert aki maga is szülő, az bele se megy ilyen helyzetbe, vagy legalábbis tud/akar disztingválni.

A sógornőd a saját elmaradt anyaságát szeretné kiélni. Járványos időkben még inkább fontos, hogy legyen valakije. Nem számít, ha tőled rabolja el érzelmileg és a valóságban a gyerekedet. Aki pedig még gyerek. Bizonyos fokig nincs belátása. Te vagy helyette a felelős döntéshozó. És mivel komoly szükséget nem szenved (nem fázik, nem éhezik, van ruhája, tanul), igenis otthon a helye.

A sógornődet meg (szigorúan négyszemközt) küldd el a halál f..ra. Kiemelve azt is, ha gyereket akar, intézze el magának, és nevelje a sajátját.

2020. nov. 27. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!