Hogyan kezelitek a hisztit? Melyik a legjobb megoldás?
Van, higy végigmegyübk az összes ponton
Ölelessel kezdek
De a gyerekem nem olvasta a Nagykönyvet..
Rúg -kapál..
Megpróbál kiszabadulni..
Csíp..
És jobban visít
Vagy eltereléssel. Villamgyorsan hat.
Vagy kizökkentès, viccelödessel
Vagy megértés meghallgatassal együtt ötleteléssel
Meg ilyesmi
Fontos mindhez hogy a szülö közben nyugodt legyen más "rezgésen".
Nálunk pillanatnyilag működik a megölelem és megígérem hogy választhat melyik mesekönyvből olvassuk alvás előtt.De pillanatnyilag csak este hisztizik fogmosás és fekvés előtt,mert még fent akarna maradni 😂
Később ha szükséges lesz rá stratégiát váltunk.
Leültetem a hiszti székére, és elmagyarázom neki hogy miért került oda. Megvárom hogy kitombolja magát (addig nem is engedi hogy megérintsem), aztán ha végzett akkor követeli hogy megöleljem és kivegyem a székéből.
Ez olyan 90%-ban működik. Sokszor azért van hiszti nálunk mert nem érti a szabályokat, ezért kell elmagyaráznom az ő szintjén.
Ha nem tudom kibillenteni belőle és belelovallja magát, akkor bezavarom a szobájában a sarokba. Tőlem ott úgy hisztizik, ahogy akar, de én nem vagyok hajlandó asszisztálni hozzá. Ha megnyugodott, bemegyek hozzá, megbeszéljük, mi volt a helytelen a viselkedésében, megölelgetem, és minden megy tovább, utána olyan, mint egy kisangyal. Nem ölelgetem hiszti közben, és nem állok le vele alkudozni sem, ennek hosszú távon semmi értelmét nem látom.
Amúgy ez az ölelgetés nem tudom honnan jön sokaknál. Most elképzelem, hogy ha dühös vagyok, és ilyenkor valaki ölelgetni akarna, minimum kirúgnám a világűrbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!