Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » S. O. S. Hogyan szoktassam a...

S. O. S. Hogyan szoktassam a kislányom a hallókészülékhez?

Figyelt kérdés
1 éves múlt májusban, most kapott Baha készüléket. Nagyon nehezen szokja meg. Már abban sem vagyok biztos hogy jól használjuk. Ha tud valaki, kérem segítsen.
2010. júl. 30. 05:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia

Sajnos nem tudok segíteni, de kérdezni szeretném, hogy a hallás vizsgálatot, hogyan csinálták meg nektek. Mi már voltunk háromszor és nem tudják megcsinálni, altatásban akarják, de azt meg én nem szeretném.

2010. júl. 30. 08:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Hogy vettétek észre hogy nem tökéletes a hallása?
2010. júl. 30. 10:48
 3/6 A kérdező kommentje:
A hallását úgy vették észre, hogy nincs külső hallójárata a kicsinek ezáltal egyértelmű volt, hogy hallása sincs. Egyébként meg nem figyel a hangokra, csak az éles zajokra. A hallás vizsgálatot pedig a Heim Pálban csinálták (BERA vizsgálat) és nem volt teljes altatás, csak valami szirupot kapott a kicsi. Bármilyen esetleg fölmerülő kérdésre privátban is tudok válaszolni és segíteni.
2010. júl. 30. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:

azt nem tudom hogyan szoktasd hozzá nekem apósomnak van (bár ő 70 felett van és azt mondják ez már a második gyerekkor)ő sehogyan nem szokta meg. Mikor elöszőr betette, ilyeneket mondott, hogy ketyeg az óra, meg zubog a víz ahogy forr- nem jó a kütyü, túl hangosra van állítva. És hiába mondtuk neki, hogy mi is halljuk az óraketyegést, meg a vizet ahogy forr, nem tudtuk meggyőzni, hogy ezek természetes hangok és ezeket hallani kell. És pont azért kapott hallókészüléket, mert nem hallja ezeket.

Azt mondják, hogy a csend után nagyon furcsa a nagy zaj és még az apróbb zajok is nagyon zavaróak. Úgyhogy szerintem többször rövidebb időre és talán este amikor amúgy is csendesebb a világ. És ahogy megszokja a zajokat talán könnyebben viseli egyre hosszabb időre.

2010. júl. 31. 16:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Megjelöltem a kérdésedet, sajna még nem tudok rá válaszolni. De a kislányom barátnőjének hallókészüléke van, jövő héten megkérdezem az anyukáját, vagy "ideküldöm".
2010. aug. 1. 00:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Ahol kaptátok a készüléket ott nem tudnak segíteni?Szakemberre kellene ezt bízni, és ami még fontos, hogy ne legyen túlállítva a készülék (mármint, hogy hangosabbra a kelletténél,netán a maximumra), mert még rosszabb lesz a hallása.

A családban van hallássérült, én is az vagyok

2010. aug. 5. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!