Baj, ha egy 27 hónapos kislány még nem beszél?
Nekem egy 29 hónapos lányom van, aki szintén nem beszél. Németországban élünk, de magyarul beszélünk vele.
12 szót mond, az utasításokat megérti pl: hozd ide a cipődet, dobd ki a szemetet, add ide az cumisüveget stb. Igenre és nemre nem tud reagálni, nem érti, ha megkérdezem, hogy pl éhes-e. A hallásával nincs gond, a nevére figyel.
Babanyelven rengeteget dumál, jókedvű, barátkozós kislány.
Aggódom, mert decembertől oviba megy, és németül fognak kommunikálni vele.
A tsmt tornáról sokat olvastam, időpont is volt, de sajnos nem tudtunk elmenni. Így itthon tornázok vele, egyensúlyfejlesztés stb. Azóta használ aktívan szavakat...előtte szinte semmit.
Logopédus vagyok és egy kétéves gyermektől a 20-50 szavas szókincs az elvárt (ebbe beletartoznak az állathangok is, ha azzal nevezi meg őket).
Segítségért a helyi szakszolgálathoz tudsz fordulni, de sajnos tényleg nem biztos, hogy most fogadnak titeket :( Kereshetsz esetleg online dolgozó logopédus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!