Van ingyenes gyerekszpichologus?
Szerintem meg most vidd el pszichológushoz, ne akkor, amikor már 10 éve gúnyolódnak rajta a társai.
Óvodás már? Ha igen, kérdezd az óvónőjét. Ha még nem, lépj kapcsolatba a védőnővel, gyerekorvossal.
Ha te laikus szülőként is úgy sejted, hogy lelki oka lehet, akkor 99%, hogy úgy is van. Akkor meg igenis az oki kezelés a pszichológus.
Első válaszoló vagyok. 10 évig dadogtam. Higyjétek el, van tapasztalatom!
A többi válaszoló dadogott? Vagy aki lepontozott? Nem is ért hozzá, csak nyomogat...
A legeslegfontosabb a szülői türelem. Hogy várd végig, amit mond. Ne mosolyogj, ne türelmetlenkedj. És ne emlegesd másoknak pejorarívan, hogy a gyerek dadog.
Ez NAGYON sokat számít!
Amúgy meg logopédushoz vidd! A pszichológus nem szakember, csak egy bölcsészkart végzett. Olyan speciális logopédiai feladatokra van egy dadogónak szüksége, amit egy pszichológus nem tud biztosítani!
Maximum logopédiai terápia MELLETT elviheted pszichológushoz, ha akarod. Nem oszt, nem szoroz igazság szerint.
Amúgy mennyi idős?
Ha 3-4-5 éves kor körüli, akkor LEHET élettani is a dadogás. Vagyis az agya gyorsabb, mint a szája. Ilyenkor fontos a türelem.
De őszinte leszek veled:a fiúknál sokkal gyakoribb, hogy megmarad a dadogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!