Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van egy 2 éves kislányunk,...

Van egy 2 éves kislányunk, illetve egy 10 hos kisfiunk. Mit tegyunk?

Figyelt kérdés
Kislanyom folyamatosan bantja kisfiam. Akárhogy szolunk ra. Napi szinten probalom neki nyugodtan, higgadtan elmagyarazni, hogy nem szabad, nem szep golog. De sehogy nem erti meg. Egyszerűen mar nem tudjuk mit tegyunk. Azt veszem eszre, hogy kisfiam nyul fele, jatszana vele, o pedig azt hiszi, el akarja venni a jatekat, vagy epp ami nala van.
2020. márc. 26. 07:54
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok gyerekes ismerősöm adta a tippet, hogy náluk volt, hogy a nagyot tették járókába/babakarámba, hogy a kicsitől nyugodtan tudjon építeni, játszani. Ők mindig a nagyokat védték inkább a kicsitől, mint fordítva. Jó a testvéri viszony mind a négy gyerek között.

Ellenben ott, ahol a még szintén kicsi nagytól várják azt, hogy megértse, hogy a kicsi ilyen ott szépen megágyaztak annak, hogy a nagynak a töke tele legyen a kicsivel, aki miatt ő folyton kap, akit mindig bevédenek, ő meg le van szarva.

Az én két évesem még velem is úgy játszik, hogy nagyon pontosan tudja mi van a fejében mint mondhatok, mit hova tegyek stb. ha koncentrál, akkor kiakad, ha kizökkentem belőle és nagyon el keseríti, ha nem úgy történik. El sem tudom képzelni, hogy mit szólna, ha folyton jönne a Godzilla kicsi és tönkretenné azt, amin ő dolgozik, vagy folyton rá akarna mászni, mert még kicsi és jaj de cuki és szereti. Hát ez egy két éveset egyáltalán nem érdekel.

2020. ápr. 2. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!