Ha az óvoda vagy iskola jelzett egy gyerekkel kapcsolatban, mi a gyermekjóléti szolgálat első lépése? Hogyan, milyen szöveggel keresik fel a szülőt?
Levélben vagy telefonon?
Mennyu időn belül kb?
Most miért is én bizonygassam, hogy nálunk jól működnek?? Nem azt kérdőjeleztem meg, hogy neked személy szerint nem segítettek, hanem azt, hogy ezt általánosan kijelentetted.
De tessék: az iskolai szocmunkás pl. nem hagyta annyiban, hogy az elsős megbukott, mert nem ment a matek... addig járt utána, elküldte szakszolgálathoz, míg kiderült, hogy a kisfiú SNI-s, iskolakijelölésre van szüksége, mert integráltan nem oktatható. Anyukának, osztályfőnöknek nem tűnt fel, elkönyvelték, hogy a gyerek "hülye" matekból és kész.
Rendszeresen jelen vannak a fegyelmi tárgyalásokon, előtte meghallgatják a gyerek szempontját is, nem csak a magukét hajtják.
De gondolom hiába írtam le, mert úgysem hiszed el. Meg a kérdés sem erről szólt, hanem a családsegítőről (megjegyzem, szintén a segítőkészséget tudom elmondani a kollegákról)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!