Autizmus vagy idegrendszeri éretlenség?
#10-es, igen,aggódtam én is.
Te mi miatt aggódsz? Mennyi idős a kisfiad?
9-es voltam
Szerintem ne aggódj, ebben a korban ezek tök természetes dolgok. A fejét pl rázhatja a fogzás miatt is. Ebben az időszakban gyakori, hogy a szájukkal "motoroznak", fújják a nyálukat. Meg ilyenkor mindenre kíváncsiak, mennek mindent felfedezni. Az, hogy az öledben nyugodtan megül és mondókáztok, az majd később lesz.
Egyébként elcsépelt, de nagy igazság,hogy minden gyermek más. Nekem 2 gyerekem van,de totál különböznek, más a habitusuk.
Én akkor izgultam, amikor a gyerekem 2,5 éves körüli volt, nem barátkozott a gyerekekkel, azóta elkezdte az ovit, a gyerekeket inkább csak figyelgeti, ritkán játszik velük, inkább csak az udvaron. Az óvónőket viszont nagyon szereti, velük sokat beszélget. Azt mondta rá az óvónő,hogy ő ilyen típus, meg közre játszott a covid is. Lehet később jobban barátkozik majd a többi gyerekkel, de az is lehet,hogy nem,majd meglátjuk.
9-es voltam
Ezek nem voltak, max hogy a kezével csapkodott örömében. Őt a fogzás egyáltalán nem zavarta meg.
Egyébként első körben érdemes egy fül-orr-gégészhez elvinni, hogy hallása rendben van e. Nagyon gyakran az van a háttérben, hogy nem tökéletes a hallásuk, és amiatt sok minden ijesztő tünetet tudnak produkálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!