Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Főként irodai munkarendben...

Főként irodai munkarendben dolgozók, de más is! Hogy oldjátok meg az ovit?

Figyelt kérdés

Én is meg a férjem is 8-16.30 dolgozunk a fővárosban. Onnan 30 km-re lakunk.

Durván 1 óra oda 1 vissza az út. Nincs ennyi, de nem sokkal kevesebb.

Szóval legkésőbb 7kor menni kell és fél 6 mire hazaérünk.

Az egyik ovi 6-17ig van nyitva a másik 6-18ig.

Jövőre megy a fiam oviba.

Ti hogy oldottátok meg hogy tudjátok hozni vinni a gyereket? Lehet én vagyok béna de én ettől rettegek.

2019. jún. 21. 12:37
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
84%

Ha nagyszülő, testvér, szomszéd, szitter stb hozza el őket, akkor se a szüleikkel vannak abban az időben, az nem sokat segít a problémán.

Èn egyedül nevelek egy ovist és egy bölcsist segítség nélkül. Úgy tudom megoldani, hogy 6 órában dolgozok és maradok is 6 órában. De így is 8,5 órát vannak benn, mert a 6 óra plusz ebédszünet, plusz utazás így jön ki. Ezt redukálni már nem lehet.

2019. jún. 21. 16:26
 22/33 anonim ***** válasza:
15%

22-es, de segít.

Persze a legjobb a szülővel lenne, de teljesen más a légkör, a hangulat, az érzet, hogy nem az oviban van egybefüggően 10 órát, hanem pl. a nagyinál vagy a bébiszitterrel a saját otthonában.

2019. jún. 21. 17:17
 23/33 anonim ***** válasza:
17%

22!

Az oviban szigorú szabályok vannak. A nagyinál, bébiszitternél lazák, vagy nincsenek. Gondolj bele, a gyereknek olyan az óvoda, mint neked a munkahely. Te se szívesen dolgozol napi 10 órát, vagy igen?

2019. jún. 21. 18:20
 24/33 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk úgy oldják meg, hogy a kolléganoim járnak 7-re így 15.30-kor indulnak. Reggel apa viszi a gyereket.
2019. jún. 21. 20:06
 25/33 anonim ***** válasza:
76%
Jó hat aki megteheti anyagilag hogy részmunkaidőben dolgozik, ámen tegye. De nem mindenki teheti meg és nem lesz ettől rossz anya. A gyerekek kb 70%-a van benn fel 8-tol 5-íg az oviban, suliban. Pont erre találtak ki. De én támogatok egy olyan rendszert hogy együtt elő apa fizetése emelkedjen kapásból a duplájára, ha jön gyerek. 🥳
2019. jún. 21. 20:22
 26/33 anonim ***** válasza:
83%

22-es vagyok.

Nálunk az oviban 3 után önfeledt játék van az udvaron, nem szigorú szabályok és vigyázbanállás. Ellenben amint hazaérünk, sokszor kijön a fáradtság és hiszti. Ezt nem szeretném 2 gyerek esetén más nyakába zúdítani, mert nekem is sok.

Másrészt egy majnem 3, és egy 4 éves gyerekem van. Mindkettő pótkerék nèlküli biciklivel jár Budapest belvárosában. Biztos hogy nem bízom őket senkire, csak 4 fal között :)

Nekünk a 8-tól fél 5-ig ovi, utána együtt lesz az ideális felállás, de baromi szerencsésnek érzem magam, hogy a 6 órás munkámmal bőven jó színvonalon el tudom tartani hármunkat. Fogalmam sincs, hogy egy 8 órás munkát, hogy lehet gyerekkel összeegyeztetni. Szerintem sehogy. Nálunk ráadásul 1 óra az ebédszünet a teljes munkaidősöknek...

2019. jún. 21. 21:27
 27/33 anonim ***** válasza:
0%

Amikor bevállaltátok a gyereket már akkor lehetett rá gondolni hogy ilyen munkaidővel szívás lesz a gyereknek, nagyon korán kell kelnie és mindig ott lesz utolsónak. Kíváncsi lennék meddig voltak a szülők otthon a gyerekkel.

Arra is kell gondolni hogy sokat kell otthon tartani majd a gyereket, óvónői értekezlet, ünnep miegymás miatt. Nyári szünetben hogy lesz majd, megy mindig az ügyeletes ovikba? Erre nem most kellene gondolni.

Mindenképp munkahely váltás lesz, nem megy másképp.

2019. jún. 26. 07:58
 28/33 A kérdező kommentje:

Mert más munkahelyen nem kell megoldani a nyári szünetet meg az értekezletet meg minden egyebek?

Nem értem..

Mert abból amit írsz ne haragudj kb az jön le, hogy vagy gyerek, vagy munka :D

Nyilván akkor kb senkinek nem lenne gyereke, mert manapság mindenki dolgozik.

Nem ennek függvényében vállal az ember gyereket, hogy húú mi lesz majd nyári szünetben vele, ilyen alapon akkor senki sem vállalna tényleg.

Amúgy nálunk 2 db hetet van a településen zárva nyáron az óvoda, amúgy "üzemel" nyilván szabadságon leszünk akkor, amúgy is járunk nyaralni minden évben 2 hetet, majd nyilván akkor megyünk, mikor óvoda szünet lesz, ez a logikus szerintem.

De igen, van olyan kolleganőm aki egyedülálló anya, és összevont csoportba jár a lánya mikor zárva az óvoda, ezért van..Neki dolgoznia kell, mert attól még a gyerek nem fog tudni enni, inni, fürödni stb ha ő otthon van vele napi 24 órát.

Amúgy sem értem mit érnék egy munka váltással továbbra sem! A legtöbb irodában 8-16 munkaidő van, esetleg 9-17 vagy 7-15. De nagyon más nem , ez az általános irodai munkarend. Mint írtam, valószínűleg a saját munkahelyemen is fogom tudni így variálni, hogy előbb megyek előbb jövök. Szóval nem értem miért kellene munkát váltani. Vagy menjek el 3 műszakba operátornak?Nem azért jártam egyetemre 5 évig. Mellette végig gyárban dolgoztam a levelezős egyetem mellett, köszönöm egy életre elég volt a 12ezős folyamatos műszakból, konkrétan már öngyilkos hajlamaim voltak tőle, szóval abból nem kérek többet, nem azért tanultam.. És a férjem se. Legyen csak délután/este ő is itthon normálisan, nem fogok a gyerekkel egyedül itthon éjszakázni mert ő dolgozik éjjel. Ez se normálisabb semmivel mint napi 10 órát óvodában lenni.

És most nem háborgok vagy valami, csak nem értem. A kérdésem annak irányult főleg, aki irodában dolgozik, így is fogalmaztam meg..És nem nagyon tudok olyan irodát, ahol ne ezek lennének az általános munkaidők.

2019. jún. 26. 13:43
 29/33 anonim ***** válasza:
0%

A te véleményed az hogy inkább a férjeddel lehess este minthogy a gyereketek ne kínlódjon az oviban zárásig. Gratula. Nem, nem mindenhol dolgozik mindkét szülő irodában. Váltó műszakban vagy elcsúsztatott műszakban.

A gyerekvállalás áldozatokkal jár, a fontossági sorrend nálatok hibádzik.

2019. jún. 26. 23:42
 30/33 A kérdező kommentje:
Nem én a férjemmel, hanem MI együtt hárman. Fontos különbség.
2019. jún. 27. 08:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!