Főként irodai munkarendben dolgozók, de más is! Hogy oldjátok meg az ovit?
Én is meg a férjem is 8-16.30 dolgozunk a fővárosban. Onnan 30 km-re lakunk.
Durván 1 óra oda 1 vissza az út. Nincs ennyi, de nem sokkal kevesebb.
Szóval legkésőbb 7kor menni kell és fél 6 mire hazaérünk.
Az egyik ovi 6-17ig van nyitva a másik 6-18ig.
Jövőre megy a fiam oviba.
Ti hogy oldottátok meg hogy tudjátok hozni vinni a gyereket? Lehet én vagyok béna de én ettől rettegek.
A gyereknek a mi munkakörülményeink is fontosak..
Szerintem. Hiszen abból tartjuk el és jobb a gyereknek is ha kiegyensúlyozott, normális szülei vannak, nem stresszes, idegbeteg. Szerintem.
Gondolom nem mi vagyunk az egyetlenek akiknek nem élnek a nagyik és dolgoznak teljes munkaiődben..
Tesóm lánya is napi 10 órát van mivel ők is így dolgoznak, meg a sógorom 2 lánya is mivel szintén így dolgoznak. Soha nem hallottam tőlük semmi panaszt. Nem hiszem hogy minden anya részmunkaidősként dolgozik a gyerek iskolás koráig amúgy..
De mint írtam keresem a megoldást, de ha előbb megyek én akkor is kb annyit fog ott lenni, mert apa viszi 7-kor és kb 16.30ra érek érte. Az is ugyanúgy 9 és fél óra.
Szóval ha munkahelyet váltanánk is nyilván nem fogok éjszakázni vagy délutánozni mert akkor hogy lennék vele itthon.. Akkor is a lényeg ugyanaz lesz, ugyanannyit kell ott lennie. Csak mondjuk vagy 6tól 16-ig, vagy 7-től 16.30ig stb
Időben ugyanannyi,csak más intervallum.
Jövő szeptemberről van szó...
Tehát több mint egy év. Azért gondolkodok ha nem tűnne fel pont hogy előre gondolkodok.
Na ezt jó értelmesen megfogalmaztam.
Szóval pont hogy előre gondolkodok ha nem tűnne fel, leírtam..
Nekem is mindig sokat voltak a gyerekek.
Nem tudom itt egyesek hol laknak de mi örülünk hogy normális munkánk van viszonylag, nincs nagy válogatási lehetőség. Nagyon vidék, falu falu hátán.
A férjem 7re megy 16kor végez, én meg 8tól 1630ig. Reggel én viszem őket 7.15 körül és a férjem megy értük értük 16.40 körül. Az 9 és fél óra.
Eddig még soha se számoltam utána. A nagyobbik lányom régen maga volt már mindig csak mire mentünk érte szegény. Most már jobb mert hugi ovis, legalább már minimum ketten voltak. Most a kicsinek lesz rosszabb, mert a nagy iskolába megy, de az ő csoportja sokkal népesebb, hátha más is dolgozik rajtunk kívül😂 és nem maga lesz. Emiatt biztos nem hagynék ott egy jó munkahelyet.
Számtalan módon meg lehet oldani az ovit:
-egyik fél korábban, másik később jár, az viszi aki későbbre megy, az hozza el a korábban végez
-egyik fél otthonról, részmunkaidőben, saját vállalkozásban kötetlenül stb. dolgozik
-van nagyszülő, testvér, rokon, szomszéd, fizetett segítség aki elhozza normális időben
Nekem hirtelen ezek a variációk ugranak be.
Bármennyire is nem tetszik én is azokkal értek egyet, akik szerint rengeteg egy 3-4 éves kicsinek 9-10 órákat közösségbe tölteni mindennap. Persze meg lehet szokni ezt nem vitatom, de szerintem sem egészséges.
Az meg tök jó, hogy ennyire szeretitek a munkátok, de a gyereknek meg az lenne az érdeke, főleg ebben a korban, hogy minél több időt töltsön a szüleivel. Ráérsz önmegvalósítani, álommunkahelyet keresni, ha már kicsit nagyobb, nem igényel ennyire titeket.
Tehát valamelyikőtöknek váltani kellene. Közelebbi munkahelyet keresni vagy a munkahelyhez közelebb költözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!