Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Főként irodai munkarendben...

Főként irodai munkarendben dolgozók, de más is! Hogy oldjátok meg az ovit?

Figyelt kérdés

Én is meg a férjem is 8-16.30 dolgozunk a fővárosban. Onnan 30 km-re lakunk.

Durván 1 óra oda 1 vissza az út. Nincs ennyi, de nem sokkal kevesebb.

Szóval legkésőbb 7kor menni kell és fél 6 mire hazaérünk.

Az egyik ovi 6-17ig van nyitva a másik 6-18ig.

Jövőre megy a fiam oviba.

Ti hogy oldottátok meg hogy tudjátok hozni vinni a gyereket? Lehet én vagyok béna de én ettől rettegek.

2019. jún. 21. 12:37
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
25%
Ez nagyon hosszú egy kisgyereknek. Napi minimum 10 óra, az rengeteg. Keressetek a munkahelyhez közelebbi ovit, vagy valaki váltson munkahelyet. Ne a ti munkakorulmenyeitek legyenek már az első helyen, hanem a gyerek
2019. jún. 21. 13:33
 12/33 A kérdező kommentje:

A gyereknek a mi munkakörülményeink is fontosak..

Szerintem. Hiszen abból tartjuk el és jobb a gyereknek is ha kiegyensúlyozott, normális szülei vannak, nem stresszes, idegbeteg. Szerintem.

2019. jún. 21. 13:41
 13/33 A kérdező kommentje:

Gondolom nem mi vagyunk az egyetlenek akiknek nem élnek a nagyik és dolgoznak teljes munkaiődben..

Tesóm lánya is napi 10 órát van mivel ők is így dolgoznak, meg a sógorom 2 lánya is mivel szintén így dolgoznak. Soha nem hallottam tőlük semmi panaszt. Nem hiszem hogy minden anya részmunkaidősként dolgozik a gyerek iskolás koráig amúgy..

De mint írtam keresem a megoldást, de ha előbb megyek én akkor is kb annyit fog ott lenni, mert apa viszi 7-kor és kb 16.30ra érek érte. Az is ugyanúgy 9 és fél óra.

Szóval ha munkahelyet váltanánk is nyilván nem fogok éjszakázni vagy délutánozni mert akkor hogy lennék vele itthon.. Akkor is a lényeg ugyanaz lesz, ugyanannyit kell ott lennie. Csak mondjuk vagy 6tól 16-ig, vagy 7-től 16.30ig stb

Időben ugyanannyi,csak más intervallum.

2019. jún. 21. 14:36
 14/33 anonim ***** válasza:
20%
De ezt három évig nem tudtad kifundálni? A lehető "legjobb"a gyereknek az óvodában 9 és fél 😁😒 órát tölteni...
2019. jún. 21. 14:38
 15/33 A kérdező kommentje:

Jövő szeptemberről van szó...

Tehát több mint egy év. Azért gondolkodok ha nem tűnne fel pont hogy előre gondolkodok.

2019. jún. 21. 14:44
 16/33 A kérdező kommentje:

Na ezt jó értelmesen megfogalmaztam.

Szóval pont hogy előre gondolkodok ha nem tűnne fel, leírtam..

2019. jún. 21. 14:44
 17/33 anonim ***** válasza:
78%

Nekem is mindig sokat voltak a gyerekek.

Nem tudom itt egyesek hol laknak de mi örülünk hogy normális munkánk van viszonylag, nincs nagy válogatási lehetőség. Nagyon vidék, falu falu hátán.

A férjem 7re megy 16kor végez, én meg 8tól 1630ig. Reggel én viszem őket 7.15 körül és a férjem megy értük értük 16.40 körül. Az 9 és fél óra.

Eddig még soha se számoltam utána. A nagyobbik lányom régen maga volt már mindig csak mire mentünk érte szegény. Most már jobb mert hugi ovis, legalább már minimum ketten voltak. Most a kicsinek lesz rosszabb, mert a nagy iskolába megy, de az ő csoportja sokkal népesebb, hátha más is dolgozik rajtunk kívül😂 és nem maga lesz. Emiatt biztos nem hagynék ott egy jó munkahelyet.

2019. jún. 21. 14:53
 18/33 anonim ***** válasza:
46%

Számtalan módon meg lehet oldani az ovit:

-egyik fél korábban, másik később jár, az viszi aki későbbre megy, az hozza el a korábban végez

-egyik fél otthonról, részmunkaidőben, saját vállalkozásban kötetlenül stb. dolgozik

-van nagyszülő, testvér, rokon, szomszéd, fizetett segítség aki elhozza normális időben

Nekem hirtelen ezek a variációk ugranak be.

Bármennyire is nem tetszik én is azokkal értek egyet, akik szerint rengeteg egy 3-4 éves kicsinek 9-10 órákat közösségbe tölteni mindennap. Persze meg lehet szokni ezt nem vitatom, de szerintem sem egészséges.

Az meg tök jó, hogy ennyire szeretitek a munkátok, de a gyereknek meg az lenne az érdeke, főleg ebben a korban, hogy minél több időt töltsön a szüleivel. Ráérsz önmegvalósítani, álommunkahelyet keresni, ha már kicsit nagyobb, nem igényel ennyire titeket.

Tehát valamelyikőtöknek váltani kellene. Közelebbi munkahelyet keresni vagy a munkahelyhez közelebb költözni.

2019. jún. 21. 15:01
 19/33 anonim ***** válasza:
19%
Bármit is írsz, úgyis megy az a gyerek 9 és fél órát az oviba. Na. Pont.☺️ Bocs,igazad van kérdező,elnéztem, előre gondolkodsz,idén egy évvel, tényleg elnézést!
2019. jún. 21. 15:05
 20/33 A kérdező kommentje:
Első évben amúgy szeretnék 6 órába visszamenni de nem vagyok benne biztos, hogy engedik, igaz elég család barát munkahely, de attól ez nem 100% hogy így lesz, így a rosszabb opcióra készülökü
2019. jún. 21. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!