Volt másnak olyan gyereke aki úgy ment oviba, hogy még
nem beszélt?
Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiam még csak szavakat mond, ősztől megy oviba, felvették, ekkor lesz 2 éves 10 hónapos. Bölcsibe sajnos nem tudtuk beíratni, mert az nincs a falunkban és nem tudnánk elhordani. Nagyon ügyesen megérteti magát egyébként. Szobatisztaság nappalra már kialakult 2 hónapja. Azt mondta a védőnő, hogy ha nyár közepéig sem beszél akkor vigyük logopédushoz szerinte.
Óvónő vagyok. Volt már ilyen gyerek a csoportomban, jellemzően hipp-hopp elkezdenek beszélni, ahogy közösségbe kerülnek, kivéve ha szervi v idegrendszeri probléma van a háttérben.
2019. máj. 31. 12:50
2/9 anonim válasza:
Szavakat mond = beszél...
2019. máj. 31. 12:50
3/9 anonim válasza:
Az én csoportomban is volt egy kisfiú, aki nem beszélt csak mutogatott és az állatokat meg tudta nevezni.
2019. máj. 31. 12:55
4/9 anonim válasza:
Eloszor is beszel, hisz mond szavakat.
Masodszor most majus van, szeptembereig meg 3 honap van.
Minden tokeletes vele, ne aggodd tul a dolgot.
2019. máj. 31. 13:27
5/9 anonim válasza:
Unokatestvérem kisfia most kezdte az ovit 2 hónapja, alig beszélt, csak pár szót, de meg tudta értetni magát.
Viszont most már, hogy közösségben van, belejött.
2019. máj. 31. 13:43
6/9 anonim válasza:
Az enyém ugyan beszélt, csak éppen nem magyarul, meg semmilyen más létező nyelven sem... 3:) Úgy ment oviba, hogy egy kukkot nem értett belőle az óvónő, hogy mit vakerál. Aztán szépen beindult. Most 6 éves, és még csak logopédushoz sem kellett járnia, mert az összes hangja tiszta. Na, ehhe képest a tiéd savakat mond, ami ennyi idősen teljesen normális. Nyugi.
2019. máj. 31. 15:24
7/9 anonim válasza:
Igen, kislányom is úgy ment oviba, csak szavakat mondott. Kiscsoportos ovisként pár hónapig 2 hetente fél órát foglalkozott vele logopédus és beinduldca beszéde, de nagyon sok hibát tévesztett utána.
Valószínű, ahogy bekerül az oviba, beindul a beszéde, ha mégsem, akkor biztos foglalkozik vele logopédus.
2019. máj. 31. 22:17
8/9 anonim válasza:
Nálunk is így volt, ovikezdés előtt pár hónappal indult be a beszéd. Vedőnő javaslatára en is elvittem logopedushoz, de rá kellett jönnöm, hogy ennyi idős gyereknek még nem erre van szüksége, majd akkor lesz jó, ha a szavakat nem úgy mondja ki, ahogy kellene.
Ezután elvittem TSMT terapeutához, kaptunk itthon végezhető gyakorlatokat es 1 hónap alatt beindult a beszéd. Javaslom Neked is, hogy nézz utána.
2019. jún. 1. 08:51
9/9 anonim válasza:
Kislányom összel kezdte az ovit,van egy fiucska a csoportban, aki 1-2 szon kivül nem beszélt. Az oviban dolgozik logopédus, hetente többször foglalkozik a kisfiuval és már választékosabban tud beszélni. Igaz a ragozással még hadilábon áll, pl: "apám veszi én", ez az "apa vette nekem". Az ovonök és a gyerekek megértik öt,nincs kirekesztve emiatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!