Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Volt másnak olyan gyereke aki...

Volt másnak olyan gyereke aki úgy ment oviba, hogy még nem beszélt?

Figyelt kérdés
2,5 éves kisfiam még csak szavakat mond, ősztől megy oviba, felvették, ekkor lesz 2 éves 10 hónapos. Bölcsibe sajnos nem tudtuk beíratni, mert az nincs a falunkban és nem tudnánk elhordani. Nagyon ügyesen megérteti magát egyébként. Szobatisztaság nappalra már kialakult 2 hónapja. Azt mondta a védőnő, hogy ha nyár közepéig sem beszél akkor vigyük logopédushoz szerinte.

2019. máj. 31. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Óvónő vagyok. Volt már ilyen gyerek a csoportomban, jellemzően hipp-hopp elkezdenek beszélni, ahogy közösségbe kerülnek, kivéve ha szervi v idegrendszeri probléma van a háttérben.
2019. máj. 31. 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:
43%
Szavakat mond = beszél...
2019. máj. 31. 12:50
 3/9 anonim ***** válasza:
79%
Az én csoportomban is volt egy kisfiú, aki nem beszélt csak mutogatott és az állatokat meg tudta nevezni.
2019. máj. 31. 12:55
 4/9 anonim ***** válasza:
34%

Eloszor is beszel, hisz mond szavakat.

Masodszor most majus van, szeptembereig meg 3 honap van.

Minden tokeletes vele, ne aggodd tul a dolgot.

2019. máj. 31. 13:27
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Unokatestvérem kisfia most kezdte az ovit 2 hónapja, alig beszélt, csak pár szót, de meg tudta értetni magát.

Viszont most már, hogy közösségben van, belejött.

2019. máj. 31. 13:43
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
Az enyém ugyan beszélt, csak éppen nem magyarul, meg semmilyen más létező nyelven sem... 3:) Úgy ment oviba, hogy egy kukkot nem értett belőle az óvónő, hogy mit vakerál. Aztán szépen beindult. Most 6 éves, és még csak logopédushoz sem kellett járnia, mert az összes hangja tiszta. Na, ehhe képest a tiéd savakat mond, ami ennyi idősen teljesen normális. Nyugi.
2019. máj. 31. 15:24
 7/9 anonim ***** válasza:
11%

Igen, kislányom is úgy ment oviba, csak szavakat mondott. Kiscsoportos ovisként pár hónapig 2 hetente fél órát foglalkozott vele logopédus és beinduldca beszéde, de nagyon sok hibát tévesztett utána.

Valószínű, ahogy bekerül az oviba, beindul a beszéde, ha mégsem, akkor biztos foglalkozik vele logopédus.

2019. máj. 31. 22:17
 8/9 anonim ***** válasza:
23%

Nálunk is így volt, ovikezdés előtt pár hónappal indult be a beszéd. Vedőnő javaslatára en is elvittem logopedushoz, de rá kellett jönnöm, hogy ennyi idős gyereknek még nem erre van szüksége, majd akkor lesz jó, ha a szavakat nem úgy mondja ki, ahogy kellene.

Ezután elvittem TSMT terapeutához, kaptunk itthon végezhető gyakorlatokat es 1 hónap alatt beindult a beszéd. Javaslom Neked is, hogy nézz utána.

2019. jún. 1. 08:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Kislányom összel kezdte az ovit,van egy fiucska a csoportban, aki 1-2 szon kivül nem beszélt. Az oviban dolgozik logopédus, hetente többször foglalkozik a kisfiuval és már választékosabban tud beszélni. Igaz a ragozással még hadilábon áll, pl: "apám veszi én", ez az "apa vette nekem". Az ovonök és a gyerekek megértik öt,nincs kirekesztve emiatt.
2019. jún. 5. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!