Gyereketek ovijában mennyire jellemző a szülőktől támogatás, játékok vásárlása? Ti miket visztek be?
Havi 3500ft???? 😱
Havi 500ft a csoppénzünk.
Egyébként nálunk nem jellemző, nem tudok róla h vennének a szülők játékokat stb.
Segíteni szoktunk festeni, kertet rendezni.
Volt h egy apuka szerelte fel a védőrácsit a radiátor elé. Vagy a férjem rakott össze a babaházat (építkeztünk, megmaradt a faanyag)
De a lányunknak még véletlenül sem mondtuk h "azt apa csinálta"
Havi 3500csoport pénz?!?! Az durva, mi fél évre fizetünk 4800.-at.
Nálunk a gyümölcs bevitel van felosztva a szülők között, kb havi 1x kell vinni.
Ezen kívül néha szokott akinek módjában áll ezt azt bevinni, papírt rajzoláshoz, gyurmát, sütéshez kellékeket, teát, mézet. Nasit szörpöt csak alkalmakkor lehet vinni, szülinap, farsang ilyesmi.
Játék sem jellemző, ha visznek is be nem veri senki nagy dobra. Mi épp a múlt héten kisfiam kérésére vittünk be fa vonatsínhez váltókat, itthon volt 8db bent egy sem, és az a kedvenc játéka az oviban kérte vigyük be, megbeszéltük ha beviszi ottmarad közösbe.
Nálunk a csoportpénz 2000 ft/félév. Rajzlapot/fénymásoló papírt mindig szívesen fogadják, de mást nem szoktak vinni a szülők, csak ha azt külöm kéri az ovi. Pl. vigyünk virágot és majd közösen elültetik.
Én az adóm 1%-át szoktam az ovi alapítványának felajánlani, ennyi.
A lányom ovijában 700Ft a csoportpénz, a gyümölcsöt kérik, papírnak örülnek, olcsóbb kreatív készleteket, eszközöket szoktunk vinni és a fogkrémet vállaltam. A lányom örömmel adja át ezeket, de semmi extra.
Ellenben van egy apuka, aki 3. éve 1.000.000Ft-ot ad az ovi alapítványának, annyira hálás, hogy a fiát évközben átvette az ovi egy magánoviból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!