Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » A lányom októberben tölti be...

A lányom októberben tölti be a második életévét?

Figyelt kérdés

Ugye úgy van, hogy ha a második életévét betöltötte akkor kell a következő évre beíratni? 2 éves gyereket azért hogy 3 évesen járhasson?

Igazából azon gondolkodtam ha szobatiszta volna a lányom addigra akkor úgy is kezdhetné az ovit ,hogy még nem 3 éves.Csak azért, hogy ne ő legyen egyedül új ne úgy kerüljön egymaga újként a közösségbe.Vagy nem gáz ha mondjuk egyedül kezd októberben?

Na most, ha mondjuk azt mondják, hogy nincs hely akkor csak októberben veszik fel vagy olyan esetben 4 éves koráig itthon marad?

Hülyén fogalmaztam,de remélem értitek mit akartam kihámozni:)

2019. ápr. 26. 13:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor jövő év októberében lesz 3 éves?

Ha igy van akkor jövő év tavaszán iratod be és jövő év szeptemberétől (vagy később) kezdi az óvodát (ha a szobatisztaság is megvan) szerintem.

2019. ápr. 26. 13:43
 2/12 anonim ***** válasza:
67%
Ha augusztus 31-ig tölti a 3-at, akkor KELL beiratni tavasszal az oviba, mert akkor válik szept. 1-től óvodakötelessé. Egyéni megbeszélés alapján persze beirathatod és ha van hely, elkezdheti az ovit, de én nem biztos, hogy ezt tenném. Most még időben vagy ahhoz, hogy bölcsit keress, talán még helye is lesz, és azt az évet én tuti bölcsiben abszolválnám a gyerekkel. Ugyan nem októberi, hanem decemberi az enyém, de ő a 3. évét a bölcsiben töltötte és közel 4 évesen kezdte csak a kiscsoportot.
2019. ápr. 26. 13:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem így működik. Ahogy írták, az ovikban nincs folyamatos beíratkozás. Önkormányzattól függően tél végén vagy tavasszal van jelentkezés, felvétel és beíratás a következő nevelési évre, ami szeptemberben kezdődik.

A tiéd 2020. szeptemberétől lesz csak oviköteles, 2020 tavaszán kell csak felvenniük. Előtte nem kötelesek, csak felvehető, ha van szabad hely, de ehhez most kellett volna iparkodni.

Nálunk pl. már a fellebbezés is lezajlott (akiket nem vettek fel).

2019. ápr. 26. 14:04
 4/12 A kérdező kommentje:

Akkor végül is jövő tavasszal kell beíratnom a gyereket és akkor majd kiderül, hogy mehet e augusztustól vagy csak októbertől mehetne egyedül ,,friss húsként" egy viszonylag összeszokott csapatba ha jól értem.

Igazából az se volna gond ha itthon töltene még egy évet, itthonról dolgozom ,de szerintem a szociális fejlődése miatt meg mégse volna jó ha 4 évig velem töltene időt meg a játszótéren néha pár gyerekkel.

2. köszönöm az ötletet rákérdezek a bölcsire.

2019. ápr. 26. 14:27
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Szeptemberben kezdenek, nem augusztusban. És miért menne októberben?
2019. ápr. 26. 14:33
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Várjunk, még csak 1 éves? Most októberben lesz csak 2?

Akkor 2021-től kell felvenniük

2019. ápr. 26. 14:35
 7/12 A kérdező kommentje:
Idén októberben lesz 2 éves.
2019. ápr. 26. 14:47
 8/12 A kérdező kommentje:

5

Jogos nálad a pont elírtam a hónapot:)

2019. ápr. 26. 14:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Lányom novemberi. Tavaly áprilisban beadtuk a jelentjezést, akkor még csak 2 éves volt. Felvették. Tavaly november 10-én töltötte be a 3 évet, november 11-én kezdhette az ovit, kiscsoportot.

Be lehet adni a jelenzkezést, de az óvoda csak az aug 31-ig betöltött 3 éveseket közeles felvenni. Ha még van hely, akkor tovább mennek és felveszik a szeptember, október stb születésüeket is, amennyi belefér.

Jövő tavasszal jelentkezzetek, és ha van hely, fel fogják venni.

2019. ápr. 26. 15:07
 10/12 anonim ***** válasza:

"majd kiderül, hogy mehet e augusztustól vagy csak októbertől mehetne egyedül ,,friss húsként" egy viszonylag összeszokott csapatba ha jól értem."

nem augusztustól, hanem szeptembertől. és ha nincs hely, akkor csak következő szeptembertől. Októberben csak akkor kezdheti, ha amúgy szeptembertől is kezdhetné, de te megbeszéled, hogy csúsztassatok kicsit rajta. Ha idén októberben lesz 2 éves, akkor 2021 szeptember 1-től óvodaköteles, tehát előbb NEM KELL felvennie egyik ovinak sem.

2019. ápr. 26. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!