Iskola vagy ne?
Én 19 évesen érettségiztem, és nagyon örülök neki.
Annak is, hogy egyetem előtt dolgozni mentem. Egyetemre úgy kell menni, hogy nem alárendelt kisdiák vagy, hanem oktatásra váró felnőtt. Elképesztően gyerekként kezelik az egyetemi tanárok az egyetemistákat, olyan 22-23 évesen, mesterképzésen kezelik csak őket felnőttként.
A lányom biztosan évvesztes lesz, mint én, nem akarom kipaterolni minél gyorsabban, nem késik le semmiről, csak megérik a tanulásra.
Semmi szükség rá, hogy egy tizenévest felnőttként kezeljenek, hiszen még tini.
Bárcsak kitolnák a nagykorúság határát 21re..
Azért a korról írtunk, mert nem gondoltam, hogy számodra az okozza a dilemmát, hogy gyógypedagógus hozzáértő és az óvónő sokan vannak érvelése között dönts.
Ha a szakember azt mondja maradjon, akkor tökmindegy, mennyien lesznek az új csoportban.
Ezen kívül csak a kora a valódi dilemma..
Én ia évvesztes voltam, bár nem akartam plusz egy évet oviban maradni, viszont nem tett rosszat.
A fiam most lesz 6 áprilisban, de ő pl egyaltalán nem érett az iskolára. Elkalandozik, könnyen elterelhető a figyelme, nem tud megülni 5 percet sem a fenekén. Neki jót fog tenni még egy év fejlesztés.
Én megkérdezném a fiamat a helyedben, majd elbeszélgetnék közösen azokkal, akik vele foglalkoznak, ki mit lát, hogy latja. Muszáj dűlőre jutnotok, és itt most nem az a lényeg, ki mikor érettségizik, mert az a legkevesebb(anyósom most rakta le 2 éve, parom meg tavaly naés).
A gyerek érdekeit kell nézni, pro es kontra. Van, aki kb 5 évesen csodagyerek és suliba megy, van aki 7 évesen se kész rá túlzottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!