Magánovoda konkretan mivel ad többet egy gyereknek?
Azt mondják egy állami óvoda sem ad kevesebbet. Elő vannak irva mikor milyen foglalkozasokat kötelező adni, mikor milyen területet "fejlesztenek".
Pl lexikàlis tudás (evszakok, a het napjai,stb), mozgaskoordinacio (tornaora.), finommotorika (rajz), zeneorak, kirándulas, uszás, foci, stb
Amiert ugy erzem hogy többet tudna a gyerekem ha többet foglalkoznànak velük. Pl találomra el tud mondani pár napot, de ha tanitanák is többet akkor simàn fujnà a hét napjait.
Gondolkodom azon hogy heti pár napot magánba hordanám, de nem vagyok biztos abban, hogy ott többet adnának egy gyereknek mint az eloirt kvota mint az államiban.
Csak megijesztett az, hogy pedagogiai szakszolgàlatos vizsgalaton,azert hozták ki alacsony-atlagos intelligenciajunak a gyerekem mert pl találomra tud kb 4 napot a hétből, mikozben 10 perc alatt megtudnék ilyeneket neki tanitani.
Vagy pl azt hogy a palcikaemberre ha hajat orrot is rajzol az már uristen, reszletgazdag rajz es magasabb a gyerek pontja, azaz az intelligenciaja a szakszolgalat szerint.
Mivel az állami ovi ennyit hozott ki a gyerekembol, hogy lassan 5 evesen a hét 7 napját csak akkor tudná ha en megtanitottam, egy magánovitol azert többet várhat a szülő?
A hét napjai cimmel foglkozas az állami bolcsiben egy adott év adott honapjának egyik ellirt kötelező témája. Es ezert gondolon hogy az oktatás illetve foglkozas minősége miatt nem tudja a gyerekem modszeresen felsorolni a het napot csipobol. Ezert is várnám el ezt is egy ovitol.
Annyira szeretnék latni pár tesztet magán es állami ovis intelligenciaösszehasonlitáskeppen.
Mi nemrég váltottunk ovit, mert az előző helyen az óvónő mindent rájuk hagyott és olyanok voltak, mint az ősemberek. Nem viccelek. A beszédjük is felismerhetetlen lett. Valaki rosszul ejtett ki egy szót, a többi úgy tanulta el és így tovább.
Én otthon tanítottam számolni, napokat, hónapokat, teljes nevét, címét, születésnapját stb.
A mostani oviban tanítják ugyanezeket csak mondókásan. Itt rajzolnak, évszak és ünnep szerint énekeket, verseket, meséket. Járnak ide-oda vagy vki szervez bentre programot. Látszik az óvónőkön, hogy élvezik és van köztük összhang. 40-45 év körüliek.
Mind a kettő állami óvoda és ugyanabban a városban (konkrétan 5 utcányira).
Nem az ovi dolga elsősorban hogy megtanítsa a hét napjait egy gyereknek!!! Ha egy gyerekkel otthon normális szinten foglalkoznak, akkor simán meg fogja tanulni.
Nem lesz attól magasabb IQ-ja a gyerekednek, hogy magánoviba jár. Annak szerintem csak az az előnye hogy kisebb a csoportlétszám ezért jobban oda tudnak figyelni a gyerekekre, több a külön extra program pl. lovaglás stb.
Állami oviból is lehet jót találni, a lényeg hogy az óvónő jó legyen, ne az a kiégett fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!