Mennyit lehet keresni egy magánoviba óvónőként? Milyen a munkahelyi légkör? Szerettek ott dolgozni?
Köszönöm szépen a választ!
Sajnos én sem vagyok elégedett az állami ovikkal. Ennyi pénzért egész napos lótás-futás, ahogy írtad, a szülők is másmilyenek...Igazából annyira nem is a pénz motiválna. Sajnos úgy érzem, hogy egy állami oviban egyáltalán nem az kerül a középpontba, hogy a gyermek érdekeit figyelembe vegyük. Egyénileg senkire sincs idő és még sorolhatám,dr nem megyek bele.
Biztos van sok nyomás magánoviban. Sőt, ahogy írtad, lehet hogy nagyon kimerítő. Egyes helyeken biztos ugyanannyi nyomás van az óvónőkön.
Várom a további tapasztalatolat!
Értem, köszönöm a választ!
Szomorú, hogy ez történt a barátnőddel. És hogy nem adtak neki egy kis pihenést...
Akkor a magánovik között is sok különbség van. Egyik tanárom is mesélte, hogy sokszor a magánovikban is nagy a nyomás és a szülőknek hatalmasak az elvárásaik a pedagógusokkal szemben.
Engem leginkább az angolos ovik, foglalkozások érdekelnének. Örülnék, ha találnék valami jobb helyet, államiban nagyon nem szeretnék dolgozni,de így a véleményeket olvasva akkor itt is ki lehet fogni rossz munkahelyi körülményeket...
Köszönöm még egyszer a válaszokat. Várom a további véleményeket, tapasztalatokat.
Magánovit ugyan nem tudom, én magániskolában dolgoztam, de bértábla volt. S más sulikról is ezt hallottam. Viszont sok másban rosszabbak is voltak a feltételek. Pl. béren kívülit nem kaptunk, éves prémiumot kaptak az államiban, mi nem, mert magániskolának az állam nem utalt, a főnök meg nem akarta kifizetni.
Sőt, olyat is hallottam, hogy évente újítgatják a szerződést, és a nyári szünetre persze nem adnak fizetést. (Azért ezt az én főnököm nem csinálta meg, de a konkurrens suliról hallottam.)
Ehhez képest az elvárások az állami iskolához képest sokkal nagyobbak voltak.
Szóval én nem gondolnám, hogy jobb egy magánban dolgozni, mint államiban. Jó, egy dolog biztos, alapvetően a körülmények sokkal jobbak voltak, nem volt olyan, hogy nincs kréta, meg papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!