Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mennyit lehet keresni egy...

Mennyit lehet keresni egy magánoviba óvónőként? Milyen a munkahelyi légkör? Szerettek ott dolgozni?

Figyelt kérdés
Olyan óvó nénik véleményére, tapasztalatikra lennék kíváncsi, akik jártasak a témában. Köszönöm!

2019. jan. 15. 00:14
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
En dolgoztam 3 evig maganoviban. Minimalber volt. A kornyezet jo es a gyermekek is sokkal ertelmesebbek mint egy egyszeru oviban, normisabb szulokkel, nekem ez volt a tapasztalatom, nem volt olyan rossz de neha kimerito. Egy egyszeru oviban eleg rosszak a korulmenyek teljesen mas. Sokkal tobb a rossz gyermek es a szulok is masabbak. Van kulonbseg ez biztos. A fizu nagyon keves volt ezert szakmat valtottam,azon kivul szerettem nagyon
2019. jan. 15. 00:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Sajnos én sem vagyok elégedett az állami ovikkal. Ennyi pénzért egész napos lótás-futás, ahogy írtad, a szülők is másmilyenek...Igazából annyira nem is a pénz motiválna. Sajnos úgy érzem, hogy egy állami oviban egyáltalán nem az kerül a középpontba, hogy a gyermek érdekeit figyelembe vegyük. Egyénileg senkire sincs idő és még sorolhatám,dr nem megyek bele.

Biztos van sok nyomás magánoviban. Sőt, ahogy írtad, lehet hogy nagyon kimerítő. Egyes helyeken biztos ugyanannyi nyomás van az óvónőkön.

Várom a további tapasztalatolat!

2019. jan. 15. 00:55
 3/5 anonim ***** válasza:
50%
Nekem csak ilyen félinfóim vannak, mert egy barátnőm dolgozott magánban és nagyon panaszkodott. Betegen is be kellett járni (különben levonták a béréből - pl. szegény egyszer elvetélt, éjszaka kórház, másnap már ment be...), nem jelentették be teljesen, mindig csak határozott idejű munkaszerződése volt, ami nyárra nem szólt, sok volt a túlóra mindenféle dekorálással, a szülők meg ugyanolyan sokfélék voltak hozzáállásban, csak gazdagok és sokan külföldiek és/vagy sznobok is (arra emlékszem, hogy azt kellett mondania, hogy 1848-ban győztünk, hogy ne legyenek szomorúak a gyerekek:)). Szóval a versenyszféra minden előnyét "élvezhette". Aztán pár évig vidékre járt Budapestről valami szintén angolos alapítványiba, azt meg nagyon szerette - mert a nagy létszámhiány miatt nagyon el voltak ájulva, hogy valaki végre elvállalta, és ugyanannyit keresett bejelentve.
2019. jan. 15. 09:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm a választ!

Szomorú, hogy ez történt a barátnőddel. És hogy nem adtak neki egy kis pihenést...

Akkor a magánovik között is sok különbség van. Egyik tanárom is mesélte, hogy sokszor a magánovikban is nagy a nyomás és a szülőknek hatalmasak az elvárásaik a pedagógusokkal szemben.

Engem leginkább az angolos ovik, foglalkozások érdekelnének. Örülnék, ha találnék valami jobb helyet, államiban nagyon nem szeretnék dolgozni,de így a véleményeket olvasva akkor itt is ki lehet fogni rossz munkahelyi körülményeket...

Köszönöm még egyszer a válaszokat. Várom a további véleményeket, tapasztalatokat.

2019. jan. 15. 10:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Magánovit ugyan nem tudom, én magániskolában dolgoztam, de bértábla volt. S más sulikról is ezt hallottam. Viszont sok másban rosszabbak is voltak a feltételek. Pl. béren kívülit nem kaptunk, éves prémiumot kaptak az államiban, mi nem, mert magániskolának az állam nem utalt, a főnök meg nem akarta kifizetni.

Sőt, olyat is hallottam, hogy évente újítgatják a szerződést, és a nyári szünetre persze nem adnak fizetést. (Azért ezt az én főnököm nem csinálta meg, de a konkurrens suliról hallottam.)

Ehhez képest az elvárások az állami iskolához képest sokkal nagyobbak voltak.

Szóval én nem gondolnám, hogy jobb egy magánban dolgozni, mint államiban. Jó, egy dolog biztos, alapvetően a körülmények sokkal jobbak voltak, nem volt olyan, hogy nincs kréta, meg papír.

2019. jan. 30. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!